Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Toomey a Medeiros ovládli prestižní soutěž CrossFit Games 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Od středy 27. července 2021 do neděle 1. srpna ožil americký Madison v americkém státě Wisconsin po dvouleté pauze opět vrcholným světovým CrossFitem. Konala se zde největší a nejprestižnější crossfitová událost v roce, CrossFit Games, která tentokrát nesla přízvisko Nobull po generálním sponzorovi šampionátu. Loni byl závod kvůli pandemii koronaviru přenesen do místa svého vzniku na ranč v kalifornském Aromas, kde proběhl ve velmi komorní formě bez přítomnosti diváků. Letos se ovšem závod vrátil zpět do Allient Energy Centra v Madisonu, kde se koná v posledních letech pravidelně.

Na Games se letos představilo rekordní množství účastníků. Závodilo více než 600 atletů v celkem 27 divizích. Prostor v letošním roce dostali poprvé i hendikepovaní sportovci.

Během čtyř dnů na sportovce čekalo 15 workoutů, bojovalo se nejen o finanční odměny, ale také o titul The Fittest on Earth. Ten si tentokrát odvezli v hlavní ženské a mužské kategorii Tia-Clair Toomey a Justin Medeiros. Obě vítězství se přitom pojila s rekordem. Vítěz mužské kategorie, Američan Justin Medeiros, se ve svých 22 letech stal vůbec nejmladším vítězem Games. Toomey zase dosáhla pěti vítězství v řadě, což se tedy podařilo i Matu Fraserovi, ovšem ona je počtem vítězství v jednotlivých workoutech nejúspěšnější individuální atletkou celé historie her. Na letošních Games vyhrála Toomey devět z patnácti workoutů, přičemž vítězství v posledním z nich už bylo víceméně formalitou.

První dáma světového CrossFitu si velmi dobře uvědomuje, že je díky svým výsledkům vzorem pro mnoho mladých atletů. Ty se snaží povzbudit a vzkazuje jim: "Vy, kteří se snažíte o své absolutní maximum, nevzdávejte to a vytrvejte. Je k tomu potřeba hodně tvrdé práce a mít za sebou dobrý tým, ale když máte touhu a odhodlání, všechno je možné. Jsem toho důkazem." Toomey se navíc nechala slyšet, že pět titulů jí ještě nestačí a že ji uvidíme na Games i v příštím roce.


Nejlepší atleti Games 2021 v hlavní mužské a ženské kategorii

Výsledky soutěže CrossFit Games 2021
p. muži p. ženy
1. Justin Medeiros 1. Tia-Clair Toomey
2. Patrick Vellner 2. Laura Horváth
3. Brent Fikowski 3. Annie Thorisdottir

Kompletní výsledky naleznete na oficiálních stránkách soutěže.

Atmosféru Games mohli na vlastní kůži zažít kůži i dva čeští závodníci a jeden slovenský atlet, který má ovšem k ČR velice blízko. Jednou z nich je Aneta Tucker, Češka, která se vdala do Velké Británie, kde i žije a provozuje s manželem crossfitovou tělocvičnu. Aneta ovšem závodí pod českou vlajkou a ta se objevila u třetí příčky kategorie žen 35 - 39 let. Anetě k famóznímu úspěchu gratulujeme!

Další úspěch na Games patří slovenskému závodníkovi trénujícímu v ČR, celoživotnímu sportovci Františku Heribánovi. František ve Státech vybojoval mezi muži 35 - 39 let šestou příčku a stal se tak v této věkové kategorii šestým nejlepším crossfitovým atletem planety.

A ještě je tu jedna velká radost do třetice. Tu přinesl českému CrossFitu Honza Hanák, který se svými impozantními výkony dostal na desátou příčku světového žebříčku kategorie mužů 35 - 39 let.

Všichni tři sportovci přislíbili, že se o své zážitky z Games podělí se čtenáři Ronnie.cz prostřednictvím rozhovoru. Čeští fanoušci CrossFitu se tedy mají na co těšit!


Rekapitulace finálové části závodu Nobull CrossFit Games 2021




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie