Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Radek Chlapec v přípravě na svou první soutěž Granite Muscles 2019

10.055 zhlédnutí
Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

[Text: Radek Chlapec] Zdravím čtenáře Ronnie.cz. Jmenuji se Radek Chlapec a je mi dvacet let. Cvičení se věnuji od patnácti, začal jsem během studia na střední škole v Pardubicích. Ve škole jsme měli malou posilovnu se základními pomůckami, jakými jsou bench-press, legpress, předkopávání, zakopávání, horní a spodní kladka, asi dva adaptéry, dvě lavičky a pár jednoruček. S tímhle vybavením jsem společně se svými spolužáky začínal.

Občas jsme zašli do fitka ve městě a to bylo velké překvapení, co vše existuje za stroje a za různé osy. Inspiraci, co a jak cvičit, jsme čerpali hlavně z internetu a z časopisů. Ze začátku to bylo snadné, jak člověk tělo zatíží, to se přizpůsobí a výsledky přicházejí relativně rychle, ale netrvalo dlouho a progres se zastavil. Vzhledem k tomu, že jsem byl na "intru", kde jídlo ze školní jídelny obsahovalo maximálně 60 g masa, nebylo to ani v tomto ohledu optimální. Navíc na "intru" byla jen jedna malá lednice, jedna mikrovlnná trouba a jedna rychlovarná konvice, to vše pro asi 100 lidí, takže si člověk nemohl ani nic moc připravit. Jak jsem zjišťoval, že ke cvičení je potřeba dodržovat i určitou stravu, které se mi nedostávalo, měl jsem kvůli tomu někdy velké rozepře s vychovateli. Situace mě nakonec donutila se v posledním ročníku přestěhovat do bytu, kde jsem si mohl v klidu vařit. O víkendech jsem chodil na brigády a díky tomu jsem si mohl dovolit častěji chodit do fitka ve městě.

Po maturitě jsem začal pracovat v oboru, ale zase bylo těžké jíst 6 jídel, když jsme měli během pracovní doby jen jednu pauzu. Hledal jsem tedy, co bych mohl lépe skloubit se cvičením a co by mne bavilo, a tak jsem se rozhodl udělat si kurz trenéra v trenérské škole Olympia v Praze. Informace, které jsem tam získal, mě zase posunuly vpřed. Jeden z lektorů byl Ludvík Pokorný, Ludvík je nyní můj trenér a připravuje mě na mé první závody, které se uskuteční 16. listopadu 2019 v Chrudimi. Startovat budu v kategorii physique, ale doufám, že v této kategorii dlouho nezůstanu, uvidíme, co se mnou trenér vymyslí. Spolupracujeme spolu rok a pod jeho vedením jsem udělal větší progres než za celou dobu cvičení.

Rok už také dělám, co mě baví. Stal jsem se trenérem na plný úvazek v největším pardubickém fitness centru. Pomáhám lidem k dosažení jejich cílů a to mě naplňuje.

Když jsem v patnácti začínal cvičit, moje váha se pohybovala kolem 63 kg. Na moji výšku 185 cm to bylo strašně málo a já chtěl trochu přibrat. Kvůli tomu jsem začal cvičit. Dnes vážím 89 kg. Ale jak se říká, s jídlem roste chuť, takže ani tohle číslo určitě není konečné.

Na závěr bych chtěl říct, že co se jídla týče, už od začátku si z 90 % vařím sám. Doma moc nechápali, proč tak jím, ale to je asi normální. Za co jsem ale moc rád, je, že jsem nikdy neslyšel narážky na protein nebo jiné suplementy, jak to většinou bývá, a naopak jsem je od rodičů dostával. Nejvíc si vážím lidí kolem mě, co mi pomáhají, ať už s přípravou jídla, darováním suplementů, nebo když si mohu společně zatrénovat s mými sparingy.


Připravujete se i Vy na kulturistické soutěže,
nebo máte v oddílu závodníka v přípravě na ně? Dejte o sobě vědět i Vy!


Radek Chlapec v přípravě na své první závody




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie