Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Lenka Ferenčuková - rozhovor
po Arnold Classic Australia 2017

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Arnold Classic Australia 2017: fantastický úspěch českých závodnic!
Lenka Ferenčuková
po Arnold Classic Amateur 2017: "Samotné mi ještě nedochází, že jsem vyhrála."
Lenka Ferenčuková má v posledních měsících nabitý program. Jistě vzpomínáte na její vítězství z prosincové Olympia Amateur San Marino, ke kterému začátkem letošního března ve své kategorii physique přidala i zlatý úspěch z Arnold Classic Amateur. Dva týdny po tradičním severoamerickém Arnoldu pak přes nemalé překážky odcestovala do Austrálie, kde se na tamním Arnold Classic probojovala ke druhému místu.

Co všechno tentokrát její let za závody obnášel a jaká zmíněná soutěž byla jejíma očima, se dozvíte z našeho následujícího rozhovoru. Připomeňme, že v předchozích dnech jsme Vám přinesli interview i s dalšími českými medailistkami soutěže Karolínou Borkovcovou a Alenou Hatvani.


Lenko, na Arnold Classic Australia to opět dopadlo skvěle, a to přesto, že jste na soutěž málem neodcestovala. Popište, prosím, co se stalo...

Přiznám se, že se k tomu myšlenkami velmi nerada vracím, protože to nebylo nic příjemného. Teď už jsem ráda a v pohodě, ale byl to opravdu jeden z nejnepříjemnějších zážitků v mém životě a budu si ho asi pamatovat nadosmrti!

Lenka Ferenčuková se stříbrnou
medailí z Arnold Classic Australia 2017

V den odletu jsem byla ještě dopoledne cvičit ve fitku a náhodou jsem zaslechla, že pozemní personál na letišti v Berlíně stávkuje a že lety německých společností jsou rušeny, a to i z České republiky. Nejdříve jsem si myslela, že snad špatně slyším! Z Prahy jsem měla odlétat a dále pokračovat s německou leteckou společností Air Berlin. Co potom následovalo? Asi čtyř- až pětihodinový kolotoč, kdy jsem okamžitě volala na letiště kolegům, potvrzovala jsem si pravdivost informace a poté ihned jela z fitka domů. Nejdříve jsem plánovala cestu autem do Berlína. To jsem ale musela zavrhnout, situaci by to neřešilo! Neuvědomila jsem si, že bych z Berlína totiž stejně neodletěla. Následovalo obrovské množství telefonických hovorů, které se ale neuskutečnily, protože na telefonních číslech uvedené společnosti nebyl absolutně nikdo k zastižení, a to ani na telefonních linkách, které mají uvedené na internetu pro klienty jako nonstop čtyřiadvacetihodinové. Uff! (smutně) No, kdybych měla popisovat všechno kolem, jak jsem to s mými nejbližšími řešila, kdy jsme okamžitě sehnali 34 tisíc na novou letenku, přitom jsem předtím měla své peníze na závody opravdu rozpočítané do koruny a nebylo ani možné, aby se mnou do Austrálie letěl někdo další (letěla jsem sama)... Neskutečné! K tomu všemu jsem dále zjišťovala, zda pro svou novou trasu letu nebudu potřebovat vízum. Byl to opravdu mazec! Musím upřímně říci, že jsem střídavě propadala naprosté beznaději a střídavě jsem byla velmi naštvaná a říkala si, že na závody asi neodletím!

Nakonec jsme vše zvládli, já si dala ještě půl hoďky na kole a pár kliků "na zklidnění" a už mě vezl můj kamarád na letiště. Nakonec to dopadlo relativně dobře, ale já byla totálně, totálně hotová, a to jak psychicky, tak fyzicky!

Obrovské poděkování patří mým nejbližším, kteří mi fantasticky a velmi obětavě pomohli celou složitou situaci okamžitě zvládnout! Mockrát děkuji, jste skvělí!

Na soutěži jste si došla nakonec pro druhé místo a už třetí medaili z velké mezinárodní akce v řadě. Věřím, že ač jste tentokrát nezvítězila, zklamaná určitě nebudete. Je to tak?

Víte, poté, co jsem zažila to, co jsem před chvílí popsala, tak je stříbrná medaile opravdovým požehnáním. Ještě na místě jsem řešila absolutně jiné problémy, než abych se soustředila na své další významné závody. Důsledky změny mého letového řádu byly větší, než jsem původně myslela. Nerada bych zacházela do podrobností, ale nebylo to vůbec nic příjemného. Pevně doufám a věřím, že už jsem si svůj velký díl smůly vybrala a nikdy více mě tohle už nepotká. Jen mi přijde úsměvné, že v našem minulém rozhovoru jsem mimo jiné říkala, že úspěch je často v detailech, že můžete být poctivě připraveni, ale že se může kdykoliv něco pokazit... Jéé, jako bych to snad sama přivolala. (strnulý úsměv)

Jste jedinou českou závodnicí, která dosud v jedné sezóně nastoupila jak k severoamerickému, tak k australskému amatérskému Arnold Classic. Máte tak nejlepší možnost srovnat, v čem se obě soutěže liší. Byly závody v Austrálii v něčem jiné proti těm v USA? Shledala jste například rozdíl v organizaci nebo úrovni soupeřek?

Lenka Ferenčuková s českými
soupeřkami na Arnold Classic Australia 2017

Dle mého osobního názoru byly závody v USA větší a velkolepější než ty v Austrálii. Například samotné Expo v USA nebylo v lidských silách projít během jedné hodiny, zatímco v Austrálii se mi to podařilo během chvíle. Co se týče organizace závodů, v tom bych neviděla žádný problém. Na většině závodů se stále na něco čeká. Zde jsme se poměrně dlouho rozcvičovaly, protože naše kategorie měla zpoždění. Myslím si ale, že jsme si to užily i na samotném pódiu, kdy jsme nastoupily k porovnávání nejdříve v šestnácti-, poté v deseti- a nakonec  v pětičlenném finále. I když se na každých závodech snažím soustředit sama na sebe a psychická pohoda je pro každého maximálně důležitá, na těchto závodech jsem se nějak "necítila dobře". Úroveň soupeřek jsem moc nesledovala, těžko se to hodnotí a já se snažím to nehodnotit. Od toho jsou tam rozhodčí. Pokud s odstupem času mohu říci, v USA bylo dle mého názoru více kvalitněji připravených soupeřek.

Ve startovním poli se Vás, tuším, sešlo šestnáct, na soutěži jste byly tři Češky a ve physique žen jste se rozdělily o všechny tři medaile. Vyvolalo to v Austrálii nějaký ohlas? Jak na to reagovaly soupeřky z dalších zemí?

Je dobře, že se holkám z České republiky tohle podařilo. Doufám, že jsme potěšily nejednoho českého fanouška. (úsměv) Holkám úspěch přeji a sama si stříbra velmi cením. To, jak reagovaly soupeřky z ostatních zemí, nevím. Před soutěží v backstagi byly některé velmi přátelské a povídaly jsme si. Po vyhlášení se tak nějak všechny rozutekly, takže těžko říci.

Vím, že pro Vás jarní část sezóny s největší pravděpodobností ještě nekončí, přitom za sebou máte dva dlouhé lety v krátké době a starty na obou "Arnoldech". Jak moc už se hlásí únava a kolik sil Vám do přípravy na nadcházející závody ještě zbývá?

Únava samozřejmě je, přijdu si už i taková línější, ale kdo z lidí - sportovců toto nemá. (úsměv) Určitě bych se moc ráda ještě nějakých pohárových soutěží zúčastnila. Pokud budu nominována, tak bych ráda reprezentovala ČR i na mistrovství Evropy, které by pro mě bylo nejspíše dalším vrcholem jarní soutěžní sezóny.

Děkuji za Váš zájem, pozdravuji všechny fanoušky, Vaše čtenáře, redakci Ronnie.cz a těším se někdy na shledanou. (úsměv)


Lenka Ferenčuková na Arnold Classic Australia 2017


Foto:
Archiv Lenky Ferenčukové



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

30.03.15:42Spazik - Palec nahoru, konečně taky nějaká `kulturistka` která má j..
30.03.13:03jnerez - Zaslouží si po těch výsledích a výkonech žádost o profikar..
30.03.12:55Tomáš Nesvadba - Lenko, respekt! Zvládla jsi to úžasně a ostatní co ti pomá..+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie