Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Adéla Storzerová - rozhovor po vítězství na Baikal Grand Prix 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Baikal Grand Prix 2016: kompletní výsledky s body
Baikal Grand Prix 2016
- zprávy z místa dění!
Baikal Grand Prix 2016
- fotografie z prezentace
Aktuální formy českých závodníků před Baikal Grand Prix 2016
Od 5. do 8. srpna se v ruském Irkutsku konala mezinárodní amatérská soutěž Baikal Grand Prix. Našim zástupcům, kteří dostali na soutěž pozvánku, se dařilo velice dobře. Kulturista Jan Turek vybojoval v nabité konkurenci výborné 4. místo a bikiny fitnesska Eva Havelková se umístila mezi 15 účastnicemi na 7. příčce. Naší nejúspěšnější závodnicí ale letos byla na Bajkale Adéla Storzerová, která dokázala v kategorii bikiny fitness porazit všechny své soupeřky.

Vy si nyní můžete přečíst krátký rozhovor, který jsme pro Vás s Adélou pořídili.


Adélo, blahopřeji Vám ke krásnému prvnímu místu z Baikal Grand Prix. Naposledy jste si odnesla zlatou medaili z mistrovství světa juniorů. Jela jste do Ruska s tím, že chcete soutěž také vyhrát?

Moc Vám děkuji za gratulace a za podporu celého Ronnie.cz týmu. Ano, moje poslední závody byly loni v prosinci v Salvadoru a od té doby jsem "relaxovala". (smích) Samozřejmě ne doslova. Věnovala jsem se především přípravě svých svěřenkyň, kterých jsem na jarní sezónu přivedla dost. Mistrovstvím světa v Salvadoru jsem ukončila svoje působení v juniorské kategorii, a tak bylo mým cílem během pauzy posunout svoje tělo zase o kus dál a vybudovat více svalové hmoty, abych se v kategoriích mezi ženami neztratila. Proto jsem tvrdě trénovala a hodně a kvalitně jedla (samozřejmě jsem si dopřávala nezdravá jídla, to bych jinak ani nebyla já). (smích) A myslím, že vytoužený progres se mi přece jen povedl. Na samotnou soutěž jsem jela spíše s obavami a nejistotou, o to šťastnější jsem byla za výsledek.

Jak jste zvládli let do Ruska a jaká byla atmosféra ve výpravě? Vadí Vám dlouhé cesty na soutěže?

Myslím, že po loňském letu do Salvadoru už snad nemůže být nic horšího. (smích) Přelet do Ruska mi nepřišel nijak zvlášť hrozný, a to i díky skvělé sestavě a náladě týmu, ve kterém jsme letěli. Se Slávkem a ostatními byla jako vždy sranda, a tak cesta utekla jako nic. V Moskvě, kde jsme přesedali, jsme měli pár hodinek čas, a tak jsme vyrazili do města a obešli pár krásných památek. Líbilo se nám tam tak, že na zpáteční vlak na letiště jsme opravdu dobíhali s vyplazeným jazykem. (smích)


Adéla Storzerová na Baikal Grand Prix 2016
Uvedla jste, že v Rusku budete závodit poprvé. Jaký na Vás udělala tato země dojem, měli jste příležitost se tam trochu porozhlédnout?

Jak říkám, Moskva byla nádherná, ale bylo jen velmi málo času se tam pořádně podívat. Irkutsk, kde se konaly samotné závody, bylo menší městečko poblíž Bajkalu. Díky skvělé organizaci a dobrosrdečnosti pořadatele jsme absolvovali krásný výlet po okolí. Navštívili jsme fitness školu pro děti, kde byly zhotoveny miniaturní posilovací stroje pro děti všech věkových kategorií. Děti můžou zdarma navštěvovat vedené lekce a rozvíjet tak své nadání. Bylo moc hezké vidět desítky dětí, které pro nás měly nachystaný program a ukázaly nám, jak je posilování baví. Po prohlídce školy jsme pokračovali k jezeru, udělali několik fotek na pobřeží a natěšení se přesunuli na první banket. Jelikož jsme měli teprve po semifinále, včas jsme utekli z banketu před kupou jídla a pití zpět na náš hotel a koncentrovali se na finálová kola, která byla nadcházející den.

Jak se Vám líbila soutěž z hlediska organizace? Lišila se nějak například od evropských soutěží, které jste absolvovala?

Opravdu bych řekla, že jsem nezažila hezčí závody, co se organizace týká. Nikde jsem podobný přístup nezažila. Hned po příletu jsme dostaly květiny, krásné dary, všechno pro nás bylo připravené jako na stříbrném podnose. A se zlatou medailí na krku to bylo pak o to krásnější.

Byl to letos Váš první závod, na který jste se připravovala sama. Bylo to v něčem těžší, nebo naopak jednodušší? Osvědčil se Vám nový přístup, nebo se do příště chystáte zase něco změnit?

Ano, poprvé se na letošní sezónu připravuji sama a bylo to pro mne opravdu dost těžké i kvůli všem změnám, které se u mne naráz udály. Proto bych chtěla poděkovat všem, kteří při mně stojí po celou tu dobu a věřili ve mě. Moji přátelé, rodina, sponzoři (Amix Nutrition, Fitnessmenu, Bikina, Sallut Design a její okouzlující plavky, Fitness Victory) a taky Slávek Vinogradov, předseda SKFČR, který se mnou byl v závěru a dodal mi odvahu. Jak jsem řekla, nebylo to jen moje vítězství, ale vítězství nás všech! Co se týče samotné přípravy, byla jsem spokojená, ale stále je co se učit a vylepšovat. Nerada bych zůstala stát na jednom místě.

Byl rozdíl připravovat se na soutěž doma v Kroměříži a v Praze, kam jste se nedávno přestěhovala?

Byl to pro mne velký krok a navíc jsem byla nucená odejít ze dne na den. Jen díky kamarádovi Jirkovi Vilímkovi a Fitness Victory jsem dostala možnost začít nový život v Praze a odjet přípravu na 100 %.

Na jaké soutěži Vás letos ještě uvidíme?

Po minulém vítězství na Olympii v Praze bych letos ráda obhájila titul a potvrdila tak, že jdu tím správným směrem. Buďte se mnou a já doufám, že vás nezklamu! :)


Foto:
www.getbig.tv / Alexander Chepurnyak



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie