Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Čtyři profesionálové 12 týdnů
před New York Pro 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Pro kulturisty, kteří si vydobyli právo zamířit do profesionální ligy IFBB Jima Maniona a nastupují v ní v kategorii open, v posledních letech sezóna obvykle začínala severoamerickým Arnold Classic. To je však svým rozsahem natolik velkou událostí, že by ho v podmínkách ztížených pandemií COVID-19 šlo pouze těžko uspořádat. Akce, která svou historii píše už od roku 1989, tedy prozatím na stanovení přesného data konání čeká a dá se předpokládat že na ní závodníci dostanou prostor až někdy ve druhé polovině roku. Pro těžkotonážníky za této konstelace aktuální soutěžní ročník odstartuje v květnu, kdy by se vždy s týdenním odstupem měly konat soutěže Indy Pro, New York Pro a California Pro. Termínová blízkost těchto klání dává tušit, že se zde sejde zčásti podobné startovní pole, ale největší prestiž ze všech třech zmíněných akcí má určitě New York Pro, a tak řada borců svou přípravu směřuje primárně právě k němu. Pojďme se podívat, jak jsou na tom někteří z nich s formou dvanáct neděl před dnem "D", kterým se pro ně stane sobota 15. května.

Mohamed Shaaban

New York Pro se ani letos nebude konat
v New Yorku

I když je největší hvězdou egyptské kulturistiky v této době samozřejmě úřadující šampión Mr. Olympia Mamdouh Elssbiay, ze zmíněné severoafrické země pochází i několik dalších současných vynikajících profíků. Patří k nim také Mohamed Shaaban, který se Olympie poprvé a zatím jedinkrát v kariéře zúčastnil předloni. Ambiciózní borec, jenž v posledních měsících trénuje ve Spojených státech pod vedením renomovaného kouče Charlese Glasse, pomýšlí na nominaci na Mr. Olympia znovu. Tím kláním, na kterém se o ni pokusí zabojovat, má být přitom právě New York Pro. Dvanáct neděl před vstupem na pódium Mohamed říká, že jej začátek předsoutěžní fáze přípravy teprve čeká, a tak ho následující snímky, pořízené v Powerhouse Gymu Torrance, zachycují ještě v závěru objemu.

Mohamed Shaaban 12 týdnů před New York Pro 2021

Luis Rodriguez

Zmínili jsme, že Mohamed Shaaban má už se závoděním na Olympii určité zkušenosti a totéž platí také o dalším členovi rodícího se startovního pole New York Pro 2021 Luisovi Rodriguezovi. Kulturista s kořeny v Dominikánské republice se vloni na Mr. Olympia dokonce blýskl desátým místem a teď si brousí zuby na to, že si na New York Pro konečně připíše své první profesionální vítězství. V profesionální lize IFBB Jima Maniona už skončil třikrát druhý a prvenství by jistě uvítal.

Luis Rodriguez 12 týdnů před New York Pro 2021

Nick Walker

Jenomže kandidátů na první flek bude na vzpomínané soutěži mnoho a v této souvislosti určitě nejde zapomínat ani na mladého Nicka Walkera. Šestadvacetiletý Američan vloni při profesionálním debutu na Wings of Strength Chicago vybojoval čtvrté místo a po krátkém odpočinku začal pracovat na tom, aby byl letos ještě lepší, a to po všech stránkách. Tedy nejenom co se formy týká, ale také co do výsledků, kterých je schopný dosáhnout. I Nick má totiž ve svém sportu ty největší ambice, a pokud by se letos nedokázal k účasti na Olympii probojovat, bral by to jistě jako zklamání.

Nick Walker 12 týdnů před New York Pro 2021

Marco Ruz

Ačkoliv je tento náš článek zaměřen především na profíky, kteří se na letošním ročníku New York Pro budou o přízeň rozhodčích ucházet v kulturistice mužů open, tak se na nadcházejí události samozřejmě bude závodit i v dalších kategoriích. Vypsáno zde je také classic physique, v němž sportovci musejí splňovat hmotnostní limit ve vztahu k jejich výšce. O složení startovního pole této kategorie na New York Pro 2021 toho zatím mnoho nevíme kromě toho, že by si zde v ní svůj profesionální debut mel připsat Marco Ruz. Francouzský závodník profi kartu získal díky absolutnímu vítězství z Nordic Pro Qualifier 2019 a aktuálně usiluje o to, aby pro něj při prezentaci před soutěží nebyl problém splnit požadovaných maximálních 84 kg živé váhy.

Marco Ruz 12 týdnů před New York Pro 2021


Foto:
www.instagram.com/shaaban_ifbbpro
www.instagram.com/justindifbb
www.instagram.com/nick_walker39
www.instagram.com/marco.ruz



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie