Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Antoine Lacotte - další porotce soutěže Street Hard Workout Battle Žatec 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

[Text: Rostislav Vošický] Již jsme Vám představili jednu z porotkyň žatecké soutěže ve street workoutu Léu Depagneux, dnes nabízíme krátký rozhovor také s jejím francouzským kolegou Antoinem Lacottem. 26letý reprezentant sklízí úspěchy nejen na národních soutěžích, ale účastní se také klání mezinárodních, zmiňme například 1. místo na Kenguru Pro Street Workout World Cup 2016 či stříbro na FIBO Power Freestyle Battle 2018. Ambiciózní sportovec, specializovaný na statický a dynamický výkon, přijede do České republiky rozhodovat o nejlepších závodnících na Street Hard Workout Battle Žatec 2019 konaném 17. srpna.

Antoine, děkuji, že jsi přijal pozvání na náš battle, kde budeš jedním z rozhodčích. Mohl bys o sobě napsat pár řádků příznivcům street workoutu?

Jmenuji se Antoine Lacotte, je mi 26 let a žiji v Nice na jihu Francie. Měřím 171 cm a vážím 65 kg. Od mládí jsem z duše sportovně založen, mám rád především extrémní sport, adrenalin a sport ve městě. Trénoval jsem jízdu na kolečkových bruslích ve městě několik let, ale taky horské kolo, tenis, lyžování, vodní sporty jako plachtění, protože mě hodně přitahuje to prostředí a v mládí jsem žil v Karibiku. Nikdy mě moc nebavily sporty, do kterých jsem se musel silou nutit, a street workout je první, který mám takhle rád a pořád mě baví i za ty roky. Nutno říct, že je těžké, nebo spíš nemožné se mu vyhnout. Je to sport, který v sobě má hodně kreativity.

Jaké jsou tvé koníčky mimo street workout?

Mými koníčky jsou hudba, příroda, motorka a focení.

Jaké jsou tvé životní cíle?

Můj životní cíl je žít svou vášní a sdílet ji skrz školu kalisteniky.

Co tě přivedlo ke cvičení?

Co mě přivedlo k dělání intenzivního fyzického sportu a street workoutu, byl můj odchod z armády a pár tvrdých životních ran během toho. Začal jsem cvičit hodně s vlastní vahou, jako třeba muscle-upy a kliky ve stojce. Nejdříve jsem dělal základní cviky, než jsem se dal na freestyle. Ale myslím, že s těmi znalostmi dokážu nastartovat i úplného začátečníka. Mám vážně rád statické prvky jako maltese, full board, ale můj nejoblíbenější prvek je front lever.

Co bys poradil začátečníkům, kteří chtějí začít s těmito cviky?

Začátečníkům radím, aby poslouchali rady zkušených lidí, aby mohli správně cvičit a méně se zraňovat, ale také dělat workout v dobré a přímé formě, aby nemuseli jet všechno odznova, což je navíc velmi demotivující. Takže potřebujete trpělivost, přísnost a dobrý doprovod nebo dobrou radu. A utužte se! Je to sport, který vyžaduje především lidské tělo, tak ho respektujte a pomáhejte mu, ale také ho odměňujte.

Žiješ v Nice, kde je velmi teplo. Trénuješ celý rok venku, nebo i v hale?

Ano, Nice je krásné pro venkovní trénink. Ale zimy jsou beztak studené. Makáme v posilovně!

Kolikrát týdně nebo denně trénuješ? A jak dlouho trvá průměrně tvůj trénink?

Frekvence mého tréninku hodně záleží na mé fyzické kondici a na tom, jak se zrovna cítím. Svému tělu opravdu naslouchám a rozumím mu, když nemůže trénovat. Obecně trénuji freestyle 2 - 3x týdně a zbylé dny odpočívám nebo dělám základní cviky, abych udržel svaly v činnosti, a to někdy i během odpočinkových dnů. Na oplátku odměňuji tělo pořádným protahováním.

Máš ve svém tréninkovém plánu také trénink s činkami na konkrétní svalové partie, nebo je tvůj trénink pouze s vlastní vahou těla?

Nyní jsou mé tréninky jen o mé vlastní váze. Žádné extra váhy.

Jsi v kontaktu s fyzioterapeuty v rámci svého tréninku?

Jsem také v kontaktu se fyzioterapeutem, protože po několika letech intenzivního cvičení ho opravdu potřebuji.

Mezi tvé největší úspěchy patří druhé místo na FIBO 2018. Jak dlouho ses připravoval na tuto soutěž a s kým jsi byl v souboji 1 vs. 1? Jaký je tvůj největší zážitek z této soutěže?

Zkušenost z FIBO 2018 pro mě byla odměnou. Tento rok jsem skončil na druhém místě proti Danielovi Laizansovi. Jsem spokojený, ale taky mě to donutilo si uvědomit, že nejsem ještě dost připravený Danielovi čelit, a od té doby bojuji, abych to příště lépe zvládl.

Trénuješ těžké dynamické věci na venkovním hřišti, nebo v gymnastické hale?

Teď předávám své vědomosti v posilovně Avenir Gym ve Nice a klademe větší důraz na projekty na další rok.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie