Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Závodníci v kulturistice (III.) - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Austria 2018

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


IFBB DIAMOND CUP AUSTRIA 2018 - 14. - 16. 9. 2018, Rakousko
Češi před Diamond Cup Austria:
Milan Obořil (video) • Stanislav Balvín • Radim Kolář • Lukáš BrunclíkPetr FricJindřich Musil • Václav Pátek
Petr ŠulcKarel Tesař (video) • Jakub KlučilPavel Szotkowski (video) • Tomáš Noheyl • František Zbahna
Milan Kolář • Michal Komosný (video) • Daniel PavlíčekZuzana KodaiováEliška Dombková (video)
Info z Diamond Cup Austria:
výsledky a fotografie
Očima závodníků, rozhovory:
M. Obořil

Závodníci
v kulturistice (I.)
- rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Austria 2018
Závodníci
v kulturistice (II.)
- rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Austria 2018
Pořadatelé tradiční rakouské pohárovky International Austria Cup se do toho letos pustili s trojnásobnou vervou a v přibližně padesátitisícovém St. Pöltenu se o tomto víkendu pod jejich taktovkou odehrají i soutěže IFBB Elite Pro Austria a IFBB Diamond Cup Austria. Právě v souvislosti s jejich účastí na posledním ze zmíněných klání jsme před několika dny oslovovali závodníky s prosbou o rozhovor. Dnes se můžete začíst do interview s Lukášem Brunclíkem, Petrem Fricem a Jindřichem Musilem.

jménokategorie
Lukáš Brunclík kulturistika mužů do 90 kg
Petr Fric kulturistika mužů do 90 kg
Jindřich Musil kulturistika mužů do 90 kg
Václav Pátek* kulturistika mužů nad 90 kg

* Václav Pátek se k účasti na soutěži přihlásil později. Vzhledem k tomu již nebylo v silách redakce jej před závody s prosbou o rozhovor oslovit.


Lukáš Brunclík

Vybrané úspěchy:

Arnold Classic Europe 2017 - 9. místo v kulturistice mužů do 80 kg
EVLS Prague Amateur 2016 - 6. místo v kulturistice mužů do 80 kg
Arnold Classic Europe 2016 - 9. místo v kulturistice mužů do 80 kg

Lukáši, Vy jste od minulé sezóny nabral nějaký ten kilogram svalů a měl byste se letos přesunout s největší pravděpodobností o kategorii výše. S jakou hmotností jste závodil vloni a s jakou to bude letos?

Je tomu tak. Od minulých dvou sezón, kde jsem startoval v kategoriích do 80 kg se 78 kg, jsem se letos posunul o level výš a jdu tedy do váhové kategorie do 90 kg s 88 až 89 kg.

Udělal jste letos v přípravě nějaké změny, které Vám k novým kilogramům pomohly, anebo to zkrátka přišlo jen s dalším rokem tréninku?

Změny jsme s mým trenérem Martinem Novotným určitě provedli. Hlavní změna byla v jídle, kde jsme přidali na jídle a vše směřovali k nabrání nových svalů. Také samozřejmě v tréninku, který byl daleko tvrdší a intenzivnější se zaměřením na partie, které zaostávají.

Na rozvoji jakých svalových skupin se Vám podařilo podle Vás zapracovat nejvíce?

Myslím si, že progres jsme udělali největší asi na zádech a nohách. Snažili jsme se také pracovat na šíři ramen, kde je, doufám, nějaký progres také znatelný. (úsměv) Ale věnovali jsme se samozřejmě všem svalovým partiím.

Kulturistika není jenom o objemech a formě, ale také o pózování. Věnujete právě nácviku pózování s blížícími se závody nějakou speciální pozornost?

Pravdou je, že můžete být dobrý kulturista, jak chcete a jak jen dokážete, ale když to nedokážete poté na závodních prknech prodat, tak Vám to moc k ničemu není. Pózování je velmi důležitý faktor a samozřejmě se mu teď před závody věnuji daleko více. Ať jsou to samotné základní pózy, nebo volná sestava.

Vy do letošní sezóny vstoupíte startem na IFBB Diamond Cupu Austria. S jakým cílem do Rakouska pojedete?

Je tomu tak. Těmito závody vše začne a cíl mé cesty do Rakouska je, tak jako pro každého, ukázat se v tom nejlepším světle a udělat co nejlepší možný výsledek. Nejedu tam s očekáváním extra dobrého výsledku, protože jdu o kategorii výš a sám vím, že by to chtělo mít ještě nějaké to kilo svalů navíc. Jedu si to hlavně užít.

K jakým dalším soutěžím plánujete ještě nastoupit?

Prvními závody, jak jsem již zmiňoval, bude IFBB Diamond Cup Austria. Dalšími pak IFBB Diamond Cup Poland ve Varšavě, Arnold Classic Europe, IFBB Diamond Cup Katowice a Fitness Mania Classic 3. V minulých dvou sezónách jsem odjel vždy jen dvoje závody a letos jsem chtěl využít progresu, který mám, a rád bych odjel co možná nejvíce závodů. Zatím je to tedy naplánované takto.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Na prvním místě bych rád poděkoval svému trenérovi Martinovi Novotnému, který pro mě už dávno není jen trenér, ale také mentor, a beru ho spíše už jako rodinu. Dále samozřejmě své rodině, přátelům a známým, kteří mě na mé cestě v tomto sportu podporují, věří ve mě a pomáhají mi, jak jen mohou. Protože právě ta psychická podpora je v samotném závěru přípravy velmi důležitá. Také bych rád poděkoval barbershopu Gentlemen Brothers, kteří se o mě starají, co se vzhledu týče, a řeznictví Bohumil Holý za kvalitní a vždy perfektně připravené maso.


Lukáš Brunclík před IFBB Diamond Cup Austria 2018

Zpět na přehled


Petr Fric

Vybrané úspěchy:

BFC Cup 2017 - 2. místo v kulturistice mužů do 80 kg
Mistrovství České republiky 2015 - 5. místo v kulturistice mužů do 75 kg
Mistrovství Čech 2015 - 2. místo v kulturistice mužů do 75 kg

Petře, je před Vámi první podzim, během kterého byste měl závodit na velkých mezinárodních soutěžích, jakými jsou Diamond Cupy a Arnold Classic Europe. Vnímáte to jako další krok ve Vaší sportovní kariéře?

Na úvod bych chtěl pozdravit čtenáře Ronnie.cz. Mezinárodní soutěže jsem již absolvoval, a to Mozolani Classic 2014 a BFC Cup 2017, kde jsem obsadil druhé místo. Pravdou je, že tyto soutěže jsou svou účastí a velikostí někde jinde a mám z nich veliký respekt. Byl bych velice rád za co nejlepší výsledek a tím se posunul ve své sportovní kariéře.

Bohužel ale musím s lítosti oznámit svou neúčast na Arnold Classic Europe 2018. Finanční prostředky slíbené na Arnold Classic za absolvování nominace nebudou a z vlastních zdrojů nejsem schopen tyto závody zcela financovat.

První soutěží sezóny by pro Vás měl být IFBB Diamond Cup Austria. S jakým cílem k závodům nastoupíte? A jak nepříjemné pro Vás je, že nejlehčí hmotnostní kategorií na soutěži pravděpodobně bude devadesátka, kde zřejmě narazíte i na celkově masivnější soupeře?

Jako každý sportovec, který vynaložil během přípravy mnoho dřiny, odříkání, bolesti, potu a nemalé finanční prostředky, bych velmi rád udělal výsledek co nejlepší. Jsem si vědom, že konkurence bude opravdu veliká a bohužel pro mě jsem ve Vámi zmiňované kategorii do 90 kg. S obdobnou situací jsem se setkal loni na BFC Cupu, kde jsem byl skoro nejlehčí v kategorii a dosáhl na krásné druhé místo.

Vás nějakých deset dnů před závody potkalo něco, co si žádný závodník nepřeje, a to menší zdravotní problémy. Poznamenalo to nějak Vaši formu?

Jednalo se o střevní a trávicí virózu doprovázenou průjmy a silnými bolestmi břicha. Jistá omezení byla nejen s tréninky, ale hlavně s příjmem potravy. Celková slabost a únava spojená s dietou se podepsala i na mé psychice. Problém částečně stále trvá, ale naštěstí už ne v takovém rozsahu a je to každým dnem lepší.

Formu ladíte pod vedením jednoho z našich nejzkušenějších trenérů Martina Novotného. Jak dlouho spolupracujete a jak Vám jeho zkušenosti pomáhají?

Ano, Martin Novotný je podle mého nejlepším trenérem v České republice. S Martinem spolupracuji od roku 2014 a jsem za to velmi rád. Letos jsem po dohodě s Martinem učinil přestup do jeho špičkového oddílu Fitness při CVČ Most, za který budu závodit, tak snad neudělám ostudu. Myslím si, že Martinovy zkušenosti a znalosti jsou k nezaplacení a jsou velice obsáhlé. Jeho profesionální oko je nekompromisní a vše vidí. Martin je velice tvrdý, zná mé limity a podle toho také koná, ale zároveň má velice kamarádský přístup a umí se vcítit do pocitů, které Vás během přípravy doprovází. Jemu patří mé veliké díky.

Vy jste nedávno na Facebooku uvedl, že jste s trenérem letošní přípravu pojali zcela jinak než tu předchozí. V čem jste udělali hlavní změnu?

Jako hlavní změnu považuji délku, trvání a průběh diety. Dietu jsme začali o něco dříve a rovnou na dost nízkých sacharidech. Což se osvědčilo, protože v předchozích přípravách jsem pak na kardiích a trénincích pálil těžce získané svaly. Letos budu podle všeho o několik kilogramů svalů těžší, tvrdší, mohutnější a tím konkurenceschopnější.

Plánujete během podzimu nastoupit ještě i k nějakým dalším soutěžím, než budou ty v Rakousku a ve Španělsku?

Prozatím máme naplánované závody IFBB Diamond Cup Austria 15. - 16. září, IFBB Diamond Cup Poland 21. - 23. září a IFFB Diamond Cup Katowice 6. - 7. října. Zvažuji ještě Fitness Mania Classic 13. -14. října, ale uvidíme podle formy, celkového fyzického a psychického stavu.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Největší díky patří mé snoubence Ivetě Forsterové a naší malé dcerce Vendulce za podporu, trpělivost, že jsou a že je mohu mít po svém boku. Obrovský dík patří trenérovi Martinovi Novotnému. Firmě Butchtrade za neuvěřitelnou podporu špičkovými doplňky výživy značky SynTech, Davidovi Slevinskému (Natur-sport.cz), reklamní agentuře Multi Sign. Turbo Truck s.r.o., LB spol. za finanční příspěvek. Petru Weinlichovi Sport Studio Prima Karlovy Vary za podporu, co se mého nového "fitka" týká, a personálu za kamarádský, vřelý přístup. Robertovi Eibnerovi a všem kamarádům, přátelům a fanouškům za přízeň.


Petr Fric před IFBB Diamond Cup Austria 2018

Zpět na přehled


Jindřich Musil

Vybrané úspěchy:

IFBB Diamond Cup Ostrava 2018 - 3. místo v kulturistice mužů do 85 kg
Mistrovství Evropy 2014 - 6. místo v kulturistice juniorů do 75 kg
Mistrovství České republiky 2013 - 1. místo v kulturistice juniorů do 70 kg
Mistrovství Čech 2011 - 1. místo v kulturistice juniorů do 70 kg

Jindro, od Vašeho jarního startu na ostravském Diamond Cupu příliš času neuteklo a už jsou před Vámi podzimní soutěže. Měl jste vůbec čas zapracovat na nějakých dalších zlepšeních postavy? Pokud ano, na co konkrétně jste se zaměřil?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. (úsměv) Ano, prakticky jsem v přípravě od března. Po Diamondu v Ostravě jsem měl volnější režim, který trval tři týdny, a hned jsem začal se striktním režimem. Cíl je jasný, přijít na podzim ostřejší.

První podzimní soutěží by se pro Vás měl stát IFBB Diamond Cup Austria. S jakým cílem k soutěži pojedete?

Na soutěž se velmi těším. Chci se posouvat neustále dopředu, takže chci být lepší než v Ostravě.

Jak jste teď, několik dnů před závody, spokojený s formou?

Spokojený nejsem asi nikdy. (smích)

Vy máte občas možnost zatrénovat si s Vojtěchem Koritenským. Jedná se o nějakou formu pravidelné spolupráce? A jaké to je trénovat s profíkem?

Ano, určitě, Vojta mi pomáhá s přípravou, vše spolu konzultujeme. Vojta je pro mě obrovská motivace, je to jedna z ikon české kulturistiky. Trénovat s ním je vždycky zážitek!

Pokud se nemýlím, tak sám působíte jako osobní trenér. To je asi ideální povolání pro kulturistu, že?

Ano, pracuji ve fitku Fitpeople v Jihlavě jako barová obsluha a trenér. Práce mě naplňuje, rád předávám zkušenosti dál.

K jakým dalším soutěžím kromě rakouského Diamond Cupu plánujete během podzimu ještě nastoupit?

Mám toho ještě docela dost před sebou. (úsměv) Diamond Cup ve Varšavě 21. - 23. září, Diamond Cup Katowice 6. - 7. října a poslední soutěž Fitness Mania Classic 3, která se koná tady u nás v Kladně 14. října. Ta původně v plánu nebyla, ale rád se ukážu ještě doma.

Je někdo, komu byste touto cestou chtěl poděkovat za pomoc nebo podporu v přípravě?

Určitě mojí přítelkyni, která je pro mě obrovskou podporou a motivací posouvat se dopředu. Celé rodině, která mi neuvěřitelně fandí. Vojtovi samozřejmě, naučil mě toho opravdu hodně. Firmě Extrifit, se kterou se mi podařilo navázat spolupráci, což beru jako obrovský krok vpřed. Moc mi to pomáhá v přípravě a za to jim patří veliké díky. Všem fanouškům, lidem u nás ve fitku, mým klientům a kolegům v práci. Všem díky!


Jindřich Musil před IFBB Diamond Cup Austria 2018

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 29 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie