Toto je komerční sdělení, Ronnie.cz není jeho autorem.
Milujete čokoládu? Chutnají Vám ořechové krémy? Tak to musíte vyzkoušet parádní čokoládové brownies s arašídovým máslem a Zlatonkou. Tenká vrstva na povrchu, vláčné a hutné uvnitř. Aaaach, chutná božsky!
Ingredience (forma 24x 24 cm)
- 120 g másla
- 200 g kvalitní tmavé čokolády
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g hladké mouky
- 20 g kvalitního kakaa
- špetka soli
- 40 g arašídového másla
Na dozdobení
Postup receptu
V rendlíku na mírném plameni částečně rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a cukr a za stálého míchání nechte vše
rozpustit na hladký krém. Odstavte ze sporáku a nechte lehce zchladnout. Do teplé směsi postupně metličkou vmíchejte vajíčka a vanilkový extrakt, přidejte prosátou mouku, kakao a špetku soli a opět důkladně promíchejte, nejlépe stěrkou. Nakonec vmíchejte arašídové máslo.
Troubu předehřejte na 170 °C. Obdélníkovou formu nebo zapékací misku vyložte pečicím papírem, můžete ji nejdříve lehce vymazat máslem, aby papír dobře přilnul. Nalijte do ní těsto a uhlaďte ho stěrkou. Pečte zhruba 30 minut. Upečené brownies nechte vychladnout a nakrájejte na kostky. Ozdobte svým oblíbeným oříškovým krémem (Zlatonku) a jahodami.
TIP: Kratší doba pečení rovná se vláčné brownies. Rozhodně není na škodu, když do středu zapíchnutou špejli vytáhnete lehce mazlavou. Naopak pozor, aby nebyly zbytečně suché.