Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Závodníci v kulturistice mužů - rozhovory před IFBB Diamond Cup Warsaw FIWE 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


IFBB DIAMOND CUP WARSAW FIWE 2019 - 15. 9. 2019, Polsko
Češi před Diamond Cup:
Karel TesařOndřej Šesták Jan Švub (video)Martin HorkýErik Šmíd • Vojtěch Baloun • Lukáš Rejholec • Pavel Kraus • Šimon KutnarKarolína HájkováŠtěpánka ŽidováDominika HolušováNikola Keprtová

Info z Diamond Cup:
kompletní výsledky s body

Z Diamond Cup očima závodníků:


Závodnice v bikiny
a wellness fitness
- rozhovory před IFBB Diamond Cup Warsaw FIWE 2019
Závodnice v bodyfitness
- rozhovory před IFBB Diamond Cup Warsaw FIWE 2019
Podzimní část sezóny ve světě kulturistiky a fitness startuje naplno a zasáhnou do ní samozřejmě znovu také čeští amatérští závodníci na soutěžích organizovaných pod hlavičkou mezinárodní federace IFBB. Jedno takové klání, polský IFBB Diamond Cup Warsaw FIWE, nás čeká i v neděli 15. září, přičemž význam soutěže podtrhuje skutečnost, že se na ní bude bojovat hned o čtrnáct IFBB Elite profesionálních karet. Všechny naše účastníky nadcházejících závodů jsme oslovili s prosbou o rozhovor. Dnes Vám nabízíme ta interview, při nichž na naše otázky odpovídali kulturisté Karel Tesař a Ondřej Šesták, Jana Švuba jste již mohli vidět ve videu.

jménokategorie
Karel Tesař kulturistika mužů do 75 kg
Ondřej Šesták kulturistika mužů do 85 kg a kulturistika juniorů open
Jan Švub kulturistika mužů do 100 kg

Karel Tesař

Vybrané úspěchy:

Arnold Classic Europe 2018 - 6. místo v kulturistice mužů do 75 kg
IFBB Diamond Cup Poland 2018 - 3. místo v kulturistice mužů do 75 kg
IFBB Diamond Cup Milano 2017 - 5. místo v kulturistice mužů do 75 kg
Partner Cup 2017 - 3. místo v kulturistice mužů do 80 kg

Karle, stejně jako v předchozích dvou letech je před Vámi i teď podzimní část sezóny. Prozraďte, prosím, našim čtenářům, k jakým soutěžím plánujete nastoupit.

Letos to vidíme s trenérem jen na Diamond Cup ve Varšavě a Arnold Classic v Barceloně. Pokud nás něco nadchne i po Španělsku, nejspíš se nebudu bránit. (úsměv) Zaujal mě Diamond Cup, který se bude konat v Praze, ale zatím je vše ve hvězdách.

Budete závodit znovu v kategorii do 75 kg stejně jako vloni? A pokud ano, vejdete se do ní ještě pohodlně?

Ano, budu závodit v kategorii do 75 kg a bude to opravdu "fousové". Proti loňské sezóně mám cca 4 kg svalů nahoře a konečně budu v té pětasedmdesátce plný.

Vytkl jste si pro sebe před nadcházejícími soutěžemi nějaký cíl, co se týká výsledků, o které byste chtěl bojovat?

Nikdy si nedávám žádné konkrétní cíle. Samozřejmě bych byl rád držitelem profi karty, ale jak říkám každý rok, mým cílem je udělat maximum, co je v mých silách!

Jak jste teď, krátce před vstupem do sezóny, spokojený s formou?

S letošní formou jsem maximálně spokojený, dokázali jsme s trenérem udělat opravdu veliký progres a troufám si říct, že tohle bude moje doposud nejlepší forma, jakou budu prezentovat.

Udělal jste letos nějaké změny v tréninku nebo dietě?

Mám skvělého trenéra Járu Žižku, který mě má opravdu najetého jak sám sebe. Takže nějaké změny jsme provedli, ale spíše je to o tom, že Jára s něčím přijde a prostě to na mě funguje. Nemluvě o tom, že je to po zdravotní stránce ve srovnání s předchozí sezónou absolutní ráj, a to se mi líbí ještě víc. Jsem stále toho názoru, že zdraví je víc než cokoliv, a když máte vedle sebe takto důsledného člověka, tak se dá vytěžit daleko víc, a to ve zdravém duchu!

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Největší díky patří samozřejmě Járovi Žižkovi (trenérovi), ale stejně tak i mé přítelkyni, která mě celou přípravu maximálně podporuje a dělá pro mě věci, kterých se mi nikdy nedostávalo. Je mou oporou i motivací nejen v přípravě, ale i v osobním životě, a za to ji mockrát děkuji. Dále bych rád poděkoval Vénovi a jeho manželce Ivonce, kterým patří Extrifit Gym Tanvald, za nějž závodím, a i tam se mi od nich dostává maximálních možností a podpory. Lepší zázemí jsem si nemohl přát, děkuji! Další díky patří mému sponzorovi Danu Maturovi a jeho firmě Matubo Beads, bez Dáni by to bylo daleko složitější. No a na závěr chci poděkovat své rodině, hlavně mamce a tátovi, kteří při mně vždy stojí, a též se mi od nich dostává maximální podpory.


Karel Tesař v přípravě na podzimní soutěže

Zpět na přehled


Ondřej Šesták

Vybrané úspěchy:

Fitness Mania Classic 3 - 3. místo v kulturistice juniorů
Arnold Classic Europe 2018 - 2. místo v kulturistice juniorů
IFBB Diamond Cup Poland 2018 - 1. místo v kulturistice juniorů
IFBB Diamond Cup Poland 2018 - 4. místo v kulturistice mužů do 85 kg

Ondro, Vy jste vloni prožil výbornou sezónu, když jste jako nejmladší závodník v kategorii sbíral medaile na velkých mezinárodních soutěžích. Na jaké z těchto závodů vzpomínáte nejraději a kde jste podle Vás měl nejlepší formu?

Zdravím všechny čtenáře! Ano, přesně, jak říkáte. Povedlo se mi získat medailové umístění na IFBB Diamond Cup Poland, kde jsem vyhrál kategorii juniorů a mezi muži skončil na čtvrtém místě. Na Arnold Classic Europe jsem mezi juniory vybojoval krásné druhé místo a v Kladně na Fitness Mania Classic 3 to bylo třetí místo v kategorii juniorů.

Upřímně nedokážu říct, na které závody vzpomínám nejraději. Všechny byly pro mě něčím výjimečné! V Polsku to byla moje první zahraniční velká soutěž. Nevěděl jsem, do čeho jdu, jaká bude konkurence a jaké budu mít šance. Co se týká Arnold Classic Europe v Barceloně, tak už jenom proto, že se jednalo o Arnold Classic, což je jedna z nejprestižnějších soutěží v Evropě, která má historii a jméno, tak to bylo taky velice zajímavé. Stát tam je pro závodníka velký a vzrušující zážitek. Fitness Mania se konala tady v České republice, kde se mnou byla tedy má rodina a lidi, kteří mi fandí. Přijeli mě podpořit kamarádi a můj kouč. Všechno tohle pro mě má obrovskou hodnotu. (úsměv) A nejlepší forma? Hm, nejlepší forma dle mého byla právě na Arnold Classic Europe.

Na jakých zlepšeních postavy jste se od loňska snažil zapracovat a jak se to podle Vás povedlo?

Snažil jsem se zapracovat na tělu jako celku. Vše potřebovalo zvětšit! Takže jsem nevynechával ani tréninky nohou, které mám geneticky dané, jenom proto, abych se mohl zaměřit více na nějakou jinou partii. Největší progres jsem dle mého názoru potřeboval udělat hlavně na prsou a potřeboval jsem také udělat větší šířku a hloubku zad. S hrudníkem se peru od samého začátku, tam mi genetika nenadělila. A o to víc na tuto nezbednou partii musím hledat nové metody, styly atd. U zad se mi šířka i hloubka, myslím, podařila celkem zlepšit.

Bylo to znát i na trénincích, konkrétně po straně psychické. Mnohem více jsem hlavu soustředil na konkrétní svaly při tréninku těchto partií. I na fyzioterapiích, které jsem do přípravy zařadil, to fyzioterapeut poznal. Nejvíce ztuhlé a poškozené jsem měl právě svaly zad a prsou. Hlava při tréninku dělá tedy hodně. Aktuálně vážím jeden týden do soutěže o 8 kg více než v loňském roce. Takže takových 7 - 8 kg svaloviny se nám podařilo nabrat.

Na jakých soutěžích plánujete během podzimu nastoupit a v jaké kategorii to bude?

Letos si zopakuji Diamond Cup v Polsku a Arnold Classic Europe. Tyto dvě soutěže stoprocentně. Dále přemýšlím nad soutěžemi v České republice, a to konkrétně GP PEPA Opava anebo v listopadu Diamond Cup v Praze. Ale uvidíme. Všude budu startovat v kategorii kulturistika.

Jaký cíl, co se týká výsledků, jste si před sebe před letošní sezónou vytkl?

Cíl jsem měl hned jasný. Obhájit prvenství v Polsku, kde navíc jdu opět i muže, a zkusit i mezi těmi monstry vybojovat medaili. A v Barceloně se šoupnout o příčku výš! Tudíž mít na krku zlatou medaili. (smích)

Kde se jako kulturista vidíte třeba za pět let? Myslíte, že budete ještě závodit? V jaké kategorii a na jaké úrovni byste byl rád, aby to bylo?

Za pět let? Aktuálně to je prostě životní styl. Jako někdo chodí do školy, tak já to beru stejně, ale s fitkem. Ale nedokážu říct, co bude za pět let. Doufám, že závodit stále budu a že to bude nadále moje vášeň! A kategorie? Jasně kulturistika, nikam jinam mě to netáhne, abych pravdu řekl. No a doufám, že už na profesionální úrovni. Tam se chci dostat, ale tak to má asi každý závodník. K tomu bych chtěl pokračovat v byznysu v oblasti fitness a ještě bych rád rozjel nějaké nové projekty do budoucna.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Rozhodně ano! Chtěl bych poděkovat rodině, kamarádům, lidem z fitka, fitku BCross Gym za kvalitní zázemí. Mému trenérovi za vedení a trpělivost a hlavně sponzorovi za top podporu jak v oblasti suplementů, tak i formou finančních provizí. Mému parťákovi z jiného odvětví, než je fitness (z oblasti motorizací) a dále už mám strach, že bych na někoho zapomněl. (smích) Jo, tak ještě lidem, co mě sledují a fandí mi na Instagramu. Opravdu mi to teď v závěru pomáhá a žene mě to kupředu!


Ondřej Šesták v přípravě na podzimní soutěže

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie