Ani Silvestr nemusí být festivalem přejídání. Chuťovky a jednohubky budou chutné i bez salámů a tučných pomazánek. Stačí jen chtít. Po těchto dobrotách Vám špatně nebude.
Proteinové jednohubky s lososem
Orientační cena: kolem 100 Kč
Doba přípravy: 10 minut
Suroviny:
- 100 g uzeného lososa
- 1 ks salátové okurky
- Flora light
- 200 g proteinového chleba
Postup:
Připravíme si suroviny.
Z chleba vykrájíme kolečka.
Chleba potřeme Florou. Nakrájíme si omytou okurku také na kolečka, nakrájíme lososa na menší kousky.
Nyní už jen jednohubky zkompletujeme a zpevníme párátkem. Z tohoto množství surovin vytvoříte dvanáct jednohubek.
Tabulka nutričních hodnot
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
salátová okurka | 80 g |
11 kcal |
0,7 g | 1,8 g |
0,1
g |
uzený losos |
100
g | 182 kcal |
20 g | 0 g |
12 g |
Flora light |
12 g | 32 kcal |
0 g | 0 g |
3,6 g |
proteinový chléb | 100 g |
268 kcal |
22,5 g | 11,8 g |
12,4 g |
celkem | 292 g |
493 kcal |
43,2 g | 13,7 g |
28,1 g |
porce | 1 kus (24 g) |
41 kcal |
3,6 g | 1,1 g |
2,3 g |
Ďábelská plněná vejce
Orientační cena: kolem 30 Kč
Doba přípravy: 10 minut příprava + 10 minut vaření
Suroviny:
- 4 vejce
- 1 feferonka
- 1 lžíce Hellmann´s majonézy light
- 1 lžíce Cream Cheese light
- sůl, sladká paprika, chilli
Postup:
Připravíme si suroviny.
Všechna vejce dáme vařit na 10 minut v osolené vodě.
Vychladlá vejce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme žloutky stranou do mističky.
Žloutky smícháme s majonézou, krémovým sýrem, dochutíme paprikou, chilli a solí a umícháme v hladký krém.
Vzniklým krémem plníme poloviny vajec pomocí zdobičky.
Dokončíme pomocí kousků feferonky, poprášíme paprikou nebo chilli. Z tohoto množství surovin Vám vyjde osm chuťovek.
Tabulka nutričních hodnot
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
vejce | 200 g |
302 kcal |
24,8 g | 1,9 g |
21,7
g |
Cream Cheese light (Lidl) |
20
g | 24 kcal |
1,5 g | 0,7 g |
1,6 g |
majonéza Hellmann´s light |
20 g | 56 kcal |
0 g | 1,8 g |
5,4 g |
feferonky | 8 g | 3 kcal |
0 g | 0,2 g |
0 g |
celkem | 248 g |
385 kcal |
26,5 g | 4,4 g |
28,8 g |
porce | 1 kus (31 g) |
48 kcal |
3,3 g | 0,5 g |
3,6 g |
Mini pizza
Orientační cena: kolem 40 Kč
Doba přípravy: 15 minut příprava + 20 minut pečení
Suroviny:
- 60 g špaldové mouky
- 60 g mletých ovesných vloček
- 60 g strouhaného sýra (mozzarella, gouda)
- 120 g rajčatového suga
- kypřicí prášek, koření na pizzu, sůl
- 60 g odtučněného tvarohu
- 120 g oblíbené šunky
- libovolná zelenina
Postup:
Připravíme si suroviny.
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, vločky, sůl, kypřicí prášek a tvaroh. Přidáme cca 6 lžic vody. Mělo by vzniknout pevné, ale mírně lepivé těsto.
Těsto rozdělíme na šest stejných dílů a rukama rozprostřeme na tenké placky. Ty předpečeme pět minut v troubě rozpálené na 200 °C.
Placičky vyndáme z trouby a každou potřeme lžící suga. Následně ozdobíme plátkem šunky, strouhaným sýrem, zeleninou. Navrch posypeme kořením. Pečeme ještě patnáct minut na 200 °C. Z tohoto množství surovin vyjde cca šest kousků o průměru zhruba pět centimetrů. Lze vytvořit i jednu velkou pizzu.
Tabulka nutričních hodnot
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
sacharidy |
tuky |
špaldová mouka | 60 g |
205 kcal |
8,4 g | 37,8 g |
1,1
g |
mleté ovesné vločky |
60
g | 213 kcal |
8,4 g | 35,2 g |
4,8 g |
výběrová šunka |
120 g | 114 kcal |
18,7 g | 1,4 g |
3,8 g |
mozzarella | 60 g | 149 kcal |
10,8 g | 0,9 g |
11,4 g |
rajčatové sugo | 120 g | 34 kcal |
2,2 g | 4,6 g |
0,5 g |
odtučněný tvaroh | 60 g | 38
kcal |
6,6 g | 2,5 g |
0,1 g |
konzervovaná kukuřice | 30 g |
18 kcal |
0,6 g | 4,2 g |
0,2 g |
celkem | 510 g |
772 kcal |
55,6 g | 86,6 g |
22 g |
porce | 1 kus ( 85 g) |
128 kcal |
9,2 g | 14,4 g |
3,6 g |
Související články: Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování. Zobrazit všechny příspěvky
|