Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Muscle&Fitness 9/2007

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

[imgPR]3536_1[/imgP]Chcete nový M&F zaslat poštou?
Pokud ano, klikněte zde!
[//imgP]

Ačkoli se již vlaštovky nezadržitelně houfují na telegrafních sloupech v předzvěsti nadcházejícího podzimu, protagonisté titulní strany zářijového vydání společné české a slovenské edice magazínu MUSCLE&FITNESS vracejí čtenáře zpátky do horkého léta. A to jak plážovým outfitem, tak prostředím vodního živlu, jež autor snímku Igor Kopček zvolil pro své aktéry – mistryni světa a Evropy v bodyfitness IFBB Katarínu Verbovskou a nejúspěšnějšího slovenského kulturisty první poloviny letošní sezóny Mariana Čambala. (Víc o tom, jak na břehu východoslovenské Domaši vznikala titulka v pořadí 201. vydání nejčtenějšího tištěného periodika tohoto zaměření na českém a slovenském trhu v rubrice FOTOSHOW na straně 80)

* Dosavadní životní pouť Kataríny Verbovské prizmatem její soutěžní kariéry přibližuje rubrika PROFIL v článku pod názvem ZRODILA SE HVĚZDA. V přímé návaznosti na biografickou část je metodická stať, ve které se dvojnásobná světová šampiónka v bodyfitness dělí se čtenářkami M&F o své tréninkové tipy (TRÉNINK PODLE KATKY).

* U příležitosti nedávných šedesátin Arnolda Schwarzeneggera přineslo jubilejní 200. vydání M&F minulý měsíc rozsáhlý materiál věnovaný věhlasnému Rakušanovi, v němž byl zdokumentován jeho vzestup od venkovského kluka k největšímu kulturistovi všech dob. Vyprávění zvolna končilo rokem 1980, kdy Arnold vyhrál svůj sedmý a poslední titul Mr. Olympia a zahájil filmovou kariéru. Aktuální zářijové vydání M&F přináší na 15 stranách vzpomínky Arnolda na svůj život poté, co skončil se soutěžním bodybuildingem. Kalifornského guvernéra vyzpovídal šéfredaktor amerických vydání mezinárodních časopiseckých titulů M&F a FLEX Peter McGough (ARNOLD – INTERVIEW).

* Návod, jak co nejlépe párovat jednotlivé partie do společných tréninků se zřetelem na požadavky svalové hypertrofie, poskytují Jim Stoppani a Eric Velazquez v populárně-vědecké rozpravě JAK SPOJOVAT SVALOVÉ SKUPINY (rubrika TRÉNINK).

* Množství tréninkových tipů, doporučení a návodů přináší v šesti rubrikách také TRÉNINKOVÝ BLOK:

  • Sebekontrola a návyk. Dvojici rozhodujících faktorů v boji s vlastní leností a toho, jak je rozvíjet, si všímá publicista Josef Švub v rubrice PSYCHOLOGIE.
  • Tentýž autor pod hlavičkou SPECIALITA pokračuje v představování neotřelých postupů pro zlepšení stávající silově-vytrvalostní úrovně (ZÁBAVNÝ KONDIČNÍ TRÉNINK II.) . První část série byla zveřejněna v předchozím vydání M&F.
  • Účinnou alternativu na rozvoj středních partií zad ze zásobníku trojnásobného vítěze Mr. Universe NABBA Reg Parka nabízí Joe S. Powers v rubrice OBJEVTE (PŘITAHOVÁNÍ SPODNÍ KLADKY).
  • Unilaterální alternativu stahování kladky k hrudníku s ohledem na trénink něžného pohlaví představuje Martica K. Heaner pod hlavičkou PRO ŽENY.
  • Intenzivní 5minutové tréninky pro komplexní rozvoj abdominální oblasti jsou náplní rubriky LEKCE (ÚKOLEM JE BŘICHO).
  • Návod na přípravu chutné speciality z vajec – vaječného frittata – přináší RECEPT MĚSÍCE.

* Ve světle nejnovějších vědeckých studií je nejvhodnější čas, kdy přijmout doplňky stravy, aby jejich účinek byl co největší, krátce před a po tréninku. Návod, jak maximalizovat své snažení v posilovně správným načasováním suplementace, nabízí odborná studie PŘED A PO (autoři Dwayne Jackson a Jim Stoppani) .

