Přinášíme trochu inspirace do Vaší kuchyně.
O novince GROKsi! jste již určitě slyšeli. Jedná se o kvalitní italský sýr Grana Padano, který je vysušením upraven do menších kousků. Nejenže je to skvělá zdravá svačina na cesty, můžete s ním ale také ozvláštnit tradiční pokrmy a objevit tak nové chutě.
Máme pro Vás hned dva recepty pro inspiraci.
Kuřecí kousky s GROKsi!, bylinkovými brambory a salátem
Na 4 porce budete potřebovat:
- 2 balení GROKsi! Novello 24 g
- 2 kuřecí prsa
- 3 lžičky vinného octa
- 5 brambor
- rozmarýn
- ledový salát
- sůl a pepř
Oloupané brambory nakrájejte na menší kostičky a vařte v osolené vodě 5 minut. Poté posypte rozmarýnem, pepřem a trochou soli a nechte dopéct v troubě. Mezitím nakrájejte kuře na nudličky a okořeňte pepřem a solí. Kuřecí kousky osmažte na pánvi s trochou olivového oleje a zakápněte vinným octem. Tento rychlý a svěží pokrm podáváme s čerstvým natrhaným ledovým salátem a sušeným sýrem GROKsi!, který pokrmu dodá křupavost a úžasnou chuť kvalitního italského sýra.
GROKsi! s lilkovým krémem s cherry rajčátky a pažitkou
Na 4 porce budete potřebovat:
- 2 balení GROKsi! Classico 24 g
- 2 větší lilky
- 12 cherry rajčat
- 4 lístky čerstvé bazalky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- pažitku
- sůl a pepř
Propíchejte lilky vidličkou a nechte péct v troubě na 190 °C alespoň 30 minut. Přidejte vedle lilku také cherry rajčátka, která trochu osolte a polijte olivovým olejem. Ogrilovaný lilek rozkrojte a vydlabejte vnitřek lžící. Vidličkou rozetřete vnitřek lilku a přidejte nakrájená ogrilovaná rajčátka, pažitku, sůl a pepř. Polovinu jednoho balíčku GROKsi! nadrťte a přidejte do lilkového krému. Krém pořádně promíchejte a ozdobte lístkem bazalky. Podávejte se sušeným sýrem GROKsi!, který můžete do krému namáčet.