Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Extrémní překážkové závody: Vyhodnocení ankety za rok 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

Rok 2016: Jak hodnotíte extrémní překážkové závody? (anketa)
Překážková sezóna 2017 už nám dávno začala, tak je možná na čase se podívat, co si myslíte o té předchozí. Koncem minulého roku jsem se ptal na pár otázek ohledně zkušeností ze závodů, to se teď bude hodit. Otázky se týkaly šesti obecných oblastí. Dopravy vlastním i nevlastním dopravním prostředkem na závody, závodního zázemí, trasy, medailí, fotek a trikotů a případného závodního opáčka. V těchto oblastech si výsledky také vyhodnotíme.

Protože ne všechny závodní série mají stejný počet respondentů, vydělil jsem celkové dosažené skóre za otázku počtem odpovědí na otázku (samozřejmě v rámci závodní série). Tím jsem získal průměrnou odpověď. Ono porovnávat vedle sebe dva závody, kde jeden má jednoho respondenta a druhý jich má dvacet, není zrovna ideální.

Respondenti

Začneme nejprve tím, kolik respondentů měla která závodní série. Tím mimo jiné získáme obrázek o tom, jaká závodní série má největší zastoupení mezi respondenty, potažmo čtenáři.

To, že Spartan Race má asi nejširší závodnickou základnu, moc zdůrazňovat nemusím. V závěsu je Predator Race a za ním Army Run.

Všechny odpovědi na všechny otázky

Úplně to svádí udělat celkové zhodnocení, "sakum prdum" všechny otázky a všechny odpovědi. Tak hurá do toho. Nemá smysl sčítat body za jednotlivé odpovědi, to bychom udělali favority ze závodů s největším počtem vyplněných anket. Použil jsem tedy ony průměrné odpovědi na otázky a sečetl jsem všechny udělené body. Sečtením těchto průměrných odpovědí získáme celkový počet bodů, který závodní série nasbíraly. Čím více, tím lépe.

Tady už je vidět rozdíl mezi počtem vyplněných anket a samotným (bodovým) ohodnocením závodních sérií. Celkově nejraději mají závodníci Predator Race, Heroes Race a Army Run. Spartan Race, která má nejvíce vyplněných anket, skončila až třetí od konce.

Oblasti

Teď už se můžeme vrhnout na jednotlivé oblasti. Abych se vyhnul tomu, že pouze pár lidí rozhodne o "osudu" celé závodní série, vyřadím závody s minimem respondentů. Nadále se tedy musíme rozloučit s Urban Challenge, Magor Race a Mad Race. Je mí to líto, ale nedá se nic dělat.

Logistika

Sem patří otázky o nevlastní i vlastní dopravě, parkování a celkové informovanosti o tom, kdy a kde se závod bude konat.

Zázemí

Teď přichází na řadu úschovny, sprchy, hlavní stage, rozcvička a dostupné občerstvení. Pokud jste zrovna nebyli na trati anebo na parkovišti, tak jste trávili čas mezi párty stany. Takhle Vás to tam bavilo.

Trasa

Jak se Vám líbilo na trati, jak byla značená, jak se překonávaly překážky, cítili jste se na nich bezpečně a byly originální? Na překážkových závodech je tato stránka asi nejdůležitější. Bez překážek by to byl jen další běžecký závod. A jaká sérka je na tom podle Vás nejlépe?

Heroes Race nepořádá tolik závodů, ale o to více si na těch, co pořádají, dávají záležet. V závěsu (o čtvrt bodu) je Predator a kousíček pod ním je Gladiator.

Medaile

Co si budeme povídat, medaile není na těch závodech to nejdůležitější, ale čím jiným se potom pochlubíte? Cílové triko můžete dát ségře, bráchovi, přítelkyni nebo příteli, ale medaili jen tak někomu nedáte. Ty pak hrdě ukazujete a jako správní čeští kutilové si na ně vyrábíte stojánky a věšáčky.

Nejlépe z toho vyšel Predator, i když osobně bych asi zvolil jiného vítěze. Dále jsou v pořadí Army Run a Heroes Race. No co, každý má jiný vkus.

Foto a triko

Tady se toho dá zkazit hodně. Pokud nemají pořadatelé na trati své fotografy, kteří by dělali závodní momentky, tak to asi nikoho nepotěší. Každý se rád najde na zabahněné fotce a okoření tím svou stáj sociálních profilů. A pokud se na fotky čeká dlouho a je v nich těžké vyhledávání, tak si své rozčarování nenechává většina závodníků pro sebe. A po pravdě, určitě je plno závodníků, pro které jsou právě ona fotka a následné chlubení se s ní tou motivací, proč se závodu zúčastnit.

S trikem je to podobné. Když už je, tak by mělo stát za to a neměl by se z něj sloupnout nažehlovací nápis hned po prvním vyprání.

Zde je nej Heroes Race s Predatorem a Gladiatorem v závěsu.

Opáčko

Teď přichází na řadu asi to, co by mohlo nejvíce zajímat organizátory závodů. Půjdete na závod znovu? Paradoxně je toto otázka, která má nejnižší hodnocení ze všech. Průměrná odpověď za všechny série a respondenty je 2,5. Takže se vlastně nikomu na další překážkové závody moc nechce.

Na nejvyšší návštěvnost v tomto roce by se měly asi těšit Predator Race, Army Run a Gladiator Race.

Závěr

V anketě se sešlo přes tisíc odpovědí od necelé stovky respondentů, ale přesto se vyhodnocení nedělalo moc snadno. Některé závody měly tak málo respondentů, že jsem odpovědi nemohl brát vůbec vážně. Bohužel tak z vyhodnocení vypadly Mad Race, Magor Race a Urban Challenge. U Viking Raidu jsem byl na vážkách, jestli Vikingy zachovat, nebo ne. Každopádně na nějaké zásadní závěry to bohužel není. Výsledky berte spíše jako zajímavost, ne jako výsledek širokého statistického šetření. Uvidíme příští rok.

Všude jsou vidět podobné výsledky. Nejlepší tři místa obsazují Predator, Heroes a Army, což je vidět i v celkovém hodnocení, které je výše, přitom nejvyšší počet vyplněných anket měla Spartan Race. Že by nám globální překážky tak neseděly jako ty místní?

Jak to bude letos, to možná ukáže anketa na začátku příštího roku, ale nepředpokládám, že by se na našem malém překážkovém trhu něco razantně změnilo. Co Vy? Jak vidíte překážkovou sezónu 2017? Změní něco bodování závodníků napříč závodními sériemi, které organizuje OCRA?



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 79 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Valasekjakub123 (21:35) • No moc dobře ví na kterých závodech budou max. 3 v kategorii pak je to jistota. Jako po...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie