Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Slavoj Bednář - rozhovor a aktuální forma před Lee Priest Classic Pro 2015

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

V několika předcházejících týdnech jste společně s námi mohli prostřednictvím fotografií i videozáznamů sledovat přípravu Slavoje Bednáře k účasti na letošním Lee Priest Classic Pro, kterým naplno začne sezóna profesionálů federace NABBA. Klání, jež se odehraje už v neděli 22. března v australském Sydney, bude pro zmíněného čtyřiatřicetiletého člena Extrifit týmu představovat jeho druhý profesionální start. U toho prvního, který si Slavoj připsal na loňském mistrovství světa NABBA profesionálů v severoirském Belfastu, začínáme náš následující rozhovor, jenž je však v další části věnován již výhradně jeho nadcházejícímu vystoupení na australských závodech.


Slavoj Bednář 8 dnů před Lee Priest Classic Pro 2015

Slavoji, máte před sebou svou druhou profesionální sezónu ve federaci NABBA. Dříve než se budeme vašim nadcházejícím soutěžím věnovat, vraťme se k té předcházející, kterou bylo loňské mistrovství světa NABBA profesionálů. Jak na závody vzpomínáte po organizační stránce a jak jste byl spokojený s formou i umístěním? Neměl jste pocit, že pokud by Alistair Smyth a Mark Getty neměli výhodu domácího prostředí, tak jste mohl alespoň jednoho z nich předstihnout?

Zdravím předem všechny čtenáře Ronnie.cz. Na svoji první profesionální soutěž vzpomínám jen v tom nejlepším, i když myslím, že výsledek mohl vypadat i jinak. Soupeřům, kteří mě předstihli, nechyběla tvrdost a kvalitní připravenost, ale řekl bych, že trochu ztráceli na symetrii a kompletnosti postav. Ale upřímně, tohle je práce rozhodčích a já byl spokojený a šťastný, že tam vůbec můžu stát s těmi nejlepšími. Poprvé a hned třetí místo mezi profíky. A věděl jsem, že to rozhodně není naposledy, věděl jsem, že mám na čem makat a že mám motivaci jít dál. Nejen bronz, ale hlavně obrovskou motivaci se dál zlepšovat a dál jít za svými sny jsem si vezl minulý rok z Belfastu.

Aktuálně vás dělí jen několik dnů od vašeho druhého profesionálního startu, který si připíšete na australském Lee Priest Classic Pro. Cítím z toto, co jsem se o vaší přípravě zatím mohl dozvědět, správně, že vaším cílem není nic menšího než vítězství?

Snažím se o to být nejlepší, a dokud mi moje tělo, zdraví a podmínky dovolí, vždy se o to budu snažit. Osmnáct let dělám naplno tenhle sport. Poslední roky usiluji každý rok o to, být alespoň o krůček dál. Hledám cestu, jak posouvat svoji postavu blíže k ideálu. Myslím, že letos jsem se zase o krok posunul a vloni jsem byl třetí. Samozřejmě můžou přijít lepší soupeři, ale to já neřeším. Řeším svoji formu a dělám maximum, abych se ohlédl zpátky a mohl si říct, že jsem ani jednu věc v přípravě nemohl udělat líp. Letos ten pocit mám, udělal jsem úplné maximum, a proto mé ambice jsou namístě. Jedu tam s tím nejvyšším cílem... Je to titul. Ale ještě je jeden vyšší a pro mě důležitější cíl - být spokojený sám se sebou. Stoupnout si tam na stage a vědět, že jsem odvedl kus dobré práce. Takže to je můj cíl pro Sydney... Kdyby to vedlo k titulu, nebude to mít chybu.

V čem by vaše forma měla být na Lee Priest Classic Pro jiná nebo lepší než na loňském světovém šampionátu? Předpokládáte, že se vaše soutěžní hmotnost od posledních závodů posune o nějaký ten kilogram nahoru?

Slavoj Bednář 8 dnů před Lee Priest Classic Pro 2015

Mám podobnou váhu jako vloni, možná 1 až 2 kg nahoře, ale už dávno nejsem z těch, kteří se honí za nějakou extra hmotností. Vždycky mám radost v objemu, když jde váha nahoru, ale co z toho jsou svaly? Svaly se dají nabrat, i když přiberete jen pár kilo. Nemusí to být hned 20 kg v objemu nahoře. Myslím, že se mi něco málo přibrat povedlo, ale já se zaměřil hlavně na slabiny, a to zejména ramena a hrudník. V přípravě jsem se snažil o pracování se svaly izolovaně, aby došlo ve finále k lepšímu oddělení a separaci. A to chci přinést v Sydney na pódium. Ne o moc vyšší váhu, ale kulaté, pěkné, plné, dobře připravené svaly, dobrou prezentaci a předat něco divákům... Udělat show.

Sledujete možnou konkurenci? Najdete mezi vašimi nadcházejícími soupeři nějakého závodníka, ze kterého jde větší respekt než z ostatních?

Popravdě soupeře nesleduji. Soustředím se plně na sebe a svoji formu. Stavím se k tomu tak, že když mi i se závěrečným cukrováním a odvodněním vše vyjde, můžu soupeřit s kýmkoli. Pokud bude někdo lepší, rád mu potřesu rukou, pogratuluji a budu se snažit ho porazit na dalších závodech.

Do Austrálie je to pořádný kus cesty a dlouhý let nemusí formě právě prospět. Kdy odlétáte? Budete mít v místě konání soutěže dostatek času na aklimatizaci a případně i na doladění formy?

Určitě to bude náročnější než letět pár hodin na závody do Anglie, ale bude to zkušenost a o tom je život. Odlétám ve středu odpoledne, přestupuji v Dubaji s osmihodinovým čekáním a přiletím do Sydney v pátek dopoledne. Budu tam mít až do neděle do večera čas na ladění formy. Myslím, že letadlo mi dá zabrat, ale to mi dala i celá příprava a já to beru jako součást přípravy. Když s tím člověk počítá a připraví se na to psychicky, dá se zvládnout všechno. A ty dva dny mi snad budou stačit na to, abych vše dotáhnul podle představ.

Miluji tenhle životní styl, a když v něčem, co milujete, dojdete takhle daleko, je to obrovský dar.
Slavoj Bednář

Posledních několik sezón jste absolvoval vlastně jenom jednu soutěž ročně. Letos tomu bude jinak, když byste po Lee Priest Classic Pro měl závodit i dále, a to nejprve ze všeho na dalším mistrovství světa NABBA profesionálů, které se bude konat 20. června. Máte už naplánováno, jak budou ty tři měsíce, jež obě soutěže dělí, vypadat? Dopřejete si nějaký krátký odpočinek, zvolnění v dietě, či dokonce krátkou objemovou fázi přípravy?

Já nikdy ani neuměl po závodech moc odpočívat. Miluji tenhle životní styl, a když v něčem, co milujete, dojdete takhle daleko, je to obrovský dar. Samozřejmě si pár dní dám oraz, hlavně od té extrémní diety. Ale vidím to na něco dobrého a zpátky do režimu. Nechám tam akorát vyšší množství sacharidů a pokusím se první měsíc zlepšit, co se mi nebude zdát na formě v Sydney. A příprava pojede dál. V Sydney uvidíme, na čem je potřeba ještě případně zamakat, a na svět se připravíme pokud možno ještě líp. Když tělo dovolí, samozřejmě, protože si moc dobře uvědomuji, jaký zápřah to bude. Ale hodně se svým tělem komunikuji, naslouchám mu a řekl bych, že si rozumíme. (smích)

V kalendáři soutěží federace NABBA pro rok 2015 se klání, na kterých dostanou šanci profesionálové, najde poměrně dost. Lee Priest Classic Pro, Lee Priest Classic UK, mistrovství světa, Mr. Universe, Ireland Pro... Je nějaké z nich pro vás prestižnější než ta ostatní?

Slavoj Bednář 8 dnů před Lee Priest Classic Pro 2015

O Sydney se minulý rok začalo mluvit jako o nejprestižnější soutěži, a proto mě to hned lákalo. Myslím, že je to ale pro spoustu profíků velká vzdálenost a je to i dlouho před světem. Nečekám takovou konkurenci, jako bude pak na světě. Ale top profi soutěže jsou jistě Lee Priest Classic, