Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Aneta Tucker - nové jméno na českém žebříčku Open 2020

7.823 zhlédnutí
Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Aneta Tucker. Zkušená, úspěšná a talentovaná crossfitová atletka z Anglie, která třikrát za sebou v řadě, v letech 2016, 2017 a 2018, vybojovala právo startovat na prestižích Regionals. Nyní se ale její jméno objevilo na českém ženském žebříčku soutěže Open 2020. Jak to? Co má společného s českým CrossFitem? A kde se vlastně vzala? Na všechny tyto otázky dostanete odpovědi v následujícím rozhovoru.

Aneto, přestože v CrossFitu závodíte už řadu let, pro mnohé české crossfitové atlety jste neznámým jménem a novou tváří na českém Open žebříčku. Odkud jste se "vyloupla"?

V CrossFitu se pohybuji od roku 2012, ale protože žiji v Anglii, kde jsem CrossFit objevila, přišlo mi přirozené soutěžit pod anglickou vlajkou. Změny v kvalifikačním systému na CrossFit Games znamenají, že musím soutěžit za zemi, jejíž mám občanství a pas. Takže letos se moje jméno poprvé objevilo na našem žebříčku.

Jak se to tak stalo, že se z české holky Anety Saulichové stala Aneta Tucker?

Česká holka se zamilovala do velšského kluka a teď je z ní česko-anglický kříženec. (smích)

Zamilovala jste se dřív do svého muže, nebo do CrossFitu? A který z těch dvou vztahů vidíte jako lásku skutečně na celý život?

Láska k muži přišla první, ale CrossFit je silná konkurence! Jediný důvod, proč si pamatuji rok naší svatby, je, že to byl rok, kdy jsem poprvé soutěžila na Europe Regionals. (smích)

Jak jste se našli, Vy a CrossFit?

Ke CrossFitu jsem přišla přes osobního trenéra a byla to láska na první pohled.

Co se Vám na CrossFitu líbí nejvíc a jaké Vaše dispozice hrají pro to, že Vám právě tento sport sedí?

Nejvíc se mi líbí, že se nikdy nenudím, protože pořád je co zlepšovat. Zbožňuju zdokonalovat technické aspekty. Přirozeně jsem celkem silná, a tak se vždy mohu spolehnout na workouty s těžkými činkami. CrossFit mě také učí být lepším člověkem v tréninku i mimo něj, a navíc jsem díky němu potkala spoustu úžasných lidí.

Měla jste od začátku systematické trenérské vedení, nebo jste se k němu dopracovala až časem?

Začala jsem typickými CrossFit lekcemi, to trvalo pár měsíců. Pak jsem se přihlásila na lifting kurz, kde jsem potkala svého současného trenéra. Po kurzu jsme pokračovali formou osobního tréninku se zaměřením na olympic weightlifting a následně se mi podařilo kvalifikovat se na mou první velkou soutěž. Rozhodla jsem se, že to je cesta, kterou bych chtěla jít, chtěla jsem zjistit, kam to mohu dotáhnout. Od té doby mám systematické trenérské vedení. Měla jsem velké štěstí, protože najít skvělého trenéra, který mě zná lépe než já sebe sama a k tomu je můj blízký přítel, není vůbec jednoduché.

V Česku jsem viděla mnoho crossfitových atletů, kteří se do CF vrhli po hlavě, ale jaksi přepálili začátek a za čas to vzdali. Jak to děláte Vy, abyste předešla vyhoření a aby Vám trénink pořád "chutnal"?

To je zásluha mého trenéra. Naučil mě, že všechno začíná od základu a že nemohu zlepšit vše najednou. Přivedl mě k tomu, abych důvěřovala svému tréninkovému systému a nekoukala na to, co dělají ostatní. Díky tomu jsem byla schopna se rok od roku zlepšovat, a hlavně, CF mě baví víc a víc!

Co považujete v CrossFitu za svůj největší úspěch a máte ještě na nějaký další políčeno?

Můj hlavní cíl i úspěch byla kvalifikace na CF Regionals. Podařilo se mi to 3 roky po sobě, v letech 2016, 2017 a 2018. Mám na to úžasné vzpomínky. Mým dalším cílem je kvalifikovat se na CF Games v kategorii 35 - 39 let, i když v lednu tohoto roku jsme otevřeli vlastní gym CrossFit Nidus, takže letos jsou moje priority odlišné od roku 2018. Momentálně se vidím víc jako coach a business owner než jako závodnice, ale předpokládám, že moje soutěživost zase vytrčí rohy, jakmile se naše tělocvična zajede.

Co Vás jako trenérku dokáže při práci s lidmi nejvíce otrávit a co naopak nejvíce nabít a namotivovat?

Jsem neskutečně vděčná, že mám příležitost trénovat lidi v našem vlastním gymu. Je to nejlepší práce na světě. I když momentálně pracujeme sedm dní v týdnu, pořád mi to připadá jako moje hobby. Teď, když se nesoustředím na soutěže, dokážu plně ocenit, jak CrossFit může mít pozitivní vliv na zdraví, nejen fyzické, ale i psychické. Jediné, co netoleruji, je arogance některých rádoby atletů. CrossFit je o komunitě a lidé by si měli zachovat pokoru a skromnost. Každý se vždy může zlepšovat jako atlet i jako člověk. Co mě mrzí, je, když lidé vzdají své snahy, jakmile narazí na první překážky.

Ačkoli má u Vás nyní prioritu zavedení nové tělocvičny a Váš vlastní trénink musí jít na druhou kolej, přesto závodíte v Open. Jak se Vám v takovém nastavení závodí a jak jste zatím spokojená se svými výkony?

Mé výsledky v tomhle Open nejsou něčím, na co bych byla pyšná, ale odpovídají tréninku, který j sem měla v posledních deseti měsících. Rozhodla jsem se kompletně ignorovat letošní leaderboard, protože tak mohu být spokojená se svými výsledky při své aktuální fyzické kondici. Pořád si myslím, že bych mohla každý workout zvládnout lépe, ale zároveň jsem schopná si to naplno užít bez stresu.

Situace v českém ženském CrossFitu je už nějakou dobu velmi stabilní. Je tu nejlepší česká atletka a národní šampiónka z Open 2019 Soňa Karásková a pak Patricie Ježková, která má ambice vbrzku začít šlapat Soně na paty. Nemáte chuť holky trochu potrápit a rozvířit trochu tyto poklidné vody?

To bych moc ráda! Ale asi až příští rok.



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie