Je to vláčné, rozplývá se to na jazyku a je to během několika minut hotové. Co je to? Sufflé! Nadýchaný dezert, který nechybí na jídelním lístku téměř
žádné lepší restaurace a po kterém se každý může utlouct, má svůj původ už v 17. století. Sufflé je dezert, který při pečení nabude, ale dá se připravit na mnoho způsobů, nasladko i naslano. Dnes si ukážeme trochu netradiční recept, jak udělat klasické sladké sufflé zdravě!
Cena: 25 Kč za porci
Doba přípravy: 45 minut (15 minut příprava, 30 minut pečení)
Ingredience:
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 2 odměrky (60 g) vanilkového proteinového prášku
- 1 vejce
- 140 g skyru natur
- 4 lžíce holandského kakaa
- 2 střední jablka
- 75 g čekankového sirupu
- 1 lžička kypřicího prášku
- 350 ml polotučného mléka
Postup:
Připravíme si všechny ingredience.
Do mísy nasypeme špaldovou mouku, protein, vejce, skyr a holandské kakao. Zamícháme.
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno na struhadle.
Nastrouhaná jablka přidáme ke směsi v míse.
Celou směs zředíme mlékem, aby byla konzistence těsta polotekutá.
Osladíme čekankovým sirupem a přimícháme kypřicí prášek. Můžeme použít i stévii nebo jiné sladidlo. Celou směs důkladně promícháme na hladkou hmotu.
Vzniklé těsto nalijeme do zapékacích misek a pečeme 30 minut při 180 stupních.
Dobrou chuť!
Tabulka nutričních hodnot
ingredience |
množství |
energie |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
celozrnná špaldová mouka | 100 g |
1652 kJ |
12,1 g | 1,7 g |
75,0 g |
whey protein vanilka | 60 g |
1021 kJ |
43,0 g | 3,8 g |
7,5 g |
skyr natur | 140 g | 358 kJ |
16,8 g | 0,1 g |
4,2 g |
holandské kakao - prášek | 40 g |
743 kJ |
7,6 g | 8,5 g |
17,4 g |
jablko | 2x 150 g |
546 kJ |
1,2 g | 1,2 g |
39,0 g |
čekankový sirup | 75 g | 69
kJ |
1,1 g | 0,3 g |
3,0 g |
mléko polotučné | 350 g |
676 kJ |
11,2 g | 5,3 g |
16,8 g |
celkem | 1065 g |
5065kJ |
93,0 g | 20,9 g |
162,9 g |
porce (1/4) | 266 g |
1266 kJ |
23,3 g | 5,2 g |
40,7 g |
Co si vaříte v dietě či objemu Vy? Máte také nějaký ten svůj oblíbený recept? Pochlubte se s ním,
třeba i díky Vám si čtenáři budou moci uvařit tu Vaši dobrotu. Podrobné recepty můžete zasílat na e-mail
redakce@ronnie.cz. Vybrané recepty můžeme realizovat a zprostředkovat je tak všem ostatním čtenářům!
O chutné recepty se můžete podělit i s Vašimi přáteli na Facebooku - dejte jim o nich vědět kliknutím na odkaz „Sdílet článek“ či „To se mi líbí“ v závěru článku. Pak už přejeme jen dobrou chuť!