Toto je komerční sdělení, Ronnie.cz není jeho autorem.
Pistáciové cukroví je čím dál populárnější a není divu, skvěle chutná, má zajímavý švih a krásnou barvu. Pistáciová kolečka v kombinaci s bílou čokoládou jsou naprosto návyková záležitost. Vyzkoušejte je a zařaďte tak svého oblíbeného Big Boye na vánoční tabuli.
Ingredience
Kolečka - cca 40 ks
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru moučka
- 200 g másla
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
Krém
Postup
V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo nakrájené na plátky a prsty (nebo v robotu se sekacími noži či drátěnou metlou) promneme na hrubou drobenku. Vmícháme rozšlehané žloutky, vanilkový extrakt, citronovou kůru a šťávu a vypracujeme těsto. Zformujeme ho v kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pomoučněném vále těsto vyválíme na plát asi 3 - 5 mm vysoký, vykrajujeme kolečka a pečeme 6 - 8 minut na plechu vyloženém pečicím papírem, až okraje cukroví začnou zlátnout. Necháme krátce zchladnout a pak přendáme na mřížku.
Na krém vyšleháme změklé máslo s cukrem, až zesvětlá a nabude na objemu, nakonec zašleháme pistáciový krém. Polovinu koleček natřeme krémem, druhou polovinu máčíme v rozpuštěné bílé čokoládě a sypeme drcenými pistáciemi. Skvěle by vypadaly i s lyofilizovanými malinami. Nakonec kolečka slepíme k sobě.