* Američan Troy Alves představuje v dnešním světě profesionální kulturistiky osvěžující návrat do doby, kdy vyváženost a symetrie byly na soutěžních podiích ceněny stejně jako svalnatost. Když tento 173 cm vysoký čtyřicátník pózuje, je slyšet výrazy jako ztepilý, ladný, elegantní a vznešený, jež se zdají v naprostém kontrastu k brutální realitě současného extrémního bodybuildingu. Víc o něm samotném a o jeho tréninku stehen v článku POEZIE NOHOU v sekci PROFIL & TRÉNINK (autor Eric Velazquez).

* Existuje mnoho důvodů, proč by zelenina neměla chybět na talíři žádného sportovce. Experti z oblasti dietologie se již dlouho shodují v tom, že její terapeutické a ozdravné vlastnosti jsou pro celkové zdraví jedince nepostradatelné. Dnes však navíc tvrdí, že zelenina má svůj význam i z hlediska podpory růstu svalové hmoty. Charakteristiku vybraných druhů zeleniny s ohledem na specifické cíle návštěvníků posiloven předkládá dietolog Matthew G. Kadey v odborném článku ZELENINOVÉ HODY (rubrika VÝŽIVA).

* Olympijský vítěz a někdejší světový rekordman v běhu na 100 metrů Maurice Greene chystá comeback na atletickou dráhu. Jeho silového tréninku, jenž je neodmyslitelnou součástí atletické průpravy, si všímá Eric Velazquez v článku JE TO O SÍLE.

* Ne každý má možnost dosáhnout naplnění svých tužeb. Nadějný český bodybuilder Jiří Borkovec ano! Svůj sportovní sen si splnil letos v létě absolutním vítězstvím v kulturistických kategoriích juniorů na Musclemania Universe v Miami na Floridě. Na průběh turnaje i předsoutěžní strategii přípravy se ho vyptával publicista Ivan Mach (KDYŽ SE SNY PLNÍ). V návaznosti na rozhovor pak sám Jirka nabízí své tipy na trénink všech hlavních svalových skupin (JAK NA TO?).

* K4. Pod tímto kódem se neukrývá nová karakoramská osmitisícovka, nýbrž čtveřice výjimečných sportovců, kteří společně den co den usedají do jednoho kajaku. A pokud je řeč o věhlasné posádce z loděnice v Komárnu, patří se dodat, že i společně vyhrává. Začátky, vývojem, personálními změnami i dosaženými úspěchy „vlajkové lodě“ slovenské rychlostní kanoistiky v průběhu poslední dekády se zabývá šéfredaktor M&F Ľudovít Major. Jeho zvídavý objektiv navíc nahlédl i přímo do loděnice během silového tréninku aktuální sestavy K4 - a že se bylo na co dívat!

* Zásady tréninku těch dříve narozených, svalová masáž, účinnost různých druhů kardio strojů v procesu spalování kalorií – to jsou jen některá z témat, jimiž se zabývá SVĚT FITNESS.

* Jay Cutler bude chtít letos na konci září získat svou druhou Sandowovu sošku. Ronnie Coleman se zase opět pokusí přepsat historii Mr. Olympia a vybojovat pro sebe rekordní devátý titul. Prohlášení obou hlavních rivalů, jakožto i názory šestice vybraných profíků na to, jako to vlastně v Orleans Areně v sobotu 29. 9. nakonec dopadne, přináší sekce SOUTĚŽE (DUEL GIGANTŮ). Ve stejném duchu navazuje i POSEDOWN SPECIÁL, jež nabízí čtyři hypotetické scénáře od redaktorů-expertů amerických vydání M&F a FLEX, ve které by soupeření špičky extrémního bodybuildingu mohlo v Las Vegas eventuelně vyústit.

* Zářijové vydání přináší i reportáž Zlaty Klaučové z bratislavského střetnutí všech osmi vítězů kategorií DO FORMY S M&F 2007 (VÍKEND VÍTĚZŮ) a všímá si rovněž některých statistických zajímavostí aktuálního 8. ročníku (NEJ 2007, autorka Marta Horáčková).

* Zájemce o dění na soutěžních podiích potěší foto-reporty z aktuálních ročníků nejvyšších domácích soutěží SKFČR A SAKFST dorostenců.

* Pestré pele-mele výjimečných momentů z barvitého světa sportu nabízí již tradičně POSEDOWN a DOMÁCÍ SCÉNA, jenž se v tomto duchu zaměřuje na dění v Česku a na Slovensku.

* Na vloženém posteru uvnitř čísla figuruje z jedné strany půvabná Katarína Verbovská na snímku Fritze Hegemanna, na jeho druhé straně se nachází aktuální mistr ČR a bronzový medailista z ME 2007 Marek Zatloukal (autor Ľudovít Major).



Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie