Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Osm profesionálů 3 týdny
před Olympia Weekendem 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Pokud ještě nemáte v kalendáři poznačené dny 13. a 14. září jako ty, kdy byste se měli alespoň tu a tam mrknout na internet, jak si vedou ti nejlepší profesionální kulturisté planety na letošním Olympia Fitness & Performance Weekend Joea Weidera, tak doporučujeme to udělat. Je totiž opravdu na co se těšit. Na Mr. Olympia, soutěži těžkotonážníků, která je základním stavebním kamenem celé události, je totiž letos vše zcela otevřené, když jsou za kandidáty na vítězství považováni nejméně tři závodníci. Atraktivní podívanou slibuje nabídnout ale i Olympia 212 Showdown, kde změří síly borci z kategorie do 212 liber (96,2 kg). Dochází v ní ke střídání generací a kdo ví, třeba se tato kategorie právě na letošním Olympia Weekendu nadýchne k tomu, aby se stala ještě atraktivnější než v době, kdy k ní ke špičkám patřili James "Flex" Lewis, Craig Richardson anebo Jose Raymond.

Lukáš Osladil

Ani necelé tři týdny před Olympií pro Vás přípravu účastníků této velkolepé události nepřestáváme sledovat. Naopak spíše zvyšujeme tempo, jakým se Olympia Weekendu věnujeme. On je k tomu ostatně dobrý důvod také z toho pohledu, že se akce zúčastní znovu jak závodníci z České republiky, tak i ze Slovenska. Již popáté se do Las Vegas, kde se zmiňovaný Super Bowl profesionálního bodybuildingu po léta koná, vydá Lukáš Osladil. Po startu na Olympia 212 Showdown z roku 2012 jej tentokrát čeká už čtvrtá účast na Mr. Olympia v řadě, což lze samo o sobě považovat za výjimečný počin, který pro další naše kulturisty jistě vůbec nebude snadné zopakovat.

Lukáš Osladil 3 týdny před Mr. Olympia 2019

Brandon Curry

Ačkoliv my budeme s napětím sledovat právě Lukášovo vystoupení, zraky fanoušků bodybuildingu z dalších zemí světa se upínají zvláště k Brandonu Currymu. Šestatřicetiletý americký profík spolu s Dexterem Jacksonem a Roellym Winklaarem patří k horkým favoritům na vítězství z letošního ročníku Mr. Olympia a úspěch právě jemu zřejmě nejde nepřát. Pravděpodobně nenajdete jiného profesionálního kulturistu z užší špičky, který se za poslední tři roky tolik zlepšil a který toho kulturistice tolik obětoval. Tvrdě trénují a striktní režim v dietě drží všichni, ale Brandon se s cílem posunout svou postavu na další úroveň před lety rozhodl vydat do Kuvajtu, kde tráví dlouhé měsíce v odloučení od rodiny. Pobyt v Perském zálivu a příprava v síti tamních Oxygen Gymů pod vedením trenéra Abdullaha Al Otaibiho se mu ovšem vyplácí. Ze závodníka, jehož kariéra ještě pár let zpátky minimálně stagnovala, je nyní jedna z nejvýraznějších hvězd současné scény. Dokáže si za to všechno, co sportu dal, letos Brandon vybojovat odměnu v podobě nejcennějšího kulturistického vítězství?

Brandon Curry - trénink ramen 3 týdny před Mr. Olympia 2019

Juan Morel

Juan Morel na rozdíl od Brandona Curryho na vítězství z Olympie zřejmě pomýšlet nemůže, ale v žádném případě se nejedná o špatného kulturistu. Sedmatřicetiletý závodník jako by si letos uvědomil, že honba za dalšími objemy není pro něj, když spíše napomáhá ke zvětšování nevyváženosti mezi jeho lepší horní a slabší dolní polovinou těla. Svá vystoupení v této sezóně postavil na špičkové připravenosti a vyplatilo se mu to, když jeho vítězství z Arnold Classic South America a New York Pro mluví za vše. Výbornou formou se Juan jistě bude chtít prezentovat i na Olympii, kde bude usilovat o vylepšení svého výsledkového maxima z této soutěže, kterým pro něj je desátá příčka z roku 2014.

Juan Morel 3 týdny před Mr. Olympia 2019

Michael Lockett

S problémem, že jeho stehna ve svalovém rozvoji zaostávají za lepší horní polovinou těla, se vedle Juna Morela z účastníků letošní Olympie potýká také Michael Lockett. Zatímco u Juana je věc však dána spíše geneticky, u Michaela na tom svůj podíl mají problémy s koleny, které jej omezují v tréninku. Lockett je z toho, jak všichni na jeho zmiňovanou slabinu neustále upozorňují, už poněkud unavený a říká, ať lidi nezapomínají na to, že je přes to všechno schopný na profesionální scéně vítězit. Podařilo se mu to už čtyřikrát a i výsledkovou listinou Olympie se mu daří s každou další účastí posouvat o příčku výše. Uvidíme, jak si povede letos.

Michael Lockett 3 týdny před Mr. Olympia 2019

Aaron Polites

Dále svou pozornost zaměříme na borce z kategorie do 212 liber, přičemž se tentokrát bude jednat výhradně o kulturisty, kteří se Olympie zúčastní vůbec poprvé. O to, že ve startovním poli Olympia 212 Showdown letos uvidíme také jednoho Australana, se postará Aaron Polites, který se k účasti na vrcholu sezóny dokázal kvalifikovat hned při svém profesionální debutu na New Zealand Pro!

Aaron Polites 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Bela Kokeny

Další nováček na Olympia 212 Showdown dorazí z Maďarska. Právě tam totiž žije Bela Kokeny, který se vloni na podzim poněkud překvapivě probojoval k vítězství z Wings of Strength Romania Muscle Fest Pro. V minulosti z jeho krajanů na Olympii borců nastupujících v lehčí váze závodil Steve Namat, který se však v roce 2010 musel spokojit s posledním místem. Uvidíme, zda si Bela v Las Vegas povede lépe.

Bela Kokeny 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Lloyd Dollar

Zatímco Aaron s Belou se k premiérové účasti na Olympia 212 Showdown probojovali vlastně hned v začátcích své profesionální kariéry, takový Lloyd Dollar na stejný úspěch čekal sedm sezón. Poprvé se Olympie zúčastní v šestačtyřiceti letech a bude se jednoznačně jednat o vrchol jeho kariéry.

Lloyd Dollar 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Breon Ansley

Na okamžik se zastavme ještě u Classic Physique Olympia, tedy soutěže, na které v rámci Olympia Weekendu dostanou příležitost nejlepší závodníci z kategorie, ve které je potřeba splňovat hmotnostní limit ve vztahu k výšce. Už o své třetí vítězství v řadě v classic physique na Olympii bude usilovat Američan Breon Ansley, kterého ovšem tentokrát rozhodně nečeká žádná procházka růžovým sadem. Konkurence se v této disciplíně rok od roku zvyšuje a Breona z trůnu krále kategorie může sesadit takřka kdokoliv. Uvidíme, zda Ansley ataku po úspěchu hladových soupeřů odolá.

Breon Ansley 3 týdny před Classic Physique Olympia 2019

Na výsledky Mr Olympia a Olympia 212 Showdown 2019 si
na Ronnie.cz budete moci krátce před závody vsadit v tipovací soutěži.
Ve hře budou ceny od Extrifitu v celkové hodnotě přes 32.000 Kč!


Foto:
www.instagram.com/juandieselmorel
www.instagram.com/kokenybela.ifbbpro
www.instagram.com/aaronpolites
www.instagram.com/ifbbprodollar
www.instagram.com/breonma_



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

28.08.20:51Hockey1000 - Tak se na ně nedívej, když ti jsou k ničemu, to je snadný...
28.08.20:42amoresPE - Pozadie rovnaké, formu nevidieť, pýtam sa, k čomu sú vlast..-2
27.08.21:59sethes - Bumstead je taky můj favorit, bohužel před pár dny oznámil..
27.08.21:22LeToucan - Lukáš má tohle prostě na háku, na sebeprezentaci nikdy ned..+1
27.08.21:21LeToucan - Tak tak, zbytečně řešit dopředu, uvidí se jak jim výjde fo..
27.08.21:05Hockey1000 - Někde v Ústavě je psáno, že mají fanoušci kulturistiky nár..
27.08.21:00Noremorsedan - Pane Bože, Lukáši! Do p*dele už! To se nedokážete vyfotit ..-2
27.08.17:28ShDW - Taky jsem si rikal ze by Bumstead mohl vyhrat. Ale kdyz te..
27.08.16:52LeToucan - Lockett vypada famozne, paradni proporce. Curry je podle m..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 26 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie