Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Dneska vařím já:
Kynuté ovesné buchty

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Výživa

Občas přijde chuť na něco sladkého, co zrovna nepatří do fitness jídelníčku, a i přesto nechcete tolik hřešit. Pak je tu kompromis. Mírně jsem upravila rodinný recept na kynuté těsto a vytvořila šťavnaté buchty z ovesných vloček. Jsou ideální k snídani, ke svačině nebo jako moučník ke kávě. Nejlepší je tvarohová náplň, která je nejméně kalorická. Pro příklad je tu i tabulka s povidlovou náplní, která je již bohatší na sacharidy. Náplň si ale vyberte dle svých preferencí.

Kynuté ovesné buchty

Orientační cena: kolem 200 Kč
Doba přípravy: 40 minut příprava + 90 minut kynutí + 25 minut pečení

Suroviny:

  • 250 g mletých ovesných vloček (ovesná mouka)
  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g + 40 g vanilkového proteinu
  • 100 ml + 10 ml libovolného oleje / rozpuštěného kokosového oleje / rozpuštěného másla
  • půl kostky droždí
  • 200 ml mléka (může být i rostlinné)
  • 70 g erythritolu
  • 500 g odtučněného tvarohu nebo 2x 240g kelímek povidel
  • vanilkový pudink
  • 1 žloutek
  • FlavDrops vanilka

Postup:

Připravíme si suroviny.

Nejprve si aktivujeme droždí. Smícháme mírně ohřáté mléko s droždím, lžící mouky a necháme cca deset minut pracovat. Když napění a zvětší svůj objem, je vše na správné cestě k dobrému vykynutí těsta.

Potom mícháme sypké suroviny na těsto, a to mouku, vločky, 50 g proteinu.

Dále přidáme erythritol a pár kapek FlavDrops.

Následně přidáme připravené droždí, žloutek a olej.

Pečlivě uhněteme těsto, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme zhruba dvě hodiny kynout.

Mezitím si klidně můžeme připravit náplň. Já udělala většinu buchet s tvarohem a pár s povidly. Tvarohovou náplň připravíme z tvarohu, 40 g proteinu, pudinkového prášku a pár kapek FlavdDrops. Umícháme na hladký hustý krém. Povidla jsem dávala bez úprav.

Po vykynutí si těsto rozdělíme na zhruba čtrnáct dílků. Ty prohněteme a každý rozválíme do placičky, na kterou dáme velkou lžíci náplně, a pevně uzavřeme přimáčknutím protilehlých okrajů a zatočením.

Buchty dáváme do vymazaného pekáče spojem dolů. Mezery mezi jednotlivými buchtami také vymažeme olejem, aby se daly oddělit.

Poté necháme kynout dalších dvacet minut zakryté utěrkou a pečeme na 180 °C do zlatova, což trvá kolem 25 - 30 minut. Hotové buchty potřeme směsí ze 4 lžic horké vody s pár kapkami FlavDrops a poprášíme vanilkovým proteinem.

Hotové buchty podáváme buď samotné, nebo ideálně s kávou, nebo k snídani s bílým jogurtem.


Tabulka nutričních hodnot (tvarohová náplň)

ingredience množství energie bílkoviny sacharidy tuky
mleté ovesné vločky250 g 889 kcal 35,0 g 146,8 g 20,0 g
špaldová mouka 100 g 342 kcal 14,0 g 63,0 g 1,9 g
vanilkový protein 90 g 342 kcal 63,0 g 7,2 g 6,8 g
slunečnicový olej100 g 884 kcal 0 g 0 g 100 g
odtučněný tvaroh500 g 316 kcal 54,8 g21,0 g 1,0 g
erythritol70 g0 kcal 0 g 0 g 0 g
žloutek17 g55 kcal 2,7 g0,6 g 4,5 g
pudinkový prášek vanilkový37 g 33 kcal 0 g6,3 g 0,5 g
mléko200 ml 90 kcal 6,0 g10,0 g 3,0 g
celkem 1346 g 2951 kcal 175,5 g 254,9 g 137,6 g
porce 1 porce (96 g) 210,7 kcal 12,5 g 18,2 g 9,8 g

Tabulka nutričních hodnot (povidlová náplň)

ingredience množství energie bílkoviny sacharidy tuky
mleté ovesné vločky250 g 889 kcal 35,0 g 146,8 g 20 g
špaldová mouka 100 g 342 kcal 14,0 g 63,0 g 1,9 g
vanilkový protein 50 g 190 kcal 35,0 g 4,0 g 3,8 g
slunečnicový olej100 g 884 kcal 0 g 0 g 100 g
povidla švestková480 g 1277 kcal 4,3 g301,9 g 2,4 g
erythritol70 g0 kcal 0g 0 g 0 g
žloutek17 g55 kcal 2,7 g0,6 g 4,5 g
mléko200 ml 90 kcal 6,0 g10 g 3,0 g
celkem 1267 g 3727 kcal 97,0 g 526,3 g 135,6 g
porce 1 porce (90 g) 266,2 g 6,9 g 37,5 g 9,6 g


Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním,
třeba i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!


O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie