Jablečný crumble je oblíbený dezert nejen proto, že je výborný, ale je to i skvělé řešení jako rychlé občerstvení pro návštěvu. Tuto dobrotu máte hotovou ani ne za půl hodiny a chutnat bude snad každému. Big Boy Butter si pro
Vás ve spolupráci s Bezcukrárnou
připravili tuhle fit verzi.
Ingredience
Jablečná vrstva
- 7 menších jablek (nebo 4 velká jablka)
- 2 malé hrušky
- 1 lžička skořice
- 20 g vanilkového proteinu
- 1 lžička kokosového oleje
- 1 lžička másla (nebo ghí)
Ořechová vrstva
- 50 g špaldových vloček
- 20 g slunečnicových semínek
- 50 g pekanových ořechů Big Boy
- 20 g vanilkového proteinu
- 2 lžíce arašídového
krému Big Boy Butter
- 1 lžička medu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička ghí (nebo máslo)
Postup
Jablka a hrušky nakrájíme na malé kostičky a opražíme je asi 5 minut na kokosovém oleji a másle. Do směsi přidáme skořici a protein a pečlivě vše promícháme. Poté směs dáme do formy a připravíme ořechovou vrstvu.
Ořechy nasekáme na menší kousky a spolu s dalšími suchými ingrediencemi je pečlivě promícháme. V mističce vedle smícháme burákové máslo, med, ghí a kokosový olej. Aby byly tyto ingredience tekutější, dáme je do menší misky, tuto menší misku vložíme do větší a do větší
nalijeme horkou vodu. Vše se pak lépe promíchá. Tekutou směs promícháme se suchými ingrediencemi a navrstvíme na jablka.
Crumble pečeme na 150 stupňů cca 10 - 15 minut. Hlídáme, aby se ořechy nepřipálily. Pokud jsme v
dietním režimu, podáváme s vyšlehaným tvarohem, pokud ne, doporučujeme třeba s domácí vanilkovou zmrzlinou.