Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Jana Ludmila Bendová: rozhovor
po Toronto Pro Supershow 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Toronto Pro Supershow 2015 - výsledky a fotografie (den 1.)
Jana Ludmila Bendová se vloni po letech strávených sbíráním úspěchů na poli domácí i mezinárodní amatérské ženské kulturistiky rozhodla, že zamíří mezi profesionálky. Štěstí mezi nimi poprvé zkusila začátkem letošního června, kdy nastoupila ke kanadské Toronto Pro Supershow, na které se nakonec probojovala až ke skvělému třetímu místu. O tom, jaké závody byly právě z pohledu zmíněné začínající profesionálky, se dnes dočtete v následujícím rozhovoru.


Jano, máte za sebou úspěšný profesionální debut na Toronto Pro Supershow, kde jste se probojovala ke třetímu místu. Čekala jste takový výsledek?

Jana Ludmila Bendová na Toronto Pro Supershow 2015

Ne, nečekala, jela jsem si vyzkoušet atmosféru profesionálních závodů, o to více mě výsledek potěšil. Dalo by se říci, že překvapil...

Závodila jste podle vás v Torontu v životní formě? V čem byla vaše forma odlišná například od té, v níž jste se představila na loňském mistrovství Evropy nebo na předloňském Mistrovství světa juniorů a masters?

V každém roce je forma lepší a lepší, ale letos si myslím, že opravdu byla forma, jak se říká, životní. Ale stále je co zlepšovat, stále to není "ono". Stejná byla váha 65 kg, ale vyrýsovanost a hloubka nohou byla lepší.

Máte za sebou už několik desítek startů na domácích i zahraničních amatérských soutěžích. Jaká ve srovnání s nimi byla Toronto Pro Supershow po organizační stránce a jakou atmosféru vytvořili diváci v hledišti?

Po organizační stránce není snad ani co vytknout nebo něco, co by se mi mohlo nelíbit. Vše klapalo jak hodinky, nikde se na nic nečekalo, vše bylo perfektně připraveno. Diváků v hledišti moc a moc, byla to prostě show.

Jaký dojem na vás udělaly soupeřky po výkonnostní i lidské stránce? Panovala mezi vámi spíše přátelská atmosféra, anebo jste pociťovala i nějakou rivalitu?

Rivalita ze strany zahraničních soupeřek nebyla vůbec žádná, některé se mezi sebou již znaly, byly přátelské, já je ale znala jen podle jmen. Nebo vítězku podle toho, že skončila v Omaze na třetím místě. A nyní jsem s ní stala na pódiu i já. Anebo ona se mnou. (smích)

Díky třetímu místu jste získala tři body do kvalifikačního žebříčku na novou vrcholnou soutěž vaší kategorie Wings of Strength´s Rising Phoenix World Championships. Láká vás start na těchto závodech? Pokusíte se postup na ně ještě pojistit? Body bude možné sbírat ještě na soutěžích v Chicagu a Tampě...

To ano, nějaké bodíky sice mám, ale nemám již finanční prostředky na to, zúčastnit se ještě nějakých závodů za mořem v letošním roce.

Chtěla byste touto cestou někomu poděkovat za pomoc či podporu v přípravě?

Musím říct, že v tomto sportu jsem měla a mám opravdu štěstí na hodné a upřímné lidi. Poděkování určitě patří Evě Sukupové a Zdence Razýmové za podporu, klukům v posilovně Romanu Jurákovi, Michalu Velkovi, majitelům posilovny BIG ONE FITNESS manželům Vajčnerovým, mojí sestře Martě a švagrovi, mým dětem, Petrovi Havlíčkovi - mému sparingovi, a všem, kteří mi úspěch přejí, ale i těm, co mi úspěch nepřejí. Velké poděkování patří Viktoru Hellovi za rady, pomoc a podporu v přípravě, za to, že mě nenechal padnout, když mi bylo nejhůř. Letos příprava byla pro mne opravdu velmi náročná. Velké díky všem!


Jana Ludmila Bendová na Toronto Pro Supershow 2015


Foto:
tour.ftvideo.com / James Cook
www.muscle-insider.com
archiv Jany Ludmily Bendové



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie