Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Závodníci ve physique - rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Madrid 2018

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


IFBB DIAMOND CUP MADRID 2018 - 25. - 27. 5. 2018, Španělsko
Češi před Diamond Cup:
Aleš BursaOndřej SobotkaMichal SelmecziEliška Dombková • Anna Totska • Kateřina Holmanová • Olexandra Voronina • Tatiana Naddennaia • Alexandra Lacková • Lukáš ČervenýLukáš Wojtyla • Iurka Ciubotaru

Info z Diamond Cup:
z místa děníkompletní výsledky s body

Z Diamond Cup očima závodníků:


Závodníci
v kulturistice
- rozhovory a formy před IFBB Diamond Cup Madrid 2018
Mužská část české výpravy, která směřuje na mezinárodní soutěž IFBB Diamond Cup Madrid, která se uskuteční ve dnech 25. - 27. května ve Španělsku, zahrnuje kromě kulturistů také dva závodníky kategorie physique. Jsou jimi Lukáš Červený, úspěšný letošní stříbrný medailista mistrovství ČR i mistrovství Čech, který si vybral Diamond Cup jako svoji první zahraniční soutěž, a Lukáš Wojtyla, juniorský mistr republiky z roku 2016, který se vrací na soutěžní pódia po roční pauze.

Oba si pro nás udělali v náročném předzávodním čase chvilku a Vy se tak dnes o nich můžete dozvědět něco více.

jménokategorie
Lukáš Červený physique mužů do 170 cm
Lukáš Wojtyla physique mužů do 178 cm + physique juniorů

Lukáš Červený

Vybrané úspěchy:

Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2018 - 2. místo ve physique mužů do 174 cm
Mistrovství Čech 2018 - 2. místo ve physique do 174 cm
Mistrovství ČR mužů, žen, párů a masters 2017 - 8. místo ve physique mužů do 174 cm
Mistrovství Čech 2017 - 2. místo ve physique do 174 cm

Lukáši, pokud jsem hledal správně, Diamond Cup v Madridu by měl být Vaší první zahraniční soutěží. Proč padla volba právě na tyto závody a jak jste spokojený s průběhem Vaší letošní přípravy a formou?

Zdravím všechny čtenáře Ronnie.cz. Ano, je tomu skutečně tak, Diamond Cup v Madridu bude mojí první zahraniční soutěží. Letos jsem již absolvoval dvě tuzemské soutěže - mistrovství Čech a posléze mistrovství České republiky, na kterých jsem shodně obsadil druhé místo. Po republice jsem si řekl, že by byla škoda formu, kterou jsem budoval od začátku ledna, jen tak zahodit a nezkusit něco víc. Po podrobném prozkoumání kalendáře letošních zahraničních soutěží jsem vybral právě Diamond Cup Madrid, protože jsme s přítelkyní nějakou dobu ve Španělsku žili a je pro nás srdeční záležitostí.

Co se týče průběhu letošní přípravy a formy, tak jsem celkem spokojený. Příprava probíhala podle plánu a myslím, že forma tomu odpovídá. Samozřejmě by to mohlo být i lepší, ale vždy je a bude co zlepšovat, proto tento sport děláme.

Máte v plánu v jarní části sezóny pokračovat ještě na další závody? Kde Vás případně uvidíme?

Momentálně se plně soustředím na Diamond Cup v Madridu. V hlavě mám ještě případnou účast na soutěži Diamond Cup Ostrava, která se koná 14 dní poté, ale rozhodnutí padne až podle výsledku a výsledné formy ve Španělsku.

Jak vypadají Vaše tréninky? Jste zastáncem spíše těch silových, nebo Vám lépe fungují různé kulturistické fintičky na kladkách atd.?

Tréninky se snažím střídat, většinou projedu každou partii dvakrát týdně a jeden trénink je vždy spíše silový s vyššími váhami a nižším počtem opakování a druhý pumpovací s vyšším počtem opakování a nižšími váhami se zařazením supersérií a gigantických sérií.

Sledujete sám nějaké kulturisty nebo třeba závodníky physique? Kdo je Vaším oblíbencem? Na Ronnie.cz máme aktuálně tipovací soutěž před New York Pro, zkuste si tipnout, jak se umístí Milan Šádek a Vojta Koritenský.

Z českého kulturistického prostředí sleduji právě dva výše zmíněné borce, mají perfektní vlogy a top formy. Z prostředí physique sleduji samozřejmě Ondru Kmošťáka, je to neskutečný frajer a klobouk dolů před tím, kam až to dotáhl. Ze zahraničních physique se mi líbí třeba Andre Ferguson, Ryan Terry, Kim Angel nebo Sergi Constance.

Co se týče tipovací soutěže, tak tipovat už nemá cenu, protože jsem se k odpovědím v rozhovoru dostal až nyní a už je po závodech. (smích) Každopádně oběma borcům gratuluji k dosaženým výsledkům.

S jakým umístěním byste byl ve Španělsku spokojený Vy sám? Máte představu, jaká by se tam měla sejít konkurence?

Spokojenost by byla, pokud by se mi podařilo projít do finále, tak snad to vyjde. (úsměv) Konkurenci moc neřeším, a abych řekl pravdu, tak nemám ani moc přehled, kdo by se v mojí kategorii mohl objevit, uvidíme podle startovní listiny.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě?

Rád bych poděkoval Michalu Kučerovi, který mi pomáhá po celou dobu mojí přípravy, a to především s jejím závěrem, celému Marvel Gymu Mladá Boleslav, kde trénuji a kde nám kluci vytváří perfektní podmínky, značce sportovního oblečení MG Division, která mě na závody oblékla do své první kolekce, dále mému zaměstnavateli, firmě Tax-Norma, s.r.o., a panu Václavu Jánovi za pomoc a podporu při shánění finančních prostředků nutných k tomu, abych se vůbec zahraničních soutěží mohl zúčastnit, mé úžasné přítelkyni za trpělivost a pochopení, hlavně nyní v závěru přípravy, a také Vám, webu Ronnie.cz, za zprostředkování tohoto rozhovoru.

Zpět na přehled


Lukáš Wojtyla

Vybrané úspěchy:

EVLS Prague Amateur 2016 - 3. místo ve physique juniorů
Nistrovství ČR dorostu a juniorů 2016 - 1. místo ve physique juniorů nad 178 cm
Mistrovství Moravy a Slezska 2016 - 5. místo ve physique juniorů nad 178 cm
Grand Prix Ostrava 2014 - 1. místo v kondičním physique mužů do 178 cm

Lukáši, jedná se o Váš první rozhovor pro Ronnie.cz, mohl byste se našim čtenářům představit? Jaké byly Vaše začátky se cvičením a co Vás přivedlo k závodění?

Zdravím všechny čtenáře portálu Ronnie.cz. Mé jméno je Lukáš Wojtyla, je mi 22 let, momentálně žiji v Praze, kde působím jako osobní trenér ve Fitness Victory. Se cvičením jsem začal z důvodu, že jsem se chtěl zlepšit ve šplhu na laně (kvůli fyzickým testům na hokeji) a na internetu jsem se tehdy před 6 lety dočetl, že nejlepší na to jsou kliky, a tak jsem klikoval každý den, jak jen to šlo. Později jsem od hokeje upustil a přešel přímo do posilovny. K závodění mě přivedla jednak návštěva semináře Vjačeslava Vinogradova a Martina Mestera, který tehdy přijel z Ameriky, kde závodil právě v kategorii physique, a řekl mi, že bych to měl zkusit, a taky mě do toho tlačil dlouholetý kamarád a tehdejší sparingpartner Pavel Sikora.

Pokud se nemýlím, tak jste závodil naposledy v roce 2016. Proč jste loňský rok vynechal a co Vám tato pauza přinesla?

Ano, mé poslední závody se uskutečnily v roce 2016, konkrétně na jaře mistrovství ČR juniorů, kde se mi podařilo zvítězit, a následně EVLS Prague Showdown, kde jsem se umístil na hezkém 3. místě, opět v kategorii physique. Loňský rok jsem vynechal z osobních důvodů (ukončení studia, chvilkový přesun do Anglie a následně přesun do Prahy), bylo to hodně rozlítané a já jsem si říkal, že si radši počkám, dokud se mi nepodaří vybudovat si pořádné zázemí, což se podařilo až teď, v roce 2018, a proto jsem se rozhodl opět závodit. Pauza mi přinesla dostatek času na to vybudovat si svou klientelu a posunout se vpřed i jinak než jen úspěchy ze závodů.

Jaké umístění v Madridu byste sám pro sebe považoval za úspěch a jaké jsou pro letošek Vaše další soutěžní plány?

Za úspěch už teď považuji to, že jsem se opět dostal do striktnějšího režimu, podařilo se mi udělat formu a to, jak to dopadne, už nechám na rozhodčích. Lidé na sociálních sítích mi píší, že mám na profi kartu, což mě těší, ale zůstávám nohama na zemi a vím, že naše kategorie bývá hodně subjektivní záležitostí, co se týče rozhodování. Mé další závody plánuji na domácí půdě, a to Diamond Cup v Ostravě.

Na mistrovství ČR v roce 2016 jste zvítězil ve své juniorské kategorii nad 178 cm a absolutním vítězem se pak stal Ondřej Krátký, který mezitím získal status IFBB Elite profesionála. Je IFBB Elite Pro směr, kterým byste se v budoucnosti také rád ubíral?

Ano, Ondra má neskutečnou genetiku a vždy přišel parádně připravený. Upřímně, naštvaný bych za status Elite Pro určitě nebyl, ale v životě mám i jiné priority než jen závodění, takže by to byla jen taková třešnička na dortu za tu dřinu a vše, co tomu člověk obětuje.

Působíte jako trenér, je ale někdo, na koho jste se obracel ve své přípravě Vy sám?

V této přípravě jsem čerpal ze svých zkušeností, které jsem ovšem získal i díky radám starších a moudřejších borců.

Chtěl byste někomu poděkovat za pomoc nebo podporu ve Vaší přípravě?

Chtěl bych poděkovat celkově mojí rodině, za kterou občas z Prahy jezdím, moc mi fandí a podporují mě! Dále mým kamarádům a lidem na Instagramu, kteří mi fandí, a to mi dodává motivaci. Posilovně Fitness Victory, ve které působím jako trenér a která mi vytváří ideální podmínky na přípravu, a v neposlední řadě mé přítelkyni Kristýně, která to se mnou určitě nemá lehké, protože zvládat nálady bez jídla, tím si asi každý musí projít.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie