Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Střítecký a Štěpánek - zlatí na Swiss Alpine Battle 2018

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Alpský závod Swiss Alpine Battle je známý svou kvalitou i úrovní závodníků, proto je oblíbeným cílem i českých crossfitových atletů. Skvěle se v něm v letošním roce zapsali především dva zkušení masters závodníci Martin Štěpánek a Martin Střítecký, kteří spojili síly a domů z tohoto obtížného závodu přivezli zlato.

Kluci, veliká gratulace k Vašemu týmovému vítězství na Swiss Alpine Battle! Jaké jsou Vaše celkové dojmy ze soutěže?

Martin Střítecký: Závody to byly naprosto úžasné. Hlavně díky prostředí, kde se odehrávaly, organizaci, která klapala jak pověstné švýcarské hodinky, a také díky účasti předních světových crossfitových atletů.

Jak těžký závod to pro Vás byl? Museli jste jet po celou dobu na maximum, nebo stačilo hlídat si pozici a jít do toho jen tak, jak bylo potřeba?

Martin Štěpánek: Rozhodně jsme bojovali od začátku až do konce. Pokud jsme viděli, že můžeme zvolnit a jen kontrolovat pozici, tak jsme samozřejmě šetřili síly pro jiné WODy. To byla výhoda masters kategorie, jeden heat a o všech soupeřích máš přehled…

Závod Swiss Alpine je velmi oblíbený, a to i u českých závodníků, kteří tam pravidelně jezdí. Co je právě na této soutěži tak lákavého?

Martin Štěpánek: Vysoká kvalita organizace, programmingu, zázemí, závodníků. K tomu nádherné prostředí, a pak už asi jen ta čokoláda. (smích)

Připravovali jste se nějak cíleně právě na tuhle soutěž?

Martin Štěpánek: Nijak extra jsem se nepřipravoval. Já se vlastně ani v tělocvičně nijak moc nepřipravoval. S Marťasem nám to tak nějak termínově vyšlo, že jsme od Itálie trénovali tak málo, až se to asi vyplatilo. (smích) Vyběhl jsem si párkrát jediný kopec v Hradci a byl jsem běhat v zátěžové vestě. To bylo asi vše, co jsem udělal nad rámec "normálního" tréninku. Normálně neběhám skoro vůbec.

Martin Střítecký: Na Swiss jsem se cíleně nepřipravoval. Trenér mi posílá na každý den tréninky, které dávají smysl, a snaží se mě připravit co nejlépe na každý závod. Díky tomu, že jsem se kvalifikoval i na závody na Kypru, tak jsem do přípravy zařadil i více plavání, které jsem potřeboval i ve Švýcarsku při prvním workoutu.

Nepotkali jste se ani ke společnému tréninku, abyste se trochu sehráli jako tým?

Martin Štěpánek: Jo, plány byly a zůstalo u nich. Hradec a Brno jsou příliš daleko pro dva zaměstnané lidi s rodinami, takový luxus času nemáme - strávit den tréninkem a 4,5 hodiny v autě kvůli tomu. Řešili jsme to až na místě aktuálně. Takže ne vždy to dopadlo optimálně, myslím, že chest to bar shyby jsme měli hodně luxusně nesladěné. S hrudníkem u hrazdy se dost blbě čeká na toho druhého, obzvlášť když už na hrazdě není. (smích)

Pěkně. No ale od začátku. Kdy a jak jste do Švýcarska přicestovali?

Martin Střítecký: Do Švýcarska jsme vyjeli společně s kluky z Olomouce a Zlína ve středu 5. září večer z Brna a na místě jsme byli ve čtvrtek 6. září dopoledne. Měli jsme tak čas na odpočinek po dlouhé cestě a taky se mohli kochat krásou švýcarských panoramat.

My tady žijeme v nížině. Hradec Králové, odkud pochází Martin Štěpánek, je v nadmořské výšce kolem 235 m n. m., ovšem závod se odehrával ve vesnici ležící 1300 m n. m. Jak jste ten výškový rozdíl během závodu pociťovali?

Martin Štěpánek: Trochu jsem se bál, co s námi udělá terénní běh. Startovali jsme ve výšce cca 1700 m n. m. a běželi jsme nahoru. Naštěstí i dolů. Ale nemám pocit, že bych cítil nějaký negativní vliv, takže to možná bylo lepší než doma. (smích)

Martin Střítecký: Abych pravdu řekl, také jsem vůbec nevnímal, že bych byl ve 2000 m n. m. Tělo fungovalo úplně stejně jako doma.

Takže s pověstným trail runem jste neměli potíže? Užili jste si ho?

Martin Střítecký: To bylo něco úžasného a krásného! Neskutečné prostředí a zážitek! Všichni, kteří na těchto závodech již startovali, říkali, že to je něco výjimečného. A měli pravdu. Nám se navíc podařilo běh v naší kategorii vyhrát s časem lehce nad 30 minut, což bylo nečekané a super.

Byly disciplíny, které víc seděly jednomu, a pak jiné, ve kterých zase táhnul tým druhý z Vás?

Martin Štěpánek: Tak určitě... (smích)

Martin Střítecký: Martin ukázal svoji sílu na kole, kde našlapal moc kalorií, což nám zajistilo první místo v úvodním workoutu. A v běhu všem utekl a pak si užíval krásy švýcarských hor, zatímco ostatní ještě na cestě umírali. Všichni, kteří Martina znají, dobře ví, že gymnastika není jeho silná stránka. Tam jsem zase našemu týmu pomohl já.

Měli jste během závodu nějakou krizi?

Martin Střítecký: Já hned při prvním workoutu a posledních 100 m plavání. Tam jsem si to vážně užíval a vystřídal kromě motýlka snad všechny plavecké styly. A pak to bylo složité i ve finále, kde se nám nedařilo synchronizovat shyby s dotykem hrudníku.

Netrápily Vás při soutěži nějaká zranění nebo bolístky?

Martin Štěpánek: Bolístky jsme si přivezli s sebou. Marťas rameno z baseballu a já loket z lopaty. Pak jsme už jenom urvali mozoly ve finále, ale to nebolí. Tělesnou únavu a svalovou bolest jsem cítil až v pondělí, byl to evidentně dobře postavený závod, gradovalo to až v neděli.

Vyspali jste se trochu v té vyšší nadmořské výšce?

Martin Štěpánek: Doma je doma. Poslali mě na palandu, takže když jsem potmě slezl na záchod, zpátky jsem už netrefil.

Jaký moment byl pro Vás z celého závodu nejnapínavější?

Martin Štěpánek: Vyhlášení výsledků. V neděli jsme zase tak moc nezářili, vyfasovali jsme jedno 4. místo. Ve finálové trojkombinaci jsme vůbec nevěděli, jak na tom jsme, navíc jsme měli kolizi s rozhodčím. Takže před vyhlášením jsme se hodně modlili.

Martin Střítecký: Mysleli jsme, že se nám nepovedlo finále a náskok, který jsem měli, bude pryč. Ale nakonec to tak nebylo a umístění 1., 1., 1., 2., 2., 1., 4., 2. a 3. nám zaručilo celkové první místo s náskokem 30 bodů.

Na Swiss Alpine Battle jsme slyšeli zatím jen samou chválu. Nemáte skutečně i nějakou výtku na vrub organizátorů?

Martin Štěpánek: To jsou pouze subjektivní pohledy. Nic není dokonalého a každý má nějakou představu a přání. Ale narovinu řeknu, že mě zklamala finanční odměna. Už slyším ty "kritiky", že co si nemyslím atd., ale... Elite kategorie měla za první místo 2500 franků, my 300...

Velký nepoměr... Jinak jste si ale závod užili? Spolupracovalo se vám jako týmu dobře?

Martin Střítecký: Martin je legenda českého CrossFitu a hodně se od něj učím. Je to profík. Vždy jsme probrali strategii před každým cvičením a myslím, že i tohle nám pomohlo k celkovému úspěchu. Nikdy jsme se nějak nehádali, ani když se jednomu z nás něco nedařilo. Naopak jsme se povzbuzovali a táhli za jeden provaz, což je v týmové soutěži nejdůležitější. Jsem rád, že jsme spolu mohli závodit.

Takže žádné třecí plochy, žádné hádky na spadnutí?

Martin Štěpánek: Jo, to když Martin zjistil, že 2 dny pijeme bezkofeinové kafe, které jsem koupil, ale nevěděl jsem o tom. Myslím, že ho to hodně naštvalo. Chtěl bych se tímto omluvit i Mikovi Velkovovi. Taky to pil...



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 31 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie