Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Muscle&Fitness 5/2007

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

[imgPR]3362_1[/imgP]Chcete nový M&F zaslat poštou?
Pokud ano, klikněte zde!
[//imgP]

* Titulní straně v pořadí 197. vydání měsíčníku MUSCLE&FITNESS dominuje americký profesionální bodybuilder Mark Dugdale na snímku známého českého fotografa Josefa Adlta.

* A sympaťák Dugdale z amerického státu Washington pochopitelně nechybí ani uvnitř aktuálního 160stranového květnového čísla. Předmětem zájmu sehrané dvojice redakčních kolegů z USA, Grega Merritta (text) a Kevina Hortona (foto), se v expresivně laděné reportáži pod titulem HIT-MAN stává Dugdaleův trénink hrudníku, bicepsů, předloktí a lýtek. Tomu, komu by se vzhledem k Markově lehčí tělesné konstrukci přece jen zdálo, že půjde tak říkajíc o procházku růžovou zahradou, ať je malým závdavkem slovní hříčka v titulu. Slůvko hitman totiž nejenže v angličtině označuje zabijáka, ale rovněž reflektuje Dugdaleův oblíbený způsob tréninku ve stylu HIT (high intensity training) Mikea Mentzera. Podtrženo-sečteno, vše naznačuje, že o lehkém tréninku nemůže být ani řeč...

* Množství tréninkových a dietních tipů, doporučení a návodů přináší v osmi rubrikách také TRÉNINKOVÝ BLOK:

● Zdvihy s rovnou i zakřivenou osou budují bicepsy. Je však jedna varianta lepší než druhá? Odpověď nabízí studie SNADNÁ CESTA v rubrice SÍLA.

● Řešení, jak vyzrát na zaostávající paže, nabízí rubrika LEKCE (PLNÉ PAŽE).

● Tréninkový přístup, beroucí v potaz individuální danosti jednotlivce prezentuje Ľudovít Major v rubrice ABC.

Zadní kliky – efektivní, přesto dnes málo využívaný cvik na tricepsy ze staré školy připomíná Josef Švub v rubrice OBJEVTE.

● Rubrika DĚLEJTE TO SPRÁVNĚ cílí na správné provedení přítahů kladky vsedě.

● Opasek a kolenní bandáže přijdou jistě vhod při těžkých váhách, jejich nadužívání však může více uškodit než prospět. Návod, kdy a jak je vhodně zařadit do tréninku, nabízí rubrika SPECIALITA (SILOVÉ POMŮCKY).

● Návod na přípravu italské speciality – pečeného kuřete cacciatore – prezentuje FITRECEPT; novinky z oblasti výzkumu potravinových doplňků jsou zase předmětem rubriky SUPLEMENTY.

* Různorodou mozaiku tréninkového know-how od hvězd železné hry let minulých i ze současnosti nabízí na dvou stranách rubrika TYPY & TIPY. Účinkují Victor Martinez, Chris Cormier, Mohamed Makkawy, Troy Alves, Rastislav Solár, Vladimír Flimel a Alice Kavuljaková.

* Nabírání svalové hmoty s sebou obvykle přináší i nějakou tu tukovou vrstvu navíc. Dají se však budovat svaly, aniž by vzrostlo procento tělesného tuku? Odpověď nabízí renomovaný dietolog Chris Aceto v odborném článku ZŮSTAŇTE VYSEKANÍ!

* Optimalizace hladiny růstového hormonu maximalizuje nárůst svalové hmoty i síly a současně podporuje redukci tuku. Více v odborné studii ODSTARTUJTE RŮST! pod hlavičkou SUPLEMENTY.

* Životní příběh profesionální fitnessky Valerie Waugaman plus její trénink sedacích svalů zprostředkovává Carey Rossi v rubrice PRO ŽENY (PRVOTŘÍDNÍ ZADEČEK).

* Lze zhubnout jen v konkrétních partiích? Je možné odbourat tuk při tvarování postavy jen místně, aniž bychom zhubli i jinde, kde to právě nepotřebujeme? Jako na slovo vzatí odborníci se k tomuto tématu vyjadřují Prof. MUDr. Dušan Hamar, PhD. a PaeDr. Petr Tlapák, CSc. (LZE ZHUBNOUT JEN NĚKDE?)

* Kulturista Richard Riedl debutoval loni na ME i MS stříbrnými medailemi. Poohlédnutí za jeho dosavadní životní dráhou prismatem jeho sportovní kariéry nabízí profil ZROZEN PRO BODYBUILDING (autor Boris Bárdoš). A nechybí ani Richardův trénink!

* Litevec Zydrunas Savickas letos opět vyhrál prestižní soutěž v netradičních silových disciplínách ARNOLD STRONGMAN CLASSIC a připsal si tak již pátý titul v řadě z tohoto turnaje! Atraktivní pohled na dva dny siláckých zápolení spoluvytvářejí přímí účastníci letošního ročníku Igor Kopček (foto) a redaktor amerického vydání M&F Julian Schmidt (text) v rubrice SOUTĚŽE na straně 86.

* Slovenský pákař Peter Spusta se stal loni mistrem Evropy levou i pravou rukou a na světovém šampionátu byl v levačce druhý. Na to, jak trénuje, jaké jsou jeho plány v osobním a sportovním životě, i na ledacos jiného se ho vyptávala Zlata Klaučová (PŘETLAČIL SE DO SVĚTA).

* CHAOS VERSUS ŘÁD. Profil dvojnásobného juniorského mistra Slovenska v powerliftingu Zoltána Méryho.

* Obvyklá tréninková mantra doporučuje odpočívat déle mezi sériemi s těžkými váhami o několika málo opakováních a naopak krátce při použití lehčích vah a vyšších počtech opakování. Co však zkusit pravý opak? Více v metodickém návodu PŘESTÁVKY NA RUBY (autor Jim Stoppani).

* Jak se zaměřit na velikost porce s ohledem na přiměřené množství bílkovin? Názornou ukázku na šesti vybraných variantách vysoce hodnotných zdrojů živočišných proteinů předvádí dvojice redaktorů M&F USA Jim Stoppani a Eric Velazquez v článku PLNÁ HRST BÍLKOVIN (rubrika VÝŽIVA).

* Jana Tábiová z Nitry posiluje již sedm let, se systematickým tréninkem však začala až poté, co se v roku 2003 rozhodla zúčastnit korespondenční soutěže v transformaci postavy DO FORMY S MUSCLE&FITNESS. Když o tři měsíce později vyhrála kategorii žen od 26 do 30 let, společně s novou postavou nabyla i pevného přesvědčení, že cvičení se stalo neoddělitelnou součástí jejího života. Svou vlastní filozofii fitness Jana předestírá v článku na straně 104 (ZAČALO TO SOUTĚŽÍ DO FORMY).

* Jak získat z vytrvalostního tréninku co největší užitek? Odborné poradenství v problematice efektivnosti aerobního zatížení nabízí tým odborníků M&F v rubrice KARDIO (ZÁKLADEM ÚSPĚCHU JE PESTROST).

* Nevšímat si věku a být aktivní! Tak zní heslo sportovního nadšence Bedřicha Lováka (ročník 1933) – držitele světového rekordu příslušné věkové kategorie v disciplíně olympijský šplh na 8metrovém laně z roku 2003. Nejenom na jeho recept na sportovní dlouhověkost se ho vyptával Ivan Mach v interview na straně 110 (rubrika SENIOR GYM).

* CESTA BOJOVNÍKA. Seriál 17násobného světového šampióna, karatisty Romana Voláka, pokračuje pátým dílem, zaměřeným tentokrát na techniku kopu známého jako jump kick.

* Účinky testosteronu na rozvoj svalové hmoty a síly, kondiční příprava pro inline maratón, charakter bakteriálního prostředí v trávicím traktu a jeho vliv na redukci tělesné hmotnosti, výživný kuskus – to jsou jen některá z témat, jimiž se zabývá SVĚT FITNESS.

* MVDr. Libor Minařík vstupuje 3. května 2007 do řad padesátníků. U příležitosti jeho životního jubilea se M&F k legendě československé kulturistiky vrací v rubrice VÝLETY DO MINULOSTI dvěma dobovými připomínkami. Tou první je na straně 138 překlad článku Billa Reynoldse z amerického magazínu FLEX (číslo 6/1986), jenž oslavuje Minaříka coby nositele jedněch z nejlepších tricepsů v soudobé historii bodybuildingu. V druhém případě (str. 140) jde o reprint článku z časopisu TRÉNER (10/1984), dokumentujícího Liborovu přípravu na mistrovství Československa 1984, kde posléze suverénně zvítězil. Dobovou atmosféru psaného testu vhodně dotvářejí původní fotografie muže známého jako Mr. Triceps v jeho vrcholné kulturistické formě z poloviny 80. let.

* Přínos intenzivní tréninkové techniky známé jako ubírané série pro svalový růst představuje Arnold Schwarzenegger v metodickém článku UBERTE ZÁTĚŽ, ZVĚTŠETE SVALY (ARNOLDOVY RADY).

* TĚŽKÁ JEDNOTLIVÁ OPAKOVÁNÍ. Tréninková metoda pouze pro vyspělé sportovce (autor: Joe S. Powers).

* Profesionálnímu kulturistovi Silvio Samuelovi se v tomto roce povedl husarský kousek. Prakticky neznámý borec se během prvního letošního čtvrtletí kvalifikoval na Mr. Olympia 2007 na každém ze svých tří soutěžních startů, a to nejednou proti soupeřům mnohem zvučnějších jmen. Kromě jeho krátké, nicméně velice úspěšné dosavadní soutěžní historie, se však o něm obecně mnoho neví. Kdo vlastně je tento španělský občan, původem z Nigérie, narozený v Brazílii? Více prozrazuje Ľudovít Major v rubrice ZE ZÁKULISÍ.

* Kaleidoskop zajímavostí a aktualit z uplynulého ARNOLD SPORTS WEEKENDu zprostředkovává z první ruky Igor Kopček v rubrice MUSCLE NEWS SPECIÁL. Pestré pele-mele výjimečných momentů z barvitého světa sportu nabízejí i POSEDOWN a DOMÁCÍ SCÉNA, které se v tomto duchu zaměřují na dění v Česku a na Slovensku.

* Svůj prostor k vlastní prezentaci dostává opět i čtenářská obec M&F prostřednictvím rubriky CVIČÍ CELÁ RODINA a zaměřených sérií snímků z fotokonkurzů Mr. BICEPS 2006 a KRÁSY LÉTA 2006. Na své si přijdou i účastnící III. ročníku konfrontační soutěže v bicepsových zdvizích, jež se pod názvem SOUBOJ BICEPSŮ uskutečnila již tradičně letos v únoru na sportovním veletrhu SPORTPRAGUE a průběh které přibližuje reportáž DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO!

* Na vloženém posteru uvnitř čísla figuruje z jedné strany stříbrný medailista z kulturistického ME a MS IFBB 2006 Richard Riedl (foto Igor Kopček), na jeho druhé straně se nachází loňská mistryně světa IFBB v bodyfitness Gabriela Kubešová (autorkou snímku je Petra Zápecová).



Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 99 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie