Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Profesionální kulturistika:
Co přinesl rok 2015?

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Do konce roku 2015 zbývají poslední hodiny a nabízí se tak, abychom se stejně, jako tomu bylo v předchozích čtyřech letech, ohlédli za tím, co uplynulá sezóna nabídla ve světě mužské profesionální kulturistiky. Nebylo toho málo. Ve třech kategoriích (open, do 212 liber a masters) se odehrály desítky různých soutěží, na nichž o prvenství bojovali jak zkušení matadoři, tak i profesionální nováčci. Tradičně se také udělovaly profesionální karty úspěšným amatérům, z nichž si někteří již stihli připsat profesionální debut. Jiné pak tento významný krok v jejich sportovní kariéře čeká už příští rok.


Vítězové a poražení roku 2015

Nejaktivnější závodníci v kategorii open
jméno st.
Brandon Curry 8
Robert Piotrkowicz 7
Roelly Winklaar 6
Ronny Rockel 6
William Bonac 6
Nejúspěšnější závodníci v kategorii open
jméno v.
Dexter Jackson 4
Fouad Abiad 2
Joshua Lenartowicz 2
William Bonac 2
Nejaktivnější závodníci v kategorii do 212 liber
jméno st.
Oliver Adzievski 6
Alison Maria 5
Raul Carrasco 5
Shaun Clarida 5
Nejúspěšnější závodníci v kategorii do 212 liber
jméno v.
Charles Dixon 2
James "Flex" Lewis 2
Jose Raymond 2

Jaký byl rok 2015 v ostře sledované kulturistice mužů open? Mimořádně úspěšný pro Phila Heatha, jenž vybojoval svůj pátý titul Mr. Olympia, a snad ještě úspěšnější pro legendárního Dextera Jacksona. Ten v sezóně, během níž oslavil již šestačtyřicáté narozeniny, dosáhl na rekordní páté vítězství z Arnold Classic, přidal prvenství z Arnold Classic Australia, Arnold Classic Europe i EVLS Prague Pro a na Olympii byl nakonec nejvýraznějším soupeřem již zmíněnému Philu Heathovi, když si ze soutěže odnášel druhé místo. Více než jedno vítězství letos mezi těžkotonážníky kromě Jacksona dokázali vybojovat ještě Fouad Abiad, William Bonac a Joshua Lenartowicz, jenž se stal překvapením podzimní části sezóny. Všichni tři borci v roce 2015 prvenství slavili dvakrát.

Zatímco Heath, Jackson, Abiad, Bonac i Lenartowicz budou v souvislosti se sezónou 2015 vzpomínáni jako borci, kterým se dařilo, za toho, který nejvíce zklamal, může být pokládán paradoxně kulturista, jenž vůbec nezávodil, a to Kai Greene. Ten nechal ve štychu pořadatele i fanoušky, když ze stále ne zcela jasných důvodů nepodepsal včas smlouvu o účasti na Mr. Olympia, což vyústilo v to, že mu na závodech nakonec nebylo umožněno startovat. Formou a výsledky pak za očekáváním zůstali například Zack Khan, Steve Kuclo anebo Brandon Curry, jenž sice triumfoval na jarním klání v Torontu, ale na většině svých ostatních soutěží se pak již s příliš dobrou formou nepotkal. Do jisté míry to u něj nicméně lze omluvit únavou z náročného programu. Třiatřicetiletý Američan letos totiž absolvoval hned osm soutěží a byl tak vůbec nejaktivnějším těžkotonážníkem sezóny.

Celkem se v roce 2015 v kulturistice mužů open závodilo na dvaadvaceti soutěžích, na kterých o přízeň rozhodčích bojovalo 133 různých závodníků. V kategorii do 212 liber proti tomu sportovci měli k dispozici o pět klání méně a na pódiích se jich představila rovná stovka.

Phil Heath a James "Flex" Lewis
na Olympia Weekendu 2016 (Foto: Eastlabs.sk)

Když už jsme se dostali plynule k lehčí váze, věnujme se i jí podrobněji. Zazářili James "Flex" Lewis, Jose Raymond i Charles Dixon, kteří shodně dokázali během roku 2015 vybojovat dvě profesionální vítězství. Kromě nich zaujal ale například také japonský veterán Hidetada Yamagishi, a to přesto, že mu vítězství tentokrát uniklo a za celý rok si připsal pouze dva soutěžní starty. Bylo to však na dvou nejvýznamnějších kláních sezóny (Arnold Classic a Olympia 212 Showdown) a on na obou shodně dokázal dosáhnout na medailové příčky.

Nejaktivnějším závodníkem soutěžního ročníku v lehčí váze se stal Makedonec se švédským pasem Oliver Adzievski, jemuž právě časté závodění vyneslo tolik bodů do kvalifikačního žebříčku, že se poprvé za svou dvanáctiletou profesionální kariéru mohl zúčastnit i Olympia Weekendu. Celkem si letos připsal šest startů a v tomto ohledu se mu přiblížili pouze Alison Maria, Raul Carrasco a Shaun Clarida, kteří letos k soutěži v kategorii do 212 liber nastoupili pětkrát.


Česká stopa

Do sezóny 2015 zasáhlo hned několik českých profesionálních kulturistů. Lukáš Osladil prožil fantastický přestup z kategorie do 212 liber mezi těžkotonážníky, když se kromě jiného dokázal probojovat i k vítězství z Europa Phoenix Pro, kterým si s předstihem zajistil přímou kvalifikaci na Mr. Olympia 2016. Zaujali i naši profesionální nováčci Vojtěch Koritenský a Milan Šádek, kteří hned při profesionálním debutu shodně vybojovali umístění v nejlepší pětici. Kromě nich se soupeři v profesionálním táboře měřili síly i Jan Kubík, Tomáš Kašpar a Dalibor Hájek.

Výsledky českých profesionálních kulturistů v sezóně 2015
jméno soutěž kategorie um.
Dalibor Hájek EVLS Prague Pro open 16.
Nordic Pro open 15.
Jan Kubík EVLS Prague Pro 212 10.
Europa Phoenix Pro 212 17.
Lukáš Osladil EVLS Prague Pro open 8.
Europa Phoenix Pro open 1.
Dayana Cadeau Classic open 2.
Milan Šádek EVLS Prague Pro 212 5.
Europa Phoenix Pro open 7.
Tomáš Kašpar EVLS Prague Pro open 15.
Nordic Pro open 7.
San Marino Pro open 8.
Vojtěch Koritenský Mozolani Pro Classic 212 4.
BodyPower Pro 212 5.

Ačkoliv tento článek věnujeme pouze profesionálním kulturistům, zmiňme, že v dalších kategoriích za Českou republiku v sezóně 2015 nastoupili také Vladimíra Krásová (bikini fitness žen), Věra Mikulcová, Jana Ludmila Bendová (obě kulturistika žen), Martin Mester (physique mužů) a Petra Měrtl s Kateřinou Kyptovou (obě physique žen). Svou kariéru v profesionální divizi letos začal také Čech závodící za Spojené státy Zdeněk Vopřada.

Čeští profesionální kulturisté na soutěžních pódiích v roce 2015 (Foto: Ronnie.cz)


Debuty profesionálů v roce 2015

Každý soutěžní ročník přinese v jednotlivých kategoriích několik profesionálních debutů i návratů borců, kteří na nějakou dobu vyměnili závodění za jiné povinnosti. Nejlepší profesionální debut v kategorii open letos prožil pouze čtyřiadvacetiletý absolutní vítěz IFBB North American Championships z roku 2012 Dallas McCarver, jenž ovládl boje na prvním ročníku California Pro a kvalifikoval se tak k účasti na Mr. Olympia. Zde pak díky zlepšením, kterých dosáhl za dobu mezi oběma soutěžemi, vybojoval třinácté místo a mnozí věří, že se možná mohl umístit ještě i o několik příček lépe.

Při vstupu na profesionální scénu se dařilo také výjimečnými tvary disponujícímu Michaelu Lockettovi (2. místo na Europa Orlando Pro) anebo absolutními vítězi NPC Nationals 2013 Kevinu Jordanovi (4. místo na Wings of Strength Chicago).

Profesionální debuty v kategorii open
jméno stát soutěž um.
Dallas McCarver USA California Pro 1.
Michael Lockett USA Europa Orlando Pro 2.
Kevin Jordan USA Wings of Strength Chicago 4.
Paulo Almeida Kanada Vancouver Pro 5.
Jon Andersen USA Golden State Grand Prix 5.
Nick Trigili USA Europa Atlantic City Pro 6.
Iain Valliere Kanada Europa Orlando Pro 7.
Ron Partlow Kanada Vancouver Pro 7.
Joel Thomas USA Wings of Strength PBW Tampa Pro 7.
Petar Klančir Chorvatsko San Marino Pro 7.
Vitaly Fateev Rusko Arnold Classic 9.
Mark Byers USA California Pro 9.
Jose Luis Rodriguez Oyola Kolumbie Arnold Classic Brasil 9.
Daniel Hawtin USA Europa Atlantic City Pro 9.
Dusty Hanshaw USA Europa Phoenix Pro 10.
Toni Gutierrez Španělsko San Marino Pro 11.
Mark Erpelding USA Europa Orlando Pro 12.
Frantz Prevaly Kanada Toronto Pro Supershow 12.
Tom Jimenez USA Europa Atlantic City Pro 12.
Roman Fritz Německo EVLS Prague Pro 12.
Leon Eastman Kanada Toronto Pro Supershow 13.
Derek Upshaw USA Europa Orlando Pro 14.
Aziz Jalali Maroko Mr. Olympia 16.
Marek Olejniczak Polsko EVLS Prague Pro 16.
Rastislav Solár Slovensko EVLS Prague Pro 16.

Dallas McCarver při startu na Mr. Olympia 2015 (Foto: Eastlabs.sk)

Z výše uvedené tabulky vyplývá, že v kategorii open si letos profesionální debut připsalo pětadvacet borců. Ve dvěstědvanáctce to pak bylo ještě o dva kulturisty více. Právě v kategorii do 212 liber jejich první start mezi elitou nejlépe vyšel Korejcům Kyungu Wonu Kangovi (1. místo na Europa Dallas Pro) a Kimu Junu Hoovi (2. místo na New York Pro). Dobře si však vedli i další závodníci. Američan Freddie McCray na St. Louis Pro zaujal třetím místem, totéž se podařilo jeho krajanu Mitchellu Staatsovi na Europa Phoenix Pro. O vydařených profesionálních debutech Vojtěcha Koritenského a Milana Šádka jsme se již zmínili. Přesto ještě upřesněme, že první si při svém startu na Mozolani Pro Classic připsal čtvrté a druhý při vystoupení na EVLS Prague Pro vybojoval páté místo.

Profesionální debuty v kategorii do 212 liber
jméno stát soutěž um.
Kyung Won Kang Korea Europa Dallas Pro 1.
Kim Jun Ho Korea New York Pro 2.
Freddie McCray USA St. Louis Pro 3.
Mitchell Staats USA Europa Phoenix Pro 3.
Vojtěch Koritenský Česká republika Mozolani Pro Classic 4.
Raúl Sánchez Mexiko New York Pro 4.
Tristen Escolastico USA Europa Phoenix Pro 4.
Chris Tuttle USA New York Pro 5.
John Meadows USA Vancouver Pro 5.
Milan Šádek Česká republika EVLS Prague Pro 5.
Larry Vinette Kanada Wings of Strength Texas Pro 6.
Oleksandr Slobodyanyuk Ukrajina EVLS Prague Pro 6.
Caleb Blanchard USA Wings of Strength Puerto Rico Pro 2015 7.
Rafael Diaz Arechiga Mexiko Vancouver Pro 7.
Patrick Ostolani Francie BodyPower Pro 8.
Zoran Kolevski Makedonie EVLS Prague Pro 9.
David Nguyen USA Europa Dallas Pro 10.
Rafael Cabrera Dominikánská republika Wings of Strength Puerto Rico Pro 2015 11.
Alejandro Ortiz Mexiko Europa Phoenix Pro 12.
Miha Zupan Slovinsko EVLS Prague Pro 13.
Victor Delcampo USA Wings of Strength PBW Tampa Pro 14.
Walter Martin USA Europa Phoenix Pro 16.
Joseph Fernandez Filipíny Europa Phoenix Pro 17.
Charles Lyons USA Europa Phoenix Pro 17.
Erik Martinez USA Europa Phoenix Pro 17.
Damion Ricketts USA Europa Phoenix Pro 17.
Martae Ruelas USA Europa Phoenix Pro 17.

Kyung Won Kang při startu na Olympia 212 Showdown 2015 (Foto: Eastlabs.sk)

V posledních letech se díky pořadatelskému úsilí Garyho Udita koná také profesionální show veteránů Pittsburgh Masters Professional Championships. Také ta se stává místem, kde si vybraní závodníci nastupující v kategorii masters připisují své první soutěžní starty v profesionální divizi IFBB. Letos profesionální debut na tomto klání nejlépe vyšel Gusu Malliarodakisovi (1. místo v kategorii nad 50 let) a Robertu Irbymu (1. místo v kategorii nad 60 let).

Profesionální debuty v kategorii masters
jméno stát soutěž kategorie um.
Gus Malliarodakis USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 50 let 1.
Robert Irby USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 60 let 1.
Skip Robinson USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 50 let 2.
Brian Hoydic USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 40 let 4.
Bill Moschelle USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 50 let 4.
David Crawley USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 60 let 4.
Dorian Adams USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 40 let 5.
Zdeněk Vopřada USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 40 let 7.
Mark Bacon USA Pittsburgh Masters Professional Championships nad 50 let 7.


Návraty profesionálů v roce 2015

Po tříleté a delší soutěžní odmlce se letos k závodění vrátilo šest těžkotonážníků z kategorie open a sedm jejich kolegů z lehčí váhy. Výsledkově nejlépe se při jeho comebacku dařilo Kanaďanu Patricku Bernardovi, jenž na Vancouver Pro v kategorii do 212 liber vybojoval třetí místo. Po nejdelší soutěžní odmlce se pak na pódia profesionální divize IFBB vrátil v kategorii open nastupující Ital Costantino Polesel, jenž mezi elitou naposledy závodil v sezóně 2002.

Profesionální návraty v kategorii open
jméno stát soutěž um. mimo
Firas Saied Itálie Europa Orlando Pro 11. 3
Adorthus Cherry USA California Pro 10. 3
Gian Enrico Pica Itálie Dayana Cadeau Classic 8. 4
Francesco Mazzotta Itálie San Marino Pro 14. 7
Mike Dragna USA Wings of Strength Chicago 9. 11
Costantino Polesel Itálie San Marino Pro 16. 13
Profesionální návraty v kategorii do 212 liber
jméno stát soutěž um. mimo
Willie Vegas USA Wings of Strength Puerto Rico Pro 2015 12. 3
Vince Wawryk Kanada Toronto Pro Supershow 6. 3
Patrick Bernard Kanada Vancouver Pro 3. 3
Mauricio Solis Portoriko Wings of Strength Puerto Rico Pro 2015 10. 6
Michael Ergas USA Wings of Strength Chicago 5. 6
Alison Maria Bonaire Mozolani Pro Classic - 9
Craig Licker USA Wings of Strength Chicago 12. 10

Za comeback v tomto článku považujeme návrat po tříleté a delší soutěžní odmlce.

Patrick Bernard při startu na Vancouver Pro 2015 (Foto: Npcnewsonline.com)


Navždy odešli...

Zemřel Leroy Colbert,
jeden z prvních borců
s výstavními pažemi
Zemřel Baitollah Abbaspour
Zemřel Petr Stach, legenda československé kulturistiky
Profesionální kulturista Firas Saied tragicky zahynul
Americký fitness model
a trenér Greg Plitt tragicky zahynul

Tento článek každoročně slouží také jako malá vzpomínka na ty, kteří navždy opustili tento svět. Začátkem června dlouhodobým problémům se srdcem podlehl novozélandský profesionál Justin Rys, o několik dnů později tragicky při nehodě na motocyklu zahynul italský profesionální kulturista syrského původu Firas Saied.

V srpnu pak fanoušky kulturistiky zasáhla zpráva o předčasném odchodu legendy československé kulturistiky pana Petra Stacha i špičkového profesionála Baitollaha Abbaspoura, jenž prohrál svůj několik měsíců trvající souboj se zákeřnou nemocí. Před několika týdny jsme Vás pak informovali o smrti Leroye Colberta, jenž patřil k osobnostem zlaté éry bodybuildingu a proslavil se jako jeden z prvních kulturistů s opravdu masivními pažemi.

Kromě zmíněných osobností, které svůj život zasvětily kulturistice, letos navždy odešel také americký fitness model a trenér Greg Plitt, jehož při nešťastné nehodě srazil vlak.


Noví profesionálové

Získat profesionální kartu znamená pro výraznou část amatérských závodníků splnění snu. Letos na šanci zamířit mezi elitu jen mezi kulturisty dosáhlo přes sedm desítek borců. Bezmála padesát z nich má americký pas, další noví profíci pak pocházejí z Íránu, Kanady, Saúdské Arábie, Ruska nebo Austrálie. Seznam jmen všech závodníků, kteří v roce 2015 podle dostupných informací získali právo zamířit do profesionálního tábora, nabízí následující tabulka.

Noví profesionálové
jméno stát soutěž
Mehdi Ayari Írán MS v kulturistice mužů 2014
Lukas Wyler Švýcarsko Arnold Classic Amateur 2015
Atif Anwar Austrálie Arnold Classic Australia 2015
Sergey Povreznyuk Rusko Mistrovství Evropy juniorů a masters 2015
Cesar Quispe Peru Arnold Classic Brasil 2015
David Hoffmann Německo Olympia Amateur Spain 2015
Miha Zupan Slovinsko Olympia Amateur Spain 2015
Bill Quick USA NPC Team Universe 2015
Tom Jimenez USA NPC Team Universe 2015
John Meadows USA NPC Team Universe 2015
Omar Bautista USA NPC Team Universe 2015
Walter Martin USA NPC Team Universe 2015
Dorian Adams USA NPC Team Universe 2015
Jason Amato USA NPC Team Universe 2015
Ron Partlow Kanada Mistrovství Kanady 2015
Paulo Almeida Kanada Mistrovství Kanady 2015
Mike Cipriani Kanada Mistrovství Kanady 2015
Dave Gratta USA NPC Masters Nationals 2015
Michael Pariso USA NPC Masters Nationals 2015
John Silvey USA NPC Masters Nationals 2015
Brett Campanella USA NPC Masters Nationals 2015
Michael Lynn USA NPC Masters Nationals 2015
Brian Hoydic USA NPC Masters Nationals 2015
Zdeněk Vopřada USA NPC Masters Nationals 2015
David Hebert USA NPC Masters Nationals 2015
Mark Bacon USA NPC Masters Nationals 2015
Jerry Murray USA NPC Masters Nationals 2015
David Crawley USA NPC Masters Nationals 2015
Arthur Peacock USA NPC Masters Nationals 2015
Blair Mone USA NPC USA 2015
Cody Montgomery USA NPC USA 2015
Thomas Lenihan USA NPC USA 2015
Gabriel Cortez USA NPC USA 2015
Armando Aman USA NPC USA 2015
Jeffrey Homolka USA NPC USA 2015
Mark Sindayen USA NPC USA 2015
Mitchell Staats USA IFBB North American Championships 2015
Gerald Williams USA IFBB North American Championships 2015
Russ Allen USA IFBB North American Championships 2015
Sean Harris USA IFBB North American Championships 2015
Corey Henderson USA IFBB North American Championships 2015
Deshawn Glass USA IFBB North American Championships 2015
Dale Smith USA IFBB North American Championships 2015
Joe Tong USA IFBB North American Championships 2015
Clint Struble USA IFBB North American Championships 2015
Oswaldo Gonzalez Venezuela Mistrovství Jižní Ameriky 2015
Arkady Velichko Rusko Arnold Classic Europe 2015
Petar Klančir Chorvatsko Olympia Amateur Europe 2015
Sasan Heirati Velká Británie Mistrovství Velké Británie 2015
Hassan Rahnamaeian Írán Ben Weider Diamond Cup 2015
Abdulhadi Al-Khayat Kuvajt Olympia Amateur England 2015
Hadi Choopan Írán MS v kulturistice mužů 2015
Sergio Oliva Jr. USA NPC Nationals 2015
Eddie Bracamontes USA NPC Nationals 2015
Charles Griffen USA NPC Nationals 2015
Devon Burgess USA NPC Nationals 2015
Nick Medici USA NPC Nationals 2015
Jermaine Todd USA NPC Nationals 2015
David Robinson USA NPC Nationals 2015
Pablo Ruiz USA NPC Nationals 2015
Theodore Atkins Jr. USA NPC Nationals 2015
John Durante USA NPC Nationals 2015
Jose Fortuna USA NPC Nationals 2015
Rafael Gonzalez USA NPC Nationals 2015
Ron Paramore USA NPC Nationals 2015
David Savino USA NPC Nationals 2015
Taysir Ali Al Khalfan Saúdská Arábie Olympia Amateur Asia 2015
Mohammed Alzahmi Spojené arabské emiráty Olympia Amateur Asia 2015
Nameun Cho Korea Olympia Amateur Asia 2015
Adya Novali Indonésie Olympia Amateur Australia 2015
Mateo Vaihu Nový Zéland Olympia Amateur Australia 2015
Andy Crawford Austrálie Olympia Amateur Australia 2015
Babak Akbarnia Írán Olympia Amateur World Showdown 2015

Noví profesionálové Devon Burgess, Babak Akbarnia a Sergio Oliva Jr. (Foto: Npcnewsonline.com a Power Pro Show)


Co přinese sezóna 2016?

Kalendář profesionálních soutěží pro rok 2016

Rok 2016 je za dveřmi a nabízí se zamyslet nad tím, co z pohledu profesionálního bodybuildingu přinese. Začátek sezóny mnozí napjatě očekávají v souvislosti s návratem Kaie Greena, jehož po roce a půl bez závodění čeká start na Arnold Classic. Kromě hvězdného Američana se k návratu na scénu chystá také britský profík Troy Brown, jenž naposledy soutěžní plavky navlékl na Europa Supershow 2008. S myšlenkami na comeback si pohrává také devětapadesátiletý Vince Taylor, objevují se i určité náznaky, že by vznik nové kategorie classic physique mohl zpět do profesionální divize IFBB přilákat také legendárního estéta Tonyho Pearsona. Český fanoušek kulturistiky pak samozřejmě bude s napětím očekávat návrat Tomáše Bureše, jenž by se mohl představit na květnovém New York Pro i následné Toronto Pro Supershow.

Kromě návratů zajímavých osobností se již nyní můžeme těšit také na řadu profesionálních debutů. Už na Arnold Classic by se v kategorii open měli představit Lukas Wyler s Codym Montgomerym, o startu na tradičním New York Pro pak z těžkotonážníků hovoří Sean Harris, Abdulhadi Al-Khayat nebo vítěz loňského NPC Nationals v kategorii do 102 kg Dominick Cardone. K BodyPower Pro své úsilí směřuje loňský absolutní mistr Velké Británie Nathan Sylvester, Gerald Williams by se mohl představit na Golden State Grand Prix a Eddie Bracamontes pak pro změnu plánuje závodit na California Pro. K PBW Tampa Pro své úsilí směřuje Russ Allen, už na některé z jarních profesionálních show by mohl závodit Blair Mone a mělo by dojít také na profesionální debut jihoafrického těžkotonážníka Andrewa Hudsona. Ten měl jako vítěz Arnold Classic Amateur 2014 v kategorii nad 100 kg mezi elitou poprvé závodit už letos, ale v cestě na pódium mu nakonec zabránilo zranění.

David Robinson na NPC Nationals 2015
(Foto: Npcnewsonline.com)

Z borců, kteří svou hmotností spadají do lehčí váhy, se ke vstupu na profesionální pódium chystají Santi Aragon (Miami Muscle Beach Pro), David Paterik a Joshua Thompson (oba Arctic Pro), David Robinson (New York Pro), Theodore Atkins Jr. (PBW Tampa Pro) anebo loňský mistr Kanady Stephane Caron (Vancouver Pro). O tom, že si na prozatím blíže nespecifikovaných kláních v kategorii do 212 liber v roce 2016 připíší svůj profesionální debut, hovoří i Sergey Povreznyuk, Thomas Lenihan, Gabriel Cortez, Armando Aman, Corey Henderson či Orlando Maldonado, jenž profi kartu získal již vloni po úspěchu na NPC Team Universe.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 30 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie