Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Muscle&Fitness 4/2006

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

Dubnové, v pořadí 184. vydání měsíčníku MUSCLE&FITNESS vyšlo na 160 stranách. Přední stránce obálky vévodí americký profesionální bodybuilder Richard Jones, tím však jeho přítomnost v tomto čísle nekončí…

* Průřez Richardovým životem od dětství a dospívání v mnohačetné rodině (8 sourozenců) ve východním Bostonu, přes slibnou kariéru policejního důstojníka až po první zkušenosti na profesionálních kulturistických pódiích zprostředkovává profil RICHARD JONES A JEHO BOJE. Bude při preferenci brutálních objemů – jako představitel svalové elegance – na soutěžích nadále riskovat zdraví pro umístění v druhé desítce startovního pole? Odpověď se nachází uvnitř článku. A nechybí ani Richardův trénink bicepsů.

* Po desetiletích hanění tuku jako úhlavního nepřítele ve výživě nyní vědci vědí, že diety, které příliš omezují příjem zdravých tuků, mají tendenci obsahovat nadměrné množství sacharidů. To potom vede k nadbytečnému ukládání podkožního tuku a může zvyšovat riziko onemocnění. Jak využívat tuk ve výživě ve svůj prospěch informuje odborný článek 8 TUČNÝCH LŽÍ, který zároveň vyvrací rozšířené mýty o této dříve tak obávané makroživině.

* Kde hledat ty nejlepší bílkoviny, aby se hodily pro každého? Odpovědi na otázky, jaké zdroje bílkovin jsou nejvhodnější pro různé sportovce v závislosti na jejich somatotypu, pohlaví, osobnostních rysech, stravovacích návycích či věku přináší článek s příznačným názvem IDEÁLNÍ PROTEINY.

* V současné době lze soupažný trh a přemístění s nadhozem vidět v posilovnách jen opravdu zřídka. Je to škoda, protože tyto cviky zaručené stimulují rozvoj síly i svalové hmoty. Pro účely budování svalů je velice vhodné zejména přemístění a nadhoz (respektive tlak). Návod, jak jej správně provádět a začlenit do svého programu, podává metodický článek PRO SÍLU A HMOTU.

* Začleněním metodiky vzpírání do programu na sílu a hmotu se zabývá rovněž legendární vzpěračský kouč István Javorek, původem z Rumunska (SÍLA, SVALY A KONDICE PRO CELÉ TĚLO). Javorek staví svůj systém výhradně na využití velké činky a jednoruček, volí neobvyklé techniky i kombinace cviků a využívá periodizace tréninkové zátěže. To vše s cílem podpořit rozvoj motorických schopností sportovce, zlepšit koordinaci jeho pohybů i dynamiku a maximalizovat nárůst funkční síly a svalové hmoty. Trénink se proto hodí prakticky pro sportovce všech odvětví.

* Využití vzpěračských technik a cviků pro potřeby návštěvníku posiloven si všímá rovněž publicista Josef Švub. Dřep s činkou nad hlavou (neboli druhá fáze vzpěračského trhu) je náplní stejnojmenného článku v rámci TRÉNINKOVÉHO BLOKU. Autor, dříve sám aktivní vzpěrač, nabízí jasnou instruktáž provedení tohoto náročného cviku. Shledává jej rovněž velice účinným pro všechny sportovce, jejichž cílem je funkční a užitečná síla. O tom, jakou váhu zvednete či unesete, totiž rozhoduje výkonnost svalů boků, břicha a pasu a právě tu dřepy s činkou nad hlavou účinně rozvíjejí!

* Jak se stát silnějším a větším s cvikem legend železné hry? Tlak ve stoji nad hlavu a jeho využítí pro potřeby rozvoje síly a svalové hmoty je předmětem metodického článku TLAKOVÁ SÍLA ZE STARÉ ŠKOLY (TRÉNINKOVÝ BLOK).

* TRÉNINKOVÝ BLOK dále obsahuje tipy, jak nejlépe rozvinout zadní stranu stehen těsně pod hýžděmi (MASIVNÍ HAMSTRINGY), specializovaný program na tricepsy (SILNÁ TROJKA) a rady jak využít nucené pauzy v tréninku k dalším přírůstkům (ODPOČINKOVÁ FÁZE). Tlaky vsedě nad hlavou, technika jejich provedení i způsob aktivace jednotlivých svalů, k níž při nich dochází, jsou náplní rubriky KINEZIOLOGIE.

* Když máte v posilovně dost sil, jste schopni trénovat s většími váhami a rychleji vám přibývá svalová hmota. Přehled sedmi suplementů, které významně urychlují nárůst sily, je náplní článku IHNED SILNĚJŠÍ.

* Benčpres s velkou činkou, stejně jako jeho pozitivně či negativně nakloněná varianta jsou obyčejně vnímány jako ryze mužská záležitost. Tipy na to, jak je s úspěchem začlenit také do tréninku něžného pohlaví, přináší metodický článek KRÁSA A BENČPRES.

* Účastnice národních mistrovství ve figuře Kristi Tauti z Havaje využívá ve svém tréninku zad širokou škálu cviků, počínaje shyby a konče mrtvými tahy, se žádnému cviku nevyhýbá. Konkrétní tipy pro rozvoj zad od půvabné Kristi i její profil představuje článek DEJTE ZÁDŮM ZABRAT.

* Bratislavan Vladimír Flimel vlastní kromě impozantní muskulatury, která mu vynesla bronz na MS 2005 v kulturistice, také brutální páru. Ta mu již několik sezón zajišťuje statut krále slovenského benčpresu, přičemž výkon 260 kg ve váze do 100 kg ho posouvá v této disciplině do absolutní světové špičky! O uplynulém roce, který se ukázal pro Vlada mimořádně úspěšným, o jeho přípravě na soutěže v benčpresu i o jeho letošních sportovních plánech informuje profil SÍLA A SVALY Z OCELE.

* Výčet kulturistických kvalit Lukáše Osladila by vydal na samostatný článek. Znalce soutěžní scény však upoutává mimo jiné výjimečnou separací a rozvojem gluteálů a hamstringů. To, jak Lukáš trénuje tyto své dominantní partie – spolu s tréninkem lýtek – je náplní metodického materiálu TA DRUHÁ STRANA.

* Jak vybudovat masivní paže? Odpovědí na tuto otázku se v rubrice PORADNA zabývá úspěšný profesionální kulturista Jaroslav Horváth.

* Pokud vás přivádí v úžas právě ten typ síly, jenž je možno spatřit na zápoleních strongmanů, rubrika SVĚT FITNESS představuje tři základní cviky, které zaručené nechybí v programu žádného novodobého Herkula!

* Byl téměř dokonalý v esovitých pózách s pažemi nad hlavou, které díky půvabným křivkám odváděly pozornost od nedostatků v horní partii prsou a obecně méně vyvinutých dolních končetin. V roce 1967 vyhrál IFBB Mr. America a krátce poté soutěžní kulturistiku opustil. Člen velké kalifornské generace oslavil v listopadu 2005 sedmdesátku. Dvěma slovy: DON HOWORTH. Profil legendy železné hry z pera historika silových sportů Josefa Švuba se nalézá na straně 116.

* Urychlení procesu zotavení spočívá v podpoře krevního oběhu, přísunu potřebných živin do svalů a urychlení odsunu kyseliny mléčné. Aerobní trénink proto dokáže ve spojení s optimální stravou a strečinkem urychlit proces zotavení. Využitím kardia pro zlepšení regenerace u sportovců se zabývá instruktor spinningu a trenér I. třídy v oboru kulturistika, fitness a silový trojboj Rostislav Čada (AKTIVNÍ REGENERACE).

* V sekci SOUTĚŽE figurují flash reporty z aktuálních ročníků profesionálních soutěží v kulturistice mužů (IRONMAN PRO INVITATIONAL, ARNOLD CLASSIC), respektive žen (MS. INTERNATIONAL).

* Kaleidoskop zajímavostí ze světa kulturistiky a silových sportů v zahraničí je náplní MUSCLE NEWS, aktuální dění z "našich luhů a hájů" představuje DOMÁCÍ SCÉNA. K vybraným momentům uplynulého OLYMPIA WEEKENDU se prostřednictvím foto-mozaiky Michaela Dartera vrací rubrika ZE ZÁKULISÍ (JAKO TO VYPADALO V LAS VEGAS...).

* Svůj prostor pro vlastní prezentaci dostávají již tradičně i čtenářky MUSCLE&FITNESS v rubrice KRÁSY LÉTA 2005.

* Na posteru je zobrazena půvabná Ashley Massaro (foto Robert Reiff), na jeho druhé straně figuruje stříbrný medailista z loňských MS v kulturistice a vítěz Světových her 2005 Juraj Vrábel na snímcích Igora Kopčeka.



Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie