Reklama:
AKCE: Smart Whey protein 1+1
Nově v moderním sáčkovém balení!
Více zde.

Kalendář soutěží, semináře a další
akce SKFČR v roce 2018

12.082 zhlédnutí
Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

V jarní soutěžní sezóně roku 2017 se konalo celkem 8 mistrovských soutěží a 4 soutěže pohárové. Kalendář soutěží pro jaro 2018 je poskládaný velmi podobně. Základní informace o soutěžích i ostatních akcích pro první polovinu roku 2018 najdete níže, na závěr jsou přidány i stručné informace pro podzimní soutěžní sezónu. Článek sledujte pravidelně, je průběžně doplňován, a to především o podrobnosti ke všem uvedeným akcím.


Kompletní kalendář

Průběžně doplňovaný kalendář, kde jsou kromě národních soutěží a jiných akcí i soutěže mezinárodní (v tuto chvíli téměř 50!), najdete na https://www.ronnie.cz/kalendar.


Valná hromada

V první třetině roku 2018 proběhne Volební valná hromada Svazu kulturistiky a fitness České republiky, tzn. klíčová událost, která určí, jakým směrem půjde kulturistika a fitness v naší zemi po dobu dalších čtyř let. Každý plnoletý člen SKFČR může na tomto vrcholném setkání kandidovat na jakoukoliv funkci ve vedení SKFČR. Mezi všemi kandidáty budou volit zástupci jednotlivých členských oddílů. Podrobnosti přineseme ve zvláštním článku v průběhu ledna.

První (řádná) Valná hromada proběhne v sobotu 24. února v Praze, druhá (mimořádná) pravděpodobně proběhne v sobotu 31. března opět v Praze. Proč jsou uvedeny termíny dva? Nové zákony říkají, že aby byla Valná hromada usnášeníschopná, musí se sejít více jak polovina členů. Je velmi vysoká pravděpodobnost, že se tak v řádném termínu 24. února nestane (resp. nikdy v novodobé historii SKFČR se tak vysoký počet členů na Valné hromadě nesešel). Je tedy vysoce pravděpodobné, že tato Valná hromada nebude moci proběhnout, bude krátce po zahájení ukončena a bude vyhlášen druhý, náhradní termín (onen zmíněný 31. březen), na kterém je Valná hromada dle zákona usnášeníschopná při jakémkoliv počtu přítomných.


Semináře

První z již tradičních seminářů pro začínající závodníky je plánovaný na sobotu 10. února v Olomouci a druhý proběhne v sobotu 24. února v Praze. Potvrzení termínů a podrobné informace k těmto seminářům budou zveřejněny v průběhu ledna na stránkách svazu.

Ve dnech 17. až 18. března se koná seminář rozhodčích. Seminář proběhne ve stejném formátu jako v roce 2017. V sobotu na klasický seminář rozhodčích (s průběhem jako v uplynulých letech) večer naváže pro všechny zájemce společenský program s možným ubytováním do druhého dne. Seminář proběhne s největší pravděpodobností v Brně nebo v jeho okolí.

V létě pravděpodobně proběhne soustředění talentované mládeže, na podzim pak další semináře pro závodníky. Podrobnosti včas upřesníme.


Soutěže

S ohledem na termín konání mistrovství Evropy i termíny, dokdy musí být odeslány seznamy přihlášených reprezentantů, začne jarní soutěžní sezóna v podobném termínu jako v roce 2017. První soutěžní víkend, kdy proběhnou klání mistrovství Moravy a Slezska a mistrovství Čech mužů a žen, se bude konat 14. a 15. dubna 2018, a to ve Frenštátu pod Radhoštěm (sobota) a v Kutné Hoře (neděle). O týden později - 21. a 22. dubna - proběhne dvoudenní mistrovství České republiky v Lysé nad Labem. V sobotu kategorie kulturistika mužů a masters mužů a v neděli kategorie žen a physique mužů. Na soutěžích proběhnou nominace na mistrovství Evropy.

Následovat budou dva víkendy pohárových soutěží - Grand Prix Zbýšov (kde bude kromě pohárové soutěže i nominace na mistrovství ČR ve fitness dětí), RCO Fitness Cup v Olomouci, FFF Cup v Rakovníku spojená s Mistrovstvím České republiky ve fitness a nakonec tradiční B.F.C. Cup v České Lípě.

První soutěže dorostu a juniorů - mistrovství Moravy a Slezska a mistrovství Čech - se budou konat o víkendu 12. a 13. května. „Morava“ proběhne v sobotu v Bohumíně, „Čechy“ v neděli v Mladé Boleslavi. Týden poté, v sobotu 19. května, proběhne v Rosicích Mistrovství České republiky dorostu a juniorů.

Ve dnech 9. a 10. června se bude konat velká mezinárodní soutěž Czechia-pro Ostrava, ve dnech 28. a 29. září pak v Praze EVLS Prague Amateur.

Tím se dostáváme k podzimním soutěžím, kde proběhne tradiční Mistrovství České republiky v atletickém fitness následované řadou pohárových soutěží (v říjnu) a soutěží kondičních (v listopadu). Jejich základní přehled najdete v kalendáři.


Ostatní akce

Stejně jako v předchozích letech i letos probíhají soutěže středních škol o nejzdatnější mládež a střední školu, nejdříve internetová kola a poté (zřejmě v polovině dubna) mistrovství České republiky (podrobnosti zde).

V průběhu celého roku pak probíhá výuka v Trenérské škole na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, podrobnosti a přesné termíny najdete zde.

Závěrem

Upřesnění k jednotlivým akcím, ať už seminářům, nebo soutěžím, a to včetně vypsaných kategorií a podobně, jsou do článku postupně doplňovány. Sledujte proto tento článek i nadále.



Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 125 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie