Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Závodnice v bikiny fitness
- rozhovory a formy před Arnold Classic Europe 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2015 - 25. - 27. 9. 2015, Španělsko
Češi před Arnold Classic Europe:
Michal KulštejnJan JonášFilip Šteflovič • Ondřej Kmošťák • Václav PátekKarolína TlustáJana Jeřábková
Adéla Storzerová (video) • Lucie Cahová • Jana SlívováMargita Zámolová • Miroslava Mikanová
Renata HronováMartin NavrátilPetr Richtár (InBody) • David ŽelinaMilan BodlákJozef FurinJakub Šubrt
Před Arnold Classic Europe:
nominaceodlet české výpravy
Z ACE očima závodníků, rozhovory:
očima M. Kulštejna očima A. Storzerové
J. Furin M. Zámolová J. Slívová očima R. Hronové
Info z Arnold Classic Europe:
z místa děníprezentacevýsledky a foto (I.) - 6 medailí! výsledky a foto (II.)výsledky a foto (III.)
kompletní výsledky s body VIDEO&FOTO: SEMINÁŘ S ARNOLDEM

Nominační sraz SKFČR před Arnold Classic Europe
Blíží se jedna z nejprestižnějších amatérských soutěží, a to Arnold Classic Europe, které se odehraje již o tomto víkendu ve Španělsku. O všech českých závodnících, kteří se na nedávném srazu nominovali k účasti na tomto klání, jsme Vás již informovali zde. V tomto článku Vám přinášíme seznam všech závodnic kategorie bikiny fitness a rozhovory s těmi z nich, které si našly čas, aby se podělily o své dojmy. Co o své přípravě prozradily a jaké jsou jejich aktuální předsoutěžní formy?


jménokategorie
Adéla Storzerová bikiny fitness nad 172 cm + bikiny fitness juniorek
Jana Jeřábková bikiny fitness do 172 cm
Karolína Tlustá bikiny fitness do 158 cm + bikiny nad 35 let do 163 cm
Lucie Cahová bikiny fitness do 166 cm + bikiny fitness juniorek
Jana Slívová bikiny fitness nad 35 let nad 163 cm


Adéla Storzerová

Vybrané úspěchy:

ME 2015 - 2. m. v bikini fitness žen nad 172 cm + 1. m. mezi juniorkami nad 166 cm
Mistrovství ČR 2015 - 1. místo v bikiny fitness nad 168 cm + absolutní vítězka
Mistr. Moravy a Slezska mužů a žen 2014 a 2015 - 1. místo v bikiny fitness nad 168 cm
Mistr. Moravy a Slezska dětí, dorostu a juniorů 2014 - 1. místo v bikiny fitness juniorek
BFC Cup 2014 - 2. místo v bikiny fitness nad 168 cm

Na soutěže pojedete jako úřadující juniorská mistryně Evropy, očekává se tedy asi od vás slušné umístění. Jaké vy sama máte ambice a s jakým výsledkem byste byla spokojená. Která soutěž pro vás má větší váhu a proč?

Ano, samozřejmě jako juniorská mistryně Evropy se posnažím, abych ve světě uspěla co nejlépe, ale člověk nikdy neví. :) Cítila jsem v této přípravě obrovskou zodpovědnost a motivaci a dala jsem do toho všechno... I když ne vždy to bylo jednoduché, protože jsem hodně pracovala a cestovala. Stále se ale držím našeho hesla s Olivkou - "kolik do toho dáš, tolik se ti vrátí". Tak uvidíme... :) Zatím jsem nepřemýšlela nad tím, která soutěž je pro mne nejdůležitější. Všechny beru jako obrovskou zkušenost a možnost porovnat se s ostatními závodnicemi.

Opět se představíte mezi ženami i mezi juniorkami, je to náročnější na koncentraci a psychiku, když se na pódiu objevíte vícekrát, nebo si to naopak užíváte?

Je to samozřejmě náročnější, závodit v obou kategoriích, obzvlášť když jsou každá v jiný den (jako tomu bude teď na Arnold Classic), protože musím formu udržet. I na mistrovství Evropy to nebyl žádný med, když jsem odzávodila juniorky a pak jsem dalších několik hodin čekala na kategorii žen, nalíčená, načesaná, natřená, a nemohla pít. :) Ale na druhou stranu je skvělé mít možnost se na pódium postavit dvakrát a jsem ráda, že si to ještě naposledy užiji. Jelikož už jsem dosáhla 23 let, v příštích sezónách už ze mě bude jen žena.

Pokračovala jste ve stejném režimu jako před jarními soutěžemi, nebo se ve vašich trénincích nebo stravovacím plánu něco pozměnilo? Jak probíhá vaše spolupráce s Olívií Pohankovou?

Objemová příprava byla dost podobná té předešlé. Stále jsem se snažila nabrat co nejvíce svalové hmoty na nohách a hýždích, protože právě to jsou partie, se kterými ještě nejsem úplně spokojená, co se objemu týče. :) Taky jsem dost přidala váhy na ramena, abych docílila co nejlepší symetrie. V dietě jsem zařadila kardio, ale trénovala jsem až do konce silově. S Olivkou jsme teď obě dost pracovně vytížené a hodně cestujeme, takže jsme komunikovaly dost na dálku. Založily jsme vlastní tým, díky kterému bychom chtěly pomáhat dalším bikinkám v přípravě, a tak jsme řešily spoustu pracovních věcí. I tak se nám ale podařilo párkrát si společně zatrénovat a o to víc jsme se na sebe těšily a byly si vzácnější. :) Neznám lepšího parťáka na trénink, než je Olivka... Spolu vždycky dokážeme nemožné :)

Máte už teď nějaké vyhlídky na další soutěže? Představíte se i na mistrovských kláních v ČR? Co byste chtěla případně vzkázat závěrem?

V plánu toho mám na tuto sezónu docela dost, tak snad všechno vyjde tak, jak bych chtěla. Po AC v Madridu se určitě ukážu na Olympii Amateur v Praze, potom bych chtěla startovat na mistrovství světa v Maďarsku a na Olympii v Liverpoolu. Sezóna bude dlouhá, tak doufám, že se mi podaří podržet formu co nejlepší na všechny závody. Rozhodně bych chtěla poděkovat příteli a rodině, kteří mě strašně podporují a drží mě i v těch nejtěžších chvílích. Samozřejmě Olivce nejen jako trenérce, ale hlavně jako přítelkyni. Je stále mým největším vzorem a společně celou přípravu prožíváme jako dvojčata. :) A taky děkuji mým sponzorům Fit-pro.cz, kteří mě zásobují doplňky, Nebbii za perfektní oblečení na trénink, www.fitnessplavky.cz za krásné závodní plavky, Tarani za kosmetické přípravky a hlavně firmám Tosca Projekt, s. r. o., a Kalírna Zlín - Chytil, spol. s r. o., které mě podpořily, abych mohla vycestovat na všechny závody do zahraničí.


Adéla Storzerová - aktuální forma před Arnold Classic Europe 2015

Zpět na přehled


Jana Jeřábková

Vybrané úspěchy:

BFC Cup 2015 - 6. místo v v bikini fitness žen nad 168 cm
Mozolani Classic 2014 - 13. místo v bikini fitness žen nad 167 cm
BFC Cup 2014 - 4. místo v bikiny fitness nad 168 cm

Rozhovor s Janou Jeřábkovou pro Vás připravila Barbora Pivná.

Jano, mohla byste se úvodem rozhovoru představit krátce našim čtenářům?

Pocházím z Prahy, v bikiny fitness závodím již třetím rokem a nedávno jsem oslavila 25. narozeniny. Momentálně se chystám na Arnold Classic Europe, které se koná tento víkend v Madridu.

Co vás vedlo k tomu, abyste se vydala cestou fitness a kulturistiky?

Okolo fitness jsem se pohybovala už od 12 let, ve 20 letech jsem si udělala trenérský kurz, spíše kvůli tomu, abych si ucelila informace, protože už jsem věděla, že jednou budu chtít závodit. Po dalších dvou letech jsem potkala člověka, který mě namotivoval, abych soutěžení neodkládala a zkusila ho co nejdřív, a tak se taky stalo.

Máte za sebou přípravu na soutěž. Jak vypadala? Máte nějaké tipy pro začínající závodnice?

Tentokrát byla příprava dost zajímavá, protože mezi jarní a podzimní sezónou není moc času, ale já potřebovala nabrat hmotu, protože na jaře na Evropě jsem si připadala mezi ostatními závodnicemi stále moc malá. Takže jsem se snažila do poslední chvíle nabírat a minimalizovat období rýsování, kdy nejenže nenabírám, ale mám o hmotu permanentní strach. To je taky důvodem, proč jsem ještě na nominaci byla oproti ostatním děvčatům silnější. Zda jsem to stihla stáhnout, se dozvíme v sobotu. Co se týče tipů, tak holky, nabírejte svaly, vypadejte jako ženské, nepřežeňte to s rýsováním, ať z vás nejsou desetiletí kluci... A dělejte to hlavně tak, aby vás to bavilo a cítily jste se dobře, protože pokud to tak nebude, tak to na pódiu bude vidět.

Jaký je váš cíl na nadcházející soutěži, které se hodláte zúčastnit?

O cíli opravdu nerada mluvím, protože chvástat se super formou a věřit si na vítězství umí spousta lidí a pak koukají jako blázni a ještě i za blázny jsou. Samozřejmě doufám v lepší umístění než v předchozích sezónách, ale Arnold je soutěž, kterou si jedu hlavně užít, protože atmosféru velkých závodů s expem a vším okolo prostě miluji.

Jak by podle vás měla ideálně vypadat vítězka bikiny fitness a bodyfitness?

Symetrie, sexappeal, energie, ženská krása... Alla Semenova a Adéla Ondrejovičová.

Kdo vás v přípravě na soutěž podporuje nejvíce?

Řeknu to trochu jinak než v uplynulých sezónách. Je velký dar, když máte po boku někoho, kdo se o vás stará 24 hodin denně ke konci přípravy a zajistí vám vše, plus ještě to, že se cítíte dobře a můžete se zcela spolehnout na toho druhého. Takže kdo to štěstí máte, važte si toho, protože já ho nemám a všechno si musím na pokraji sil zařizovat sama. Samozřejmě mě podporuje maminka a přátelé, ale chybí tam ta neustálá péče. No, cesta k úspěchu je osamělá.

Vím, že při svém tréninkovém vytížení zvládáte ještě výrobu dámských plavek pro závodnice v bikiny fitness. Jak jste se k tomu dostala?

Už na první závody jsem se rozhodla zkusit ušít plavky sama, podle svojí fantazie a na míru. Ručním pracím se věnuji od malička, takže to pro mě nebyl problém. Kolegyně v bikiny fitness se pak začaly ptát, odkud plavky mám, a že chtějí taky takové, a tak jsem začala šít na zakázku. Baví mě to a vyčistím si u toho hlavu, jen ke konci přípravy už je to náročnější, ale to ostatně všechno.

Hodláte se do budoucna věnovat stále závodům, nebo uvažujete i o jiné kariéře ve zcela odlišném oboru?

Závodění se chci věnovat, dokud mě to bude těšit. Ale to na chleba nevydělá, takže určitě to neberu jako potenciální zdroj obživy. Teď se snažím rozjet vlastní věci, ale nerada bych něco zakřikla, takže o tom až jindy.

Máte nějaký vzor, ať už mezi českými, nebo cizími závodnicemi, který vás motivuje?

Pro mě jsou a vždy byly velkým vzorem děvčata z Ruska a Ukrajiny, Světlana Eregina, Alla Semenova, Olga Viazmetinova, Olga Putrova. Líbí se mi tamní trend, co se týče vzhledu, a hlavně obrovská facka energie a ženskosti, co z nich přímo vyzařuje.


Jana Jeřábková - aktuální forma před Arnold Classic Europe 2015

Zpět na přehled


Karolína Tlustá

Vybrané úspěchy:

Mozolani Classic 2015 - 10. místo v bikiny fitness do 163 cm

Již na jaře před ME jste věděla, že chcete dále směřovat především na pražskou amatérskou Olympii, startovat budete i na Arnold Classic Europe, které se koná o něco dříve. Na jakou ze soutěží se více těšíte a proč a jaké máte ambice?

Samozřejmě se těším na oba závody, ale na Arnold Classic se budu cítit asi lépe, protože startuji opět ve dvou kategoriích, a to bikini fitness masters, která je rozdělena do 163 cm a nad 163 cm, a potom za bikini fitness žen do 160 cm. Olympia je samozřejmě také velmi prestižní závod, ale nastupuji v kategorii do 163 cm, kde už se pochopitelně s mými 156 cm necítím tak dobře.

Změnil se od poslední soutěže váš přístup k tréninku či stravování? Přibližte nám svůj režim.

Přístup k tréninkům a stravování se od ME velmi změnil. Uvědomila jsem si, že bez většího nárůstu kilogramů to nepůjde. Změnila se i razantnost silového tréninku. Tak doufám, že progres bude znát.

Hodláte startovat i na podzimních soutěžích v ČR, nebo si po Olympii dáte pauzu a budete se už soustředit na jaro?

Po Olympia Amateur bych se chtěla nominovat na mistrovství světa a účast na závodech, které budou mezi tím, nevylučuji. Uvidím, jak se budu cítit a hlavně jak na tom budu zdravotně.

Chtěla byste závěrem něco vzkázat čtenářům nebo někomu poděkovat?

Závěrem bych chtěla poděkovat především mému trenérovi Martinu Dvorožňákovi za tréninky, trpělivost a výdrž, i když je to se mnou těžké. Mému příteli Tomášovi a přátelům, které mam okolo sebe, za podporu.


Karolína Tlustá - aktuální forma před Arnold Classic Europe 2015

Zpět na přehled


Jana Slívová

Vybrané úspěchy:

Arnold Classic Europe 2014 - 3. místo v bikini fitness žen masters
Mistrovství ČR 2014 a 2013 - 3. místo v bikiny fitness nad 168 cm
Mistrovství Moravy a Slezska 2014 - 2. místo v bikiny fitness nad 168 cm
Mistrovství Moravy a Slezska 2013 - 2. místo v bikiny fitness

Loňský Arnold byl vaší první zkušeností s velkou soutěží a hned jste vybojovala medaili. Jak se těšíte na letošní ročník a jaké máte ambice?

Původně jsem vůbec nepočítala s možností, že bych na Arnold Classic mohla opět závodit. Ale pochopitelně, když uspějete na takové velké soutěži hned při prvním startu, tak to přání alespoň ještě jednou tam stát a zažít opět tu krásnou atmosféru ve vás je. Letošní rok jsem měla z více důvodů v plánu jen Arnolda, Olympii Amateur v Praze a MS v Budapešti. Ale poté, co jsem se dozvěděla, že v Maďarsku na MS nebude moje kategorie bikini fitness masters, tak narychlo padlo rozhodnutí, že budu startovat na Arnold Classic Europe i letos. Stalo se to v srpnu, když jsem se probudila po noční směně a přečetla si na mobilu zprávu od Ládi. Myslela jsem si, že ještě spím. :)

A mé ambice? Chci přijít lépe připravená než v předešlém roce a samozřejmě by mi udělalo obrovskou radost obhájit medailovou pozici. :)

Loni jste v trénincích pilovala především nohy. Jak trénujete nyní? Změnilo se něco ve vašem režimu? S kým svou přípravu konzultujete?

Nemyslím si, že bych kdy pilovala více nohy. Já preferuji tvarovat vyváženě celé tělo. Vzhledem k tomu, že je před soutěžemi, tak tomu i pochopitelně odpovídá skladba jídla a tréninků s tím, že se více zaměřuji na zlepšení mých nedostatků. V tomto smyslu jsem udělala několik úprav v tréninku spolu se změnami v předsoutěžní dietě. Toto všechno musím poměrně striktně přizpůsobit svému pracovnímu režimu 12hodinových směn a péči o 2 děti, což je "trénink" samo o sobě. :) Už rozhodně není tajemstvím, že Láďa Kurčík je nějaký čas mým partnerem. :) A od toho je už krůček, jak jistě pochopíte, aby se ujal i mojí přípravy.

A co vývoj formy, jste spokojená?

V mém věku 39 let s formou spokojená asi jsem. :) Baví mě relaxovat při starostech ve fitku. Navíc pořád je co zlepšovat a to mě na tom baví. Dokonalost by mě nebavila ani trošku, to by byla nuda.

Jaké další plány máte na letošní podzimní sezónu?

Jak už jsem uvedla v první otázce, ráda bych předvedla hodnotný výkon na Arnold Classic a za týden poté na Olympii Amateur v Praze. Asi zariskuji a pojedu i na MS závodit do kategorie žen. Sice budou mnohem mladší, ale je mi to jedno, tady jde o něco jiného. Láká mě i mé rodné město a GP PEPA Opava, ale bohužel více dovolené nedostanu. Snad tam budu alespoň jako divák.

Co byste chtěla říci závěrem?

Chtěla bych moc poděkovat hlavně sponzorům, bez kterých bych si účast na tak velkých závodech sama nemohla dovolit. A to především společnosti LERIN GROUP Soni a Marka Lacíkových, mému Ládíkovi Kurčíkovi, paní Lucce a Kubík Fitness Ostrava, kde mi nabídli ideální podmínky pro trénink a přípravu na soutěže. Dále díky všem fanouškům za úžasnou podporu na mých facebookových stránkách Jana Slívová - Bikiny Fitness, pracovnímu kolektivu z chirurgie FN Ostrava-Poruba, kamarádům, rodině a mým skvělým holčičkám.

Tento sport neřeším jako většina lidí, na to nemám čas. :) Dělám ho pro svůj relax, intuitivně a s láskou, nic jiného v tom nehledejte... A navíc když na to nejste sami, pak to jde nejlépe. :)


Jana Slívová - aktuální forma před Arnold Classic Europe 2015

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

26.09.18:02Noremorsedan - Nemůžu si pomoci, ale musím to tu napsat (jen ať to všichn..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 101 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie