Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Ohlédnutí za soutěží Street Hard Workout Battle 2016

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

V okruhu lidí, kteří pořádají workoutové soutěže, i těch, kteří se jich účastní, se porůznu vedou debaty, jak skloubit v rámci jedné soutěže freestyle se silovou záležitostí sets and reps, popřípadě weighted tak, aby se celá akce neprotáhla natolik, že by se diváci místo povzbuzování začali zabývat spíš tím, kde by si co nejpohodlněji ustlali, zatímco závodníci by po celodenním popíjení energy drinků v touze uchovat se svěží až do pozdních večerních hodin začali upadat do kómatu. Organizátoři Street Hard Workout Battlu problém vyřešili po svém. Závod pojali jako dvoudenní záležitost, kdy sobota patřila závodníkům preferujícím kategorii sets and reps, v neděli pak svoji show rozjeli milovníci freestylu.

Zatímco soutěž sets and reps se konala v sobotu 11. 6. v Jirkově, pro nedělní freestyle zvolili organizátoři jinou lokalitu, a to workoutové hřiště Eldorádo v Chomutově, které patří zřejmě k nejlepším v republice. Velmi kvalitní hrazdy společně s odpruženým povrchem hřiště jsou pro každého workoutera skutečně "eldorádem". Bohužel vydatné dešťové přeháňky způsobily, že si účastníci nemohli skvělé vybavení vychutnat tak, jak by si bývali přáli. Když právě pršelo, vyhrávaly provazy vody nad magnéziem na plné čáře a hrazdy nemilosrdně klouzaly.

Nepřízeň počasí ale účastníky battlu neodradila a každý ze 30 soutěžících se snažil předvést maximum ze svých dovedností, nakolik jen podmínky dovolily. Závodilo se v kategoriích muži do 75 kg, muži 75 - 85 kg, muži na 85 kg a ženy. Nutno podotknout, že kategorie mužů nad 85 kg je ve freestylu jev poněkud neobvyklý. Představte si, jak obtížné musí být už jen to, udělat shyb, když vážíte třeba 90 a víc kilogramů. A teď si představte, že se stejnou váhou metáte těžké freestylové triky na hrazdě. "Vůbec nechápu, jak se svojí váhou vůbec něco takového zvládnou," bylo slyšet během vystoupení "těžkotonážníků" z publika, zřejmě z úst někoho, kdo ví, "vo co gou".

Mnohem obsazenější byly samozřejmě nižší váhové kategorie s tím, že vůbec nejpočetnější crew tu měli zástupci z Karviné. Zásluhu má na tom především učitel Střední školy techniky a služeb v Karviné Lukáš Strouhal, který k workoutu vede nejen studenty své školy.

Kategorie žen ukázala, že ty tam jsou doby, kdy v Čechách ženské workouterky nebyly vůbec, a když se náhodou nějaká našla, byla schopná převést nanejvýš pár shybů. Všechny závodnice letošního ročníku Street Hard Workout Battle už byly úplně někde jinde. Každá z nich předvedla výborný výkon, ovšem vůbec nejlépe si vedla Veronika Szaboóvá, která mezi ženami vyhrála.

Jak Veronika prozradila, Street Hard Workout Battle 2016 byl teprve jejím třetím závodem ve workoutu, ovšem její sportovní minulost obecně je mnohem pestřejší. Rodiče od malička podporovali každou její sportovní aktivitu, a tak se Veronika věnovala gymnastice, závodila v sokolské všestrannosti, což zahrnuje gymnastiku, plavání, atletiku a šplh, a několik let se rekreačně věnovala bojovým sportům - karate a grapplingu. V současné době je jejím hlavním sportem vedle workoutu také olympijský šplh, ve kterém také dosáhla svých největších sportovních úspěchů, a to 1. místa na MČR v roce 2013 a 2015 a 2. místa v roce 2014.

Workoutu se Veronika věnuje necelý rok a zatím trénuje spíš to, co se jí právě trénovat chce, než že by měla určitý systém. Uvědomuje si, že pokud by měla její příprava větší řád, mohla by být výkonnostně někde jinde, ale zatím je pro ni workout spíš relaxací. "Street workout pro mě znamená především odreagování od školy a od práce, možnost na chvíli vypnout a přemýšlet pouze nad pohybem a ničím jiným. Workout totiž, pokud se člověk nechce zranit, vyžaduje maximální koncentraci," říká vítězka závodu Street Hard Workout Battle 2016.

Mezi muži byla asi nejobsazenější kategorie 75 - 85 kg, ve které exceloval a nakonec i zvítězil slovenský závodník David Molitoris, který mezi svými soupeři vynikal elegantním měkkým pohybem ušlechtilé šelmy. Ani pro Davida ovšem není workout prvním sportem, který ve svém životě objevil. Dříve se věnoval atletice a boxu, mnoho času trávil i v posilovně, ovšem byl to právě workout, který mu pomohl překonat jedno z velmi obtížných období jeho života. "Workout mi pomáhá zbavit se všech zlých myšlenek. Pro mě je to navíc vrcholový sport, ve kterém muž dokáže udělat asi to nejvíc, co se s lidským tělem dokázat dá," říká vítěz chomutovského battlu.

Vítězem kategorie do 75 kg se stal Yuriy Sasyn, v nejtěžší mužské kategorii se nejvíce blýsknul slovenský zástupce Matúš Meško.


Týmy, které se klání zúčastnily: Street Workout Hradec Králové, Workout Kings Plzeň, Free Workout Písek, Workout Sokolov, Sstas Karviná, Workout Havlíčkův Brod, Barstyle Workout, Octago team, Workout Mělník, Classic workout Praha, Workout Ostrov, Street workout Karlovy Vary, Workout Louny a domácí Street Hard Workers.


Vítězové freestylové části závodu Street Hard Workout Battle 2016

Nejlepší výkony v kategorii freestyle do 75 kg
pořadí jméno
1. Yuriy Sasyn
2. Tomáš Dobeš
3. Tomáš Labaj

Nejlepší výkony v kategorii freestyle 75 - 85 kg
pořadí jméno
1. David Molitoris
2. Jan Guth
3. Adam Jurnost

Nejlepší výkony v kategorii freestyle nad 85 kg
pořadí jméno
1. Matúš Meško
2. Petr Skokan
3. Martin Pleva

Nejlepší výkony v kategorii freestyle ženy
pořadí jméno
1. Veronika Szaboóvá
2. Kateřina Weisserová
3. Pavla Šulistová


Nejlepší výkony sobotní soutěže sets and reps

V sobotu 11. 6. proběhla v Jirkově silová část soutěže Street Hard Workout Battle 2016 zvaná sets and reps. Zde Vám ve stručnosti přinášíme výsledky soutěže a její nejlepší výkony.

  • nejrychlejší šplh - David Rejl (kategorie do 75 kg) - 3,84
  • nejvíce shybů - Jakub Gargalík (kategorie 75 - 85 kg) - 28 shybů
  • nejvíce dipů - Libor Kalous (masters) - 40 dipů
  • nejvíce kliků - Vladimír Pospíšil (masters) - 131 kliků


Vítězové soutěže sets and reps

Nejlepší výkony kategorie weighted do 75 kg
pořadí jméno šplh shyby dipy kliky
1. David Rejl 3,84 23 38 87
2. Taše Kostadinovski 0 23 38 89
3. Martin Holek 5,29 20 36 91

Nejlepší výkony kategorie weighted 75 - 85 kg
pořadí jméno šplh shyby dipy kliky
1. Jakub Gargalík 0 28 32 120
2. Ondřej Lauer 0 27 35 79
3. Martin Krša 7,87 15 36 89

Nejlepší výkony kategorie weighted nad 85 kg
pořadí jméno šplh shyby dipy kliky
1. Miloš Mikulka 7,62 15 28 71
2. Mykola Zarichnyuk 7,57 11 34 52
3. David Rýgl 6,21 12 11 40

Nejlepší výkony kategorie masters (muži nad 35 let)
pořadí jméno šplh shyby dipy kliky
1. Vladimír Pospíšil 5,35 20 35 131
2. Petr Teplík 6,66 25 36 86
3. Libor Kalous 6,25 17 40 89

Nejlepší výkony kategorie děti
pořadí jméno šplh shyby dipy kliky
1. Petr Ištok - 8 11 52
2. Pavel Houda - 8 11 29
3. Gabriel Horačko - 6 5 24


Street Hard Workout Battle 2016 - video (sets and reps)


Street Hard Workout Battle 2016 - video (freestyle)


Street Hard Workout Battle 2016 - freestyle




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie