Sladidla jako Acesulfam-K už nemají přesně z toho důvodu co píšeš v suplementech co dělat. Pak mě překvapuje, že třeba rádobykvalita Reflex ho do proteinů normálně pořád dává
Viz Instant Whey Pro, Micelar Casein, Micro Whey Native
Bylo by možná i dobré připsat, že mnohá sladidla (např. Acesulfam-K) jsou úřady schválena, avšak pročtete-li si výsledky jejich testování na hlodavcích, zjistíte že naprosto prokazatelně zvyšují riziko rakoviny.
Nicméně jsou i další (většinou kalorická) sladidla - sacharidy - které mají 30 - 180% sladivost oproti běžnému cukru, jsou použitelná v běžné kuchyni (např. pečení) i ve sportovní výživě, nejsou zdravotně riziková a mnohé z nich mají i řadu pozitivních, například protizánětlivých účinků (D-manóza, tagatóza, apod.). Tyto sacharidy se do potravin (naprosto záměrně) nepoužívají a je velmi obtížné, ne-li nemožné je na běžném trhu pořídit.
Když tady vytahuješ tyto studie na hlodavcích, tak by stálo za to si taky uvědomit, jaké dávky v těch studiích byly podávány (lze těchto dávek dosáhnout prostřednictvím běžné stravy?) a jestli se dají všechny studie na zvířatech vztahovat na lidi. ;)