Toto je komerční sdělení, Ronnie.cz není jeho autorem.
V době karantény je dost času na to si pořádně vyvářet. Co ale říkáte na pečení? Kdo zkouší nové recepty a kdo si radši zajde do výdejního okénka na klasický větrník? Big Boy si pro nás tentokrát připravil recept na kakaovo-banánový chlebík.
Budete potřebovat:
- 80 ml jemného arašídového másla + 2 lžíce na ozdobu
- 50 g krupicového cukru
- 5 rozmačkaných zralých banánů + 1 na ozdobu (můžete vynechat)
- 75 ml olivového oleje
- 50 ml kokosového oleje
- 2 vejce
- 4 lžíce holandského kakaa
- 1 lžičku kypřicího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 125 g hladké mouky
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu na chleba vyložíme papírem na pečení. Rozmačkané banány, arašídové máslo, cukr, olivový, kokosový olej promícháme. Pokud nechcete v těstu kousíčky banánu, můžete těsto vyšlehat tyčovým mixérem. Přidáme vejce a metličkou promícháme. Přidáme prosáté kakao, kypřicí prášek a sůl. Nakonec vmícháme prosátou mouku.
Těsto vlijeme do formy a doprostřed pokládáme malé plátky banánu. Banánový chlebíček pečeme cca 55 minut. Pokud se těsto už nelepí na špejli, tak je hotové. Chlebíček vyjmeme i s papírem z formy a položíme nejlépe na mřížku vychladit. Jakmile vystydne, pokapeme ho arašídovým máslem a servírujeme. Doporučuji nechat odložit přes noc, kdy bude ještě vláčnější než po upečení. Dobrou chuť!