Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Čtrnáct profesionálů před Wings
of Strength Tampa Pro 2022

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Dny 5. a 6. srpna v prostorách floridského hotelu Grand Hyatt Tampa Bay budou patřit letošnímu ročníku tradiční profesionální soutěže v kulturistice a fitness Wings of Strength Tampa Pro, na které si to závodníci z profesionální ligy IFBB Jima Maniona hned v deseti různých kategoriích rozdají v bitvě o kvalifikaci na prosincový Olympia Weekend. Několik hodin před tím, než první sportovci na této události zkušeného promotéra Tima Gardnera nastoupí na pódium, Vám v obsáhlém článku přinášíme předsoutěžní snímky věnované hned čtrnácti profesionálním kulturistům, kteří si právě Wings of Strength Tampa Pro 2022 vybrali pro svůj další soutěžní start!

Quinton Eriya

V královské kulturistice mužů open lze za mírného favorita na vítězství považovat šestého nejlepšího účastníka Mr. Olympia z roku 2020 Akima Williamse, kterému ovšem loňský podzim příliš nevyšel, když nezávodil ve své předloňské formě. Pokud by Williams nenastoupil optimálně připravený ani v Tampě, mohou zde na úspěch pomýšlet i další borci, včetně mladého kanadského estéta Quintona Eriyi. Závodník narozený v roce 1995 se na Floridu vydal v doprovodu svého krajana a kolegy Antoina Vaillanta i trenéra Doriana Hamiltona, pod jehož pečlivým dohledem ve středu večer i ve čtvrtek ráno absolvoval kontrolu formy. Při té večerní při výšce 185 cm vážil solidních 123 kg. Jeho první hodiny po příletu do Spojených států přibližuje připojené video.

Quinton Eriya - kontrola formy během prvního večera a rána v Tampě

Tim Budesheim a Morgan Aste

Už přímo v Tampě došlo před objektivem kamery také na zajímavý společný trénink zad a bicepsů v podání německého profíka Tima Budesheima a francouzského giganta Morgana Asteho, který tři dny před závody vážil úctyhodných 148 kg! Oba borci se domluvili, že tentokrát pojedou trénink podle Tima a někdy příště se sejdou znovu, aby si jej odcvičili podle Morgana. Budesheim také prozradil, že Wings of Strength Tampa Pro pro něj bude poslední soutěží sezóny. Chtěl sice původně závodit ještě za týden v Texasu, ale rodinné povinnosti mu velí vrátit se zpátky do Německa. Zde si tentokrát bude chtít dopřát delší objemovou fázi přípravy a pořádně zapracovat na svalovém rozvoji zad a hamstringů, když obě partie považuje za své slabiny. Morgan proti tomu plánuje závodit dál, na Texas Pro jej uvidíme, a pak zvažuje i účast na zářijových soutěžích.

Záznam společného tréninku zad Tima Budesheima a Morgana Asteho

Kamal Elgargni

Kamal Elgargni to už za několik dnů zkusí mezi těžkotonážníky!

Nestává se často, aby se kulturista po padesátce rozhodl vyměnit závodění v kulturistice mužů do 212 liber (96,2 kg) za měření sil s těžkotonážníky. Dost možná, že se to nestalo zatím vůbec, ale libyjský veterán Kamal Elgargni se běžným měřítkům poněkud vymyká, když svůj první titul z 212 Olympia vybojoval v sedmačtyřiceti letech. A tak není důvod mu nevěřit, že si i v sobotu při své premiéře v kategorii open povede dobře, a to obzvlášť, když se zdá, že je letos opravdu nejmohutnější v kariéře. Dokonce i jeho guru na předsoutěžní přípravu Chris Aceto tvrdí, že je Kamal lepší než kdykoliv předtím, a to už něco znamená. Chris totiž ve svých výrocích obvykle bývá spíše střídmý. Že je Kamala před závody v Tampě skutečně pořádný kus, přibližují připojené fotografie z minulého týdne.

Kamal Elgargni 1,5 týdne před Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Ifbb_pro_kamal_elgargni)

Eddie Bracamontes

Samozřejmě, že platí, že Elgargni bude na pódiu stát po boku podstatně vzrostlejších borců. A nejde jenom o 192 cm vysokého Morgana Asteho nebo Quintona Eriyu. Třeba i takový Eddie Bracamontes totiž dorostl do výšky 183 cm a právě on je dalším účastníkem Wings of Strength Tampa Pro 2022, jehož předsoutěžní fotografie Vám zprostředkováváme. Eddie se na letošní sezónu připravuje pod vedením Matta Jansena a zdá se, že mu Matt po stránce vyváženosti postavy, ale i připravenosti pomohl posunout se o pěkný kus dál.

Eddie Bracamontes v přípravě na Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/eddiemonster_bracamontes)

Joe Mackey

Když už jsme u toho, kdo z účastníků nadcházející profesionální show má jakého trenéra či guru, tak dalšího těžkotonážníka Joea Mackeyho vedou Miloš Šarčev a Ray Baker. V každé profesi asi najdete věci, které na ní nemáte rádi, a pro Mackeyho to jsou dlouhé minuty pózování doma v Texasu při osmatřicetistupňových vedrech. Ale bere to jako něco, čím si v přípravě musel projít. Výsledky svého úsilí by kromě závodů v Tampě měl celkem logicky posléze zužitkovat i na Texas Pro.

Joe Mackey v přípravě na Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/jmackey33_ifbbpro)

Henry Jackson

V kulturistice mužů open by se na Wings of Strength Tampa Pro měli letos představit vesměs samotní zkušení profíci. Dva profesionální nováčky ve startovním poli ale přesto najdete. Prvním je šampión NPC USA 2018 Henry Jackson, jenž se svými 188 cm představuje také pořádného dlouhána. Henry svůj profesionální debut i kvůli pandemii COVID-19 a omezením, která přinesla, dlouho odkládal, ale teď už by začátku nové etapy jeho sportovní kariéry nemělo nic bránit.

Henry Jackson 6 dnů před Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/phil_viz)

Stuart Sutherland

NPC USA 2022: sedm nových profesionálních kulturistů!

Druhým nováčkem na pódiu Wings of Strength Tampa Pro 2022 mezi těžkotonážníky bude Stuart Sutherland. Zatímco Henry Jackson s profi debutem ale čekal čtyři roky, Stuart si jej připíše pouhý týden po zisku profi karty na letošním NPC USA! Zdá se přitom, že by při něm měl mít co nabídnout. Navzdory tomu, že se Sutherland sám považuje v podstatě stále za amatéra, vypadá totiž jako hotový profík. Ostatně tři dny před závody ve velmi dobré formě při výšce 173 cm vážil 112 kg a to není vůbec málo!

Stuart Sutherland 3 dny před Wings of Strength Tampa Pro 2022

Kerrith Bajjo

Přesouváme se ke kulturistům, kteří v Grand Hyatt Tampa Bay už dnes nastoupí v lehčí váze, a začít nemůžeme u nikoho jiného než u Kerritha Bajja, který na soutěži bude obhajovat loňské vítězství. Sám ve spojení s trenérem Justinem Millerem udělal vše pro to, aby znovu uspěl, a zda se mu to povede, uvidíme už za několik málo hodin!

Kerrith Bajjo den před Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/ifbbpro_kerrithbajjo)

Nathan Epler

Samozřejmě, že vyzyvatelů bude mít Kerrith na soutěži spoustu. Ve startovní listině dvěstědvanáctky před Wings of Strength Tampa Pro aktuálně figuruje dvacet jmen, včetně Nathana Eplera, před kterým se Bajjo bude muset mít na pozoru. Nathan jej totiž vloni na 212 Olympia překonal, a tak se to klidně může stát i tentokrát. Epler původně letos závodit vůbec nezamýšlel, když už v jednu chvíli budoval objemy pro přestup mezi těžkotonážníky. Nakonec se ale rozhodl jinak a přes tuto změnu plánů krátce před závody vypadá výborně!

Nathan Epler den před Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/ifbb_nathan_epler)

Ahmed Wardany

Kromě Kerritha a Nathana na přední příčky před závody jistě pomýšlí také Ahmed Wardany. Vloni tento Egypťan na Wings of Strength Tampa Pro skončil druhý, a pokud by si letos o to jedno místo polepšil, jistě by se nezlobil. Že Ahmed svou účast na floridské profesionální show bere vážně, dokládá i skutečnost, že do zámoří dorazil s dostatečným předstihem a nějakou dobu zde v Kalifornii trénoval s krajanem Mohamedem Shaabanem pod vedením renomovaného trenéra Charlese Glasse.

Ahmed Wardany den před Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/ahmedwardany)

Stephen Didoshak

V kulturistice mužů do 212 liber na letošním Wings of Strength Tampa Pro budou mít výraznou početní převahu Američané. Výjimku kromě Ahmeda Wardanyho tvoří už jenom Kanaďané Cody Drobot a Stephen Didoshak. Druhý zmíněný borec si na nadcházejícím klání připíše svůj druhý start v profesionální lize IFBB Jima Maniona, a ačkoliv není pochyb o tom, že při něm Steve udělá všechno pro to, aby vylepšil čtvrté místo z Toronto Pro Supershow 2021, v nabitém startovním poli to určitě nebude mít snadné.

Stephen Didoshak 5 dnů před Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/sdidoshak)

Keone Pearson

A to tím spíše, že zde k jeho konkurentům bude patřit i působivou siluetou disponující Keone Pearson. Keonovi vloni na 212 Olympia forma zle nevyšla, ale zdá se, že v Tampě to v jeho podání bude jiné kafe. Veškeré své soustředění věnuje tomu, aby na pódium dnes přinesl svou nejlepší verzi.

Keone Pearson v přípravě na Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/keone_prodigy)

Rickey Moten

Fanoušci profesionálního bodybuildingu si jistě pamatují, že se Keone do kulturistiky mužů do 212 liber přesunul z classic physique. Stejnou cestu si zvolil Rickey Moten, který se ve dvěstědvanáctce v Tampě představí vůbec poprvé v kariéře. Připojený snímek napovídá, že by se na pódium mezi pro něj novými soupeři ztratit neměl.

Rickey Moten den před Wings of Strength Tampa Pro 2022 (foto: Instagram.com/dorian_hamilton)




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 67 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie