Toto je komerční sdělení, Ronnie.cz není jeho autorem.
Vitamín D představuje v běžném jídelníčku jednu z nejčastěji nedostatkových látek. Dle studie Státního zdravotního ústavu pouze 1 % české dospělé populace splňuje jeho adekvátní denní příjem. Nedostatek vitamínu D se pak může projevit zejména v horší funkci imunitního systému (větší náchylnost k onemocnění horních cest dýchacích), zvýšení rizika zlomenin, svalovými slabostmi a nižší hladinou testosteronu.
Jmenovaná rizika se zvyšují zejména v měsících, kdy je nedostatek slunečního záření pro vlastní tvorbu vitamínu D v kůži (v ČR jde o období mezi říjnem a dubnem). Případně se jedná o situace, kdy člověk tráví většinu dne v uzavřených prostorech a slunečnímu záření se takřka nevystavuje (manažeři, IT specialisté apod.). Další faktory přispívající k možnému deficitu vitamínu D jsou cukrovka I. a II. typu, nadváha a obezita, kouření a v neposlední řadě také nutriční příčiny.
Nutričních příčin způsobujících nedostatek vitamínu D může být více, počínaje vegetariánstvím a veganstvím přes redukční dietu s nízkým příjmem tuků a konče chuťovou antipatií (či prokázanou alergií) k přirozeným zdrojům vitamínu D. Nicméně ať už se vyhýbáte potravinám obsahujícím vitamín D z jakéhokoliv důvodu, zvážení suplementace je zcela namístě.
Vitamin D3+K2 Fair Power®
Vitamin D3+K2 Fair Power® nabízí velmi silnou a synergicky působící kombinaci vitamínu D3 a vitamínu K2 MK-7. Tato netradiční forma vitamínu K působí v těle třikrát déle v porovnání s ostatními formami. Dokonalá vstřebatelnost účinných látek díky přidanému slunečnicovému lecitinu pak jen podtrhuje maximální kvalitu produktu. Vysoký obsah vitamínů a optimalizované dávkování navíc zajistí, že jedno balení Vám vystačí na celých 240 dní! Pokud jste dosud hledali suplement pro doplnění vitamínu D s bezkonkurenčním poměrem ceny a kvality, tak už nemusíte. Vitamin D3+K2 Fair Power® těžko hledá soupeře vzhledem ke svému jedinečnému složení.
Reference:
Bischofova, S., Dofkova, M., Blahova, J., Kavrik, R., Nevrla, J., Rehurkova, I., & Ruprich, J. (2018). Dietary Intake of Vitamin D in the Czech Population: A Comparison with Dietary Reference Values, Main Food Sources Identified by a Total Diet Study. Nutrients, 10(10).
Pilz, S., Frisch, S., Koertke, H., Kuhn, J., Dreier, J., Obermayer-Pietsch, B., Wehr, E., & Zittermann, A. (2011). Effect of vitamin D supplementation on testosterone levels in men. Hormone and Metabolic Research = Hormon- Und Stoffwechselforschung = Hormones Et Metabolisme, 43(3), 223-225.
Halder, M., Petsophonsakul, P., Akbulut, A. C., Pavlic, A., Bohan, F., Anderson, E., Maresz, K., Kramann, R., & Schurgers, L. (2019). Vitamin K: Double Bonds beyond Coagulation Insights into Differences between Vitamin K1 and K2 in Health and Disease. International Journal of Molecular Sciences, 20(4).