Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Ohlédnutí za čtvrtečním
děním na Mr. Olympia 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Kevin Levrone: posedown na tiskové konferenci při Mr. Olympia 2016!
Mr. Olympia 2016
- fotografie
z prezentace
Mr. Olympia 2016
- předsoutěžní speciál

Čtvrtek je v americkém Las Vegas před každým ročníkem Mr. Olympia tradičně vyhrazen tiskové konferenci účastníků soutěže. Nejinak tomu bylo i letos. Každá tiskovka před Olympií se přitom nese v trochu jiné atmosféře. V roce 2012 během ní závodníci záměrně přehrávali vzájemné hecování a antipatie, aby vyhověli potřebám autorů snímku Generation Iron, vloni hlavním tématem byla neúčast Kaie Greena.

Letos pak předmětem úvah většiny borců i moderátorů Boba Cicherilla a Dennise Jamese nemohlo být nic jiného než comeback Kevina Levroneho, jenž se jako padesátník rozhodl právě na Mr. Olympia vrátit k závodění po třináctileté odmlce. Právě Kevin Levrone se v závěru tiskové konference přitom spolu s Cedricem McMillanem a Joshuou Lenartowiczem postaral o nečekanou podívanou. Všichni tři borci odložili mikiny a absolvovali posedown, který se pro ně stal generálkou na páteční semifinálový a sobotní finálový souboj.

Za tiskovou konferencí účastníků Mr. Olympia 2016, které se zúčastnil také český profesionál Lukáš Osladil, se nyní ohlížíme prostřednictvím fotografií z objektivu Igora Kopčeka z partnerského slovenského webu EastLabs.sk. Přikládáme ale také snímky z následného setkání všech účastníků Olympia Weekendu s fanoušky a jako tradičně Vám nabízíme i textové ohlédnutí za tím, co jednotlivé osobnosti kulturistiky v Las Vegas prozradily nejenom během tiskového mítinku, ale i v rámci předsoutěžních rozhovorů.

Kevin Levrone, Joshua Lenartowicz a Cedric McMillan - posedown na tiskové konferenci k Mr. Olympia 2016


To nejzajímavější z tiskové konference a předsoutěžních rozhovorů

Kevin Levrone

Legendární závodník v jednom z předsoutěžních rozhovorů uvedl, že je ze své třinácté účasti na Mr. Olympia nadšený. Když přišel na středeční prezentaci, uvědomil si, že se mnoho věcí nezměnilo a nachází se v prostředí, jaké dobře zná z doby před třinácti lety. Kevin se zároveň svěřil, že se jeho tělo v přípravě měnilo doslova každých třicet minut a během prezentace, kdy uběhly tři hodiny od jeho příletu do Las Vegas, hovořil o tom, že stále jemně ladí formu. Zároveň se ale podle svých slov nechystal dělat nic dramatického, když pouze čerpá ze svých zkušeností a poslouchá své tělo. Zmínil se také, že k tomu, aby se dostal tam, kam chce, mu zbývá sníst ještě nějaké jídlo. Kevin dále připoměl, že třináct let nejenom nezávodil, ale takřka také netrénoval. K soutěžním objemům i formě se propracoval za pět měsíců. Netajil se také, že Mr. Olympia nemusí představovat jeho poslední závody a mohl by se představit na některé ze soutěží Arnold Classic.

Během tiskové konference nikterak neskrýval, že je pro něj ctí být zpět na pódiu Olympie a poděkoval IFBB za možnost vrátit se a prezentovat se světu. Vyjádřil také přesvědčení, že je potřeba, aby se kulturistika vrátila k tomu, na čem byla postavena, a to kráse lidského těla, estetice a líbivým postavám. Myslí si, že to je to, co současnému bodybuildingu chybí. A to je také jeden z důvodů, proč viděl příležitost k návratu. V závěru tiskovky poděkoval všem ostatním účastníkům soutěže za respekt, který mu prokázali.

Phil Heath

Phil je podle svých slov před svou další Olympií velmi zdravý, věří si a nepostrádá potřebnou motivaci k tomu, aby na soutěži odvedl svou práci. Každým rokem se jeho tělo mění a pokaždé tak předvede jinou postavu. V roce 2011 zvítězil s hmotností pod 109 kg a soustředil se na to, aby byl nejlépe připraveným borcem na pódiu, ale přitom si udržel plné kulaté svaly, jaké ostatní borci neměli. O sezónu později se zaměřil na lepší svalovou hustotu, v roce 2013 podle svého názoru závodil v životní formě a líbilo se mu, jak vypadal.

Phil Heath

Za posledních několik sezón se toho mnoho naučil nejenom o svém tělu, ale i emoční inteligenci. Poznal také, že to nejlepší ještě přijde, pokud si dopřeje čas a nenechá se rozptylovat. V uplynulých letech mu od kulturistiky myšlenky odváděla celá řada věcí. Nyní tomu podle něj tak už není a byl schopný věnovat celé své já tomu, aby se stal šestinásobným vítězem Mr. Olympia. Během tiskové konference jej s ohledem na start Kevina Levroneho čekala otázka, zda si myslí, že postava z devadesátých let může být dost dobrá na to, aby porazila postavu kulturisty z roku 2016. Phil odpověděl stručným: "Uvidíme v pátek a sobotu večer. Je to přesně takhle jednoduché."

Dexter Jackson

Z Dextera Jacksona během tiskové konference vyzařovala pohoda a přítomní diváci se tak dočkali řady odpovědí, ve kterých nechyběl klid, nadhled a vtip, ale které nepostrádaly ani zdravé sebevědomí velkého šampióna. Hned když moderátor tiskového setkání Dennis James jednu ze svých otázek začal slovy: "Vloni jsi měl několik fanoušků, kteří si mysleli, že jsi měl vyhrát," Dexter Jamese přerušil prostým: "Spousty," a v podobném duchu pokračoval i dále. Vystřelil si z Kevina Levroneho kvůli věku, když opatrnou Jamesovu větu o tom, že Kevin je starší než průměrný závodník v sále, uvedl na pravou míru tím, že pronesl, že je Levrone zkrátka starý. Vše ještě o několik okamžiků podtrhl hláškou o tom, že k němu vzhlíží jako k otci. Kromě žertování na téma věku svého soupeře se ale Jackson zároveň nikterak netajil svým obrovským respektem k ikoně kulturistiky devadesátých let. Svěřil se, že je pro něj ctí proti Kevinovi závodit a že v něm Levronův comeback budí emoce. Kevin je pro něj dodnes idolem. Připoměl, že na pódiu budou o víkendu bojovat šampióni dvou různých ér a s úsměvem ve tváři dodal, že on je šampión obou.

Shawn Rhoden

Shawn Rhoden

Také Shawn Rhoden se během svého krátkého proslovu na tiskové konferenci nejprve zastavil u návratu Kevina Levroneho. Jeho fanouškem je dlouhou dobu a je pro něj ctí sdílet pódium s legendou. Od loňska zaznamenal taková zlepšení, co se týká připravenosti i symetrie, že si myslí, že má na to, aby sám po boku Phila Heatha bojoval v jednom vyvolávání o titul.

I během předsoutěžních rozhovorů nezakrýval, že jeho cílem je stát se novým šampiónem Mr. Olympia. V přípravě se snažil nezajímat o to, co dělají Dexter nebo Phil, a soustředil se na to, aby letos na scénu Olympie nastoupil lepší než vloni. Hodně prý zlepšil především horní polovinu těla, kterou dosud mírně zastiňovaly lepší dolní končetiny.

Cedric McMillan

Cedric McMillan se údajně nikterak nestará o to, že jeho jméno není zmiňováno spolu se špičkovými borci. O co žádá je, aby dostal šanci se špičkou se porovnat. Pokud ji dostane, je si jistý, že udělá rozruch. Povzdechl si také na nedostatek respektu, který lidé chovají k dnešním závodníkům na sociálních sítích.

Mamdouh Elssbiay

Egyptský kolos Mamdouh Elssbiay možnost sedět na tiskové konferenci Mr. Olympia v jedné řadě s Kevinem Levronem považuje za splněný sen, zároveň však vyjádřil lítost nad tím, že s ním u stolu nemůže být Dennis Wolf, který byl nucen soutěž kvůli rekonvalescenci po operaci krční páteře vynechat, a popřál mu rychlý comeback. Pro rok 2016 toho změnil dost na to, aby jej každý sledoval s hrdostí, aby každý jeho fanoušek mohl říct, že něco takového v kulturistice ještě nikdy neviděl. Na Olympii si nikdy nešel pro páté nebo sedmé místo a vždy k soutěži podle svých slov nastupuje s cílem zvítězit.

Roelly Winklaar

Roelly Winklaar

Na zmínku Boba Cicherilla o tom, že se zdá, že nabral nějakou hmotu, opověděl, že kulturistika není o hmotě, ale o tom, aby na každou soutěž přišel lepší a dělal méně chyb. Jde si pro místo v prvním vyvolávání. Proto dlouho trénoval a kvůli tomu trávil dlouhé chvíle v kuvajtském Oxygen Gymu odloučen od rodiny.

Victor Martinez

Jak během tiskové konference, tak i v průběhu předsoutěžních rozhovorů poděkoval Baderu Boodaiovi za to, že letos dostal šanci připravovat se po část sezóny v ideálních podmínkách jeho Oxygen Gymu. Dodal, že se už nemůže dočkat, až postavu, kterou budoval v několika posledních měsících, odprezentuje na pódiu.

Steve Kuclo

Steve Kuclo by na Olympii chtěl nastoupit v ještě lepší formě než k jarním soutěžím, když by měl být plnější, tvrdší a měl by nabídnout více detailů. Celkově by rád závodil nejmohutnější a nejtvrdší v kariéře. Na soutěž se připravoval pod vedením George Faraha.

Joshua Lenartowicz

Jeden z nováčků soutěže se netajil, že se před Olympií cítí skvěle a pochvaloval si spolupráci se svými mentory, kterými jsou Chad Nicholls a Tony Doherty. Objasnil také své obtížně vyslovitelné příjmení, když se svěřil, že jeho prarodiče z otcovy strany pocházejí z Polska.

Nathan Sylvester

Účast na Olympii vnímá jako poctu a privilegium. Byl to jeho sen od dětství. Poděkoval své rodině za podporu i své druhé rodině v kuvajtském Oxygem Gymu, kde se po celou sezónu připravuje pod vedením trenéra Ahmada Askara. Inspirací je mu jeho sparing partner Roelly Winklaar, který jej motivuje překonávat vlastní limity.

Dallas McCarver

Dallas McCarver

Považuje za obrovský dar, že v pětadvaceti letech může být podruhé na Olympii. Připoměl, že jeho otci je tolik jako Dexteru Jacksonovi. Na rozdíl od samotného Dextera, který se o několik desítek minut dříve kvůli věku bavil na účet Kevina Levroneho, to Dallas myslel zcela vážně. Taková je realita.

Justin Compton

Vzpomněl, že se k účasti na Olympii kvalifikoval již v letech 2014 a 2015, ale nikdy k soutěži nechtěl nastoupit pouze proto, aby se jí zúčastnil. Když už měl na Mr. Olympia zkusit štěstí, čekal na dobu, kdy bude dostatečně konkurenceschopný. Očekává, že bude v prvním vyvolávání. V přípravě pracoval tvrdě a je připravený o víkendu udělit některým borcům lekci.

Akim Williams

Akim Williams se jako nováček soutěže nepouštěl do žádných velkoústých proslovů a spokojil se s konstatováním, že být součástí Olympie je skvělý pocit.

Ben Pakulski

Kanadský kulturista je vděčný, že může být zpátky na Olympii. Omluvil se za to, že na soutěži tak dlouho chyběl. Také konstatoval, že když se tiskové konference k vrcholné události bodybuildingu zúčastnil naposledy, byl ještě dítě a myslel si, že na pódiu Olympie bude každý rok po nějakých dalších deset sezón. Ale život si plyne vlastní cestou a do kulturistiky mu vstoupila rodina i podnikání. Zmínil se, že letos se začal soustředit na to, aby závodil s takovou postavou, jaká se líbí jemu. Prezentoval ji ostatně již i na letošních jarních a letních soutěžích.

William Bonac

Nemůže se dočkat, až bude na pódiu. Se svým trenérem Neilem Hillem odvedl kus práce a jenom doufá, že to bude dost na to, aby zaujal rozhodčí. Zlepšení zaznamenal po stránce úrovně připravenosti i objemů.

Brandon Curry

Brandon Curry vzpomněl na Freda Smallse, který soutěž na poslední chvíli musel vynechat kvůli onemocnění salmonelou. Netajil se, že je šťastný, že se Olympie může opět zúčastnit. Nevyloučil možnost, že by v budoucnosti mohl nastupovat v kategorii do 212 liber.

Lukáš Osladil

Michael Lockett

Přiznal se, že je před svou první účastí na Olympii nervózní, zároveň má ale radost, že se na soutěži může představit.

Lukáš Osladil

Český profík hovořil o svém přesunu z lehčí váhy do kategorie open a o tom, že v rámci výměny kategorie příliš věcí nezměnil. Zmínil svou spolupráci s Georgem Farahem, která mu přináší výborné výsledky. Za první rok spolupráce přibral 7 kg svalové hmoty, letos to bylo dalších 5 kg.


Tisková konference účastníků Mr. Olympia 2016 - fotografie


Tisková konference účastníků Mr. Olympia 2016 - kompletní záznam


Setkání účastníků Olympia Weekendu 2016 s fanoušky - fotografie


Foto:
www.eastlabs.sk / Igor Kopček



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

16.09.23:35william888 - Nech si kazdy hovori co chce, Kevin Levrone bude na podiu ..
16.09.20:19kulturistikabb - Konferencia bola dobrá dokrútka pred semifinále. Už sa teš..
16.09.20:00vlcacek - Podle startovní listiny je Bonac z Nizozemska a N.Sylveste..+2
16.09.19:41supros - Jedinej evropan v open drzim palce Lukaši
16.09.19:11matesthegreat - Chtěl bych taky takovou mikinu a s mojím jménem.Škoda no.
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie