Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Obrazem: sedm profesionálů v přípravě na Indy Pro 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Indianapolis Convention Center by už v neděli 8. května mělo přivítat další ročník soutěže v profesionálním bodybuildingu Indy Pro, kterým odstartuje letošní sezóna pro ty závodníky z profesionální ligy IFBB Jima Maniona, kteří nastupují v některé z obou mužských kulturistických kategorií. S tím, jak se tyto závody promotéra Davea Bowerse blíží, se o nich dozvídáme další podrobnosti, a to zdaleka nejenom co se složení startovního pole týká. Nejnověji pořadatelé například zveřejnili informaci, že rozhodčí na soutěži povede Steve Weinberger, který úlohu hlavního rozhodčího plní třeba i na Mr. Olympia. Nás ale v současnosti samozřejmě nejvíce zajímá, jak si závodníci v přípravě na toto klání vedou. Níže najdete předsoutěžní snímky věnované hned sedmi z nich!

Shawn Smith

Začneme tradičně u borců z kulturistiky mužů open, a to rovnou u těžkotonážníka na slovo vzatého. Americký profík Shawn Smith se totiž může chlubit pořádnou spoustou hustých svalů, které pohříchu na soutěžním pódiu nepředvádí zatím příliš často. Prozatím pro něj platí, že co sezóna mezi profesionály, to jeden soutěžní start. Vloni se na Wings of Strength Chicago musel spokojit pouze se třináctým místem a letos samozřejmě pomýšlí na to, že tento výsledek nějakým podstatnějším způsobem vylepší. Soudě podle toho, jak si pochvaluje, že se v přípravě téměř s každým dalším dnem zlepšuje, tomu tento 173 cm vysoký svěřenec švýcarského trenéra Patricka Tuora může být na dobré cestě.

Shawn Smith 9 týdnů před Indy Pro 2021 při hmotnosti 125 kg (foto: Instagram.com/shawnssmith87)

Dorian Haywood

Shawn se zatím řadí mezi ty profesionální kulturisty, kteří sice disponují v mnoha ohledech působivou postavou, ale kteří zároveň pro rozhodčí dosud nebyli nikdy dost dobří na to, aby je posunuli třeba až do první pětice. Podobně je na tom také další účastník letošního Indy Pro v kategorii open Dorian Haywood. Mimochodem i jeho průběh přípravy zatím těší. Poté, kdy z ní ukrojil prvních devět dnů, si s určitou nadsázkou liboval, že se cítí, jako by se jeho břicho zmenšilo snad o polovinu. Je pravdou, že na nejnovějších snímcích Dorianův střed těla nevypadá vyloženě špatně, a zřejmě by neměl být tím, co by jej ve snaze o dosažení nějakého dobrého umístění mohlo limitovat.

Dorian Haywood 9 týdnů před Indy Pro 2021 (foto: Instagram.com/drfit.dorianhaywood)

Carlos Chapa

Haywood svou profesionální kartu získal v roce 2016, kdy zvítězil na NPC Nationals v kulturistice mužů nad 102 kg. Ve stejné sezóně si možnost zamířit do profesionální ligy IFBB Jima Maniona zajistil i jeho příští soupeř na Indy Pro Carlos Chapa. Texaský závodník ovšem tehdy o profi kartu bojoval v classic physique, a tak bylo jasné, že jestli chce mezi elitou účinkovat v konkurenci těžkotonážníků, bude muset ujít pořádný kus cesty. Carlos si po profesionálním debutu v kulturistice mužů open, který si bez výraznějšího úspěchu připsal na Wings of Strength Muscle Vodka Tampa Pro 2018, dopřál dlouhou objemovou fázi přípravy s cílem přiblížit se svému snu a bojovat o kvalifikaci na Mr. Olympia. Zda na něco takového může reálně vůbec ale pomýšlet, by mohlo napovědět právě jeho vystoupení v Indianapolis.

Carlos Chapa 9 týdnů před Indy Pro 2021 (foto: Instagram.com/chapastyle300_ifbbpro)

Samir Troudi

V Indianapolis Convention Center kromě těžkotonážníků budou závodit také borci z kategorie do 212 liber (96,2 kg) a i jim může dodávat na klidu zpráva, že provozovatelé zmíněných prostor v uplynulých měsících investovali sedm miliónů dolarů do vylepšení budovy, tak aby se v ní nemoc COVID-19 měla šanci šířit co nejméně a o bezpečnost všech zúčastněných bylo co nejlépe postaráno. Proslýchá se, že právě na Indy Pro by do sezóny měl ve dvěstědvanáctce vstoupit Samir Troudi, který v současnosti pobývá v Dubaji. Samir naposledy závodil v konkurenci Vojtěcha Koritenského na Legion Sports Fest Pro 2019, což už nějaký ten pátek je, a jeho fanoušci by ho na pódiu jistě rádi znovu konečně viděli. V přípravě na jarní soutěže Samir pokračuje přesto, že si před několika týdny při bowlingu poranil biceps, a ačkoliv se nejedná o vyloženě vážné zranění, v tréninku jej přeci jenom omezuje.

Samir Troudi 10 týdnů před Indy Pro 2021 (foto: Instagram.com/samirtroudi_son_of_sahara)

Sahar Kazes

Samir původně letošní soutěžní ročník plánoval začít už v polovině dubna na Musclecontest Ireland Pro. Jenomže soutěž byla přesunuta až na prosinec, a tak se musel začít poohlížet po květnových soutěžích, k nimž se kromě Indy Pro řadí ještě New York Pro. Úplně stejně je na tom také izraelský profík Sahar Kazes, který nezávodil už skoro dva roky.

Samir Troudi 10 týdnů před Indy Pro 2021 při hmotnosti 106 kg (foto: Facebook.com/sahar.kazes)

Nathan Epler

Sahar se Samirem na americké květnové profesionální show v kulturistice mužů do 212 liber pocestují z pěkné dálky, což v dnešních zdravotně-bezpečnostních podmínkách stále představuje poněkud nejistý podnik. Zda se do zámoří dostanou, pro ně klidně může být drama do poslední chvíle. To takový Nathan Epler, jenž by na Indy Pro měl patřit k jejich soupeřům, se nachází v podstatně komfortnější situaci. Žije totiž od Indianapolis pouze dvacet minut jízdy vozem, a tak jej při přesunu do haly může těžko něco překvapit. Nathan si na soutěži Davea Bowerse připíše odložený profesionální debut, když na stejném klání původně chtěl závodit už vloni. Akce ale byla kvůli pandemii zrušena, a tak mu nezbylo než plány přehodnotit.

Samir Troudi 9,5 týdne před Indy Pro 2021 (foto: Instagram.com/ifbb_nathan_epler)

Thomas Lenihan

Posledním kulturistou, kterému v tomto článku věnujeme pozornost, je Thomas Lenihan. Zmíněný americký profík naposledy závodil před dvěma lety právě na Indy Pro. Na soutěži ovšem tehdy skončil úplně poslední, a tak by si letos rád napravil reputaci. Na to, aby Thomasovi tentokrát vyšla forma lépe než v sezóně 2019, bude dohlížet vyhledávaný specialista na předsoutěžní přípravu Chris Aceto.

Thomas Lenihan 9 týdnů před Indy Pro 2021 (foto: Instagram.com/ifbbpro_lenny)




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

08.03.14:36Dejf111 - škoda už jsem se těšil na nějaké pikantnosti :D
08.03.14:10LaFontaine - Článek musí ještě po víkendu projít zpětnou korekturou a s..+1
08.03.13:22Dejf111 - `Americký profík Shawn Smith se totiž může chlubit pořádno..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie