Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Sedm IFBB Elite profesionálů v přípravě na Arnold Classic Europe 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Arnold Classic Europe pro IFBB Elite profesionály představuje po mistrovství světa pravděpodobně tu druhou nejvýznamnější soutěž sezóny. Letos se toto klání odehraje v sobotu 21. září v prostorách barcelonského výstavního a kongresového centra Fira Gran Via a to kromě jiného znamená, že pozvaným závodníkům, kteří s účastí počítají, už na optimální vyladění formy příliš času nezbývá. Pojďme se podívat, jakou práci v přípravě dosud odvedli někteří z nich.

Lorenzo Leeuwe

Začneme tradičně u kulturistiky mužů open, v další části článku se ale zaměříme i na borce nastupující v kategorii classic physique. Mezi těžkotonážníky výrazným favoritem na vítězství znovu bude šampión osmi IFBB Elite profesionálních soutěží Michal Križánek, jemuž by podle papírových předpokladů měl tím nejvýraznějším soupeřem zřejmě být Lorenzo Leeuwe. Nizozemský kulturista vloni právě za Michalem na mistrovství světa profesionálů dosáhl na druhé místo, a tak je s ním i před evropským Arnold Classic potřeba počítat jako s jedním z kandidátů na přední příčky.

Lorenzo Leeuwe 5 týdnů před Arnold Classic Europe 2019

Ilya Lukovets

Dalším těžkotonážníkem, který pro start na Arnold Classic Europe aktuálně ladí formu, je Bělorus Ilya Lukovets. Stále pouze sedmadvacetiletý kulturista se může chlubit úctyhodnými objemy, ale kvalitou, množstvím detailů a svalovou vyzrálostí na své soupeře dosud ztrácel. I proto se vloni na mistrovství světa profesionálů musel spokojit až s osmým místem. Podařilo se mu na těchto jeho slabinách zapracovat? Inu, ukáže se samozřejmě až na pódiu!

Ilya Lukovets 6 týdnů před Arnold Classic Europe 2019

Szymon Łada

Polák Szymon Łada sice možná nepůsobí tak robustním dojmem jako Ilya, svého vzpomínaného soupeře však zatím zvládá s přehledem porážet, a to právě díky větší kvalitě svalů. Ne nadarmo se ostatně Szymon vloni na mistrovství světa profíků probojoval ke třetímu místu. K favoritům na medaili jistě bude patřit i v Barceloně.

Szymon Łada 7 týdnů před Arnold Classic Europe 2019

David Henderson

Zatímco jména dosud vzpomínaných kulturistů jste už dost možná slyšeli, David Henderson pro našince představuje dosud málo známého závodníka. Ono se ale není čemu divit. Na mezinárodní scéně David asi dosud nejvíce zaujal pátým místem z loňského amatérského Arnold Classic Europe v kulturistice mužů do 80 kg a na nadcházejícím klání si připíše profesionální debut. Trojnásobný mistr Velké Británie právě v osmdesátce od své účasti na letošním Arnold Classic Europe příliš neočekává. Ví, že doma mezi IFBB Elite profesionály bude v kategorii do 90 kg, ve které je však letos k jeho škodě vypsáno jen velmi málo soutěží.

David Henderson 9 týdnů před Arnold Classic Europe 2019

Toni Gutierrez

V devadesátce by, pokud by mohl, jistě rád nastupoval i Španěl Toni Gutierrez, který v minulosti působil také ve dnes už konkurenční profesionální lize IFBB Jima Maniona. Toni mezi IFBB Elite profesionály sice už dosáhl na dvě třetí místa, obsadil je ale vždy ve slabší konkurenci. Že by si podobný výsledek měl připsat i na nadcházejícím Arnold Classic, je asi tak pravděpodobné, že Albánie pošle první misi na Mars. A to přesto, že se Gutierrez několik týdnů před závody zdá být ve slušné formě.

Toni Gutierrez 5 týdnů před Arnold Classic Europe 2019

Adrian Cyronek

Od kulturistiky nyní přejděme ke kategorii classic physique, ve které závodníci musí splňovat hmotnostní limit ve vztahu k jejich výšce, a to o poznání přísnější, než je tomu třeba v případě závodníků ze zmiňované profesionální ligy IFBB Jima Maniona. Arnold Classic Europe by se právě v této disciplíně měl zúčastnit i Polák Adrian Cyronek, jenž se ovšem pravděpodobně ještě o dva týdny dříve objeví i ve startovním poli řeckého IFBB Elite Pro Nafplio Classic. Mimochodem, v Řecku Adrian závodil i na jaře, když se zde na IFBB Elite Pro Nafplio probojoval ke třetí příčce.

Adrian Cyronek 6,5 týdne před Arnold Classic Europe 2019

Josep Mayoral

Pokud si na soutěži v kulturistice mužů open profesionální debut připíše David Henderson, pak v classic physique úplným nováčkem mezi IFBB Elite profesionály bude třeba Josep Mayoral. Španělský závodník za sebou má několik zajímavých amatérských úspěchů, včetně titulu mistra Evropy v klasické kulturistice mužů do 175 cm z roku 2018.

Josep Mayoral 5 týdnů před Arnold Classic Europe 2019


Foto:
www.instagram.com/lorenzoleeuwe
www.instagram.com/lukovets_ilya
www.instagram.com/officialszymonlada
www.instagram.com/david_henderson_ifbb_elite_pro
www.facebook.com/Toni-Gutierrez-IFBB-PRO-83952738771
www.instagram.com/adrian.cyronek



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie