Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

CrossFit: Michaela Palová - nejlepší Češka soutěže Open 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Nikoho, kdo alespoň trochu sleduje českou crossfitovou scénu, nepřekvapilo, že si v celosvětové soutěži Open 2015 vedla z českých atletek nejlépe svěřenkyně trenéra Honzy Hanáka Michaela Palová. Tato velice talentovaná atletka ze Zlína v současné době obvykle na českých soutěžích nenachází přemožitelku a čím dál víc se začíná prosazovat i v rámci Evropy.

Michaela Palová začala s CrossFitem v létě roku 2013, o půl roku později se účastnila svých prvních CrossFit Games Open, to bylo v roce 2014. Již na na těchto závodech skončila v rámci Evropy 233., což byl v obrovské konkurenci pro začínající atletku výborný výsledek. Letos se už Michaela probojovala na 98. místo evropského žebříčku, což hodně vypovídá o jejích kvalitách i velikém pokroku.

Míša se ale nestala úspěšnou crossfiterkou ze dne na den, jak by se mohlo zdát. Než začala s CrossFitem, věnovala se závodně atletice. Její disciplínou byly překážky na 400 a 1000 m a také hladká dvoustovka a čtyřstovka. Atletické tréninky daly Michaele nejen vynikající fyzický základ pro CrossFit, ale naučily ji i systematickému tréninku a schopnosti jít i za hranici komfortu, což dává této atletce, ještě společně s její silnou vůlí vítězit, skutečně veliký potenciál.

Míšo, Open 2015 jsou minulostí. Jak jsi spokojená se svým letošním výsledkem?

Spokojená určitě jsem, je to lepší výsledek než loni. Před Open jsem si řekla, že by bylo hezké být v té stovce, a to mi vyšlo. :)

Jela jsi všechny workouty na jeden pokus, nebo jsi některé opakovala?

Opakovala jsem každý, některé i třikrát. Nevím proč, ale baví mě to chodit na víc pokusů. Ani si neumím představit, že bych to šla jen jednou... Některé WODy jsem jela i dvakrát v jeden den, protože jsem byla přesvědčená, že musím být schopná to zvládnout ještě lépe.

To ti muselo dát dost zabrat. Přizpůsobovala jsi soutěži nějak své tréninky, abys stíhala regenerovat?

Tréninky jsem nijak nepřizpůsobovala, šla jsem klasicky podle plánu. Workouty Open jsem chodívala na ostro v pondělí ráno, případně ještě odpoledne po nedělním odpočinku, takže mi ta regenerace stačila.

WOD jsi obvykle šla sama, nebo ses snažila mít sparinga, aby ses víc vyhecovala?

Tentokrát jsem šla všechny WODy sama za dohledu mé největší podpory - trenéra Honzy Hanáka a mého crossfitového tatínka Toma Doláka. :) Pokud je dobrý workout, který se mi líbí a o němž vím, že mě bude bavit, jsem schopná se vyhecovat i sama. Ale samozřejmě, že když vedle sebe někoho mám, táhne mě to dopředu mnohem víc.

Které z letošních workoutů Open ti sedly nejvíce a s kterými ses spíš trápila?

No, tento rok mi přijde, že jsem se trápila snad na všech. Myslím, že mi nejvíce sedl hned na začátku WOD 15.1b - maximálka na clean and jerk, kde jsem se dostala 2,5 kg pod mé osobní maximum (pozn.: v 15.1b dala na c&j 92 kg), což byl po té první části úspěch. Jinak jsem se ale trápila snad všude. Na WODu 2 jsem měla lepší výsledek než loni, ale chest to bar opět zklamaly... WOD 3 - double unders, wall ball, WOD 4 - hand stand push-ups, všude jsem se neskutečně trápila. Až jsem z toho byla sama překvapená, jak mi mohou takovým způsobem odcházet ramena a paže. No a pak přišel WOD 5 a s ním veslo. Nemám ráda veslo. :)

Takže letos to byla, vypadá to, kolekce neoblíbených disciplín.

Každý závod mi ukáže moje slabiny a tady se to projevilo hodně a ukázalo se, že je pořád na čem pracovat.

Jak je pro tebe důležitá soutěž Open ve srovnání s jinými evropskými závody, které nejsou jen on-line, ale účastníš se jich osobně?

Tak Open jsou pro mě dobré měřítko, jak si stojím ve srovnání s evropskými závodnicemi, proto se snažím podat co nejlepší výkon. Ambice na Regionálky zatím nemám, vím, že je toho ještě mnoho, na čem je potřeba zapracovat. Jinak pro mě ale mají větší váhu ty evropské závody. Možnost vybojovat si účast na top evropské soutěži je pro mě ta největší odměna. A ta dřina za těch pár okamžiků stojí!



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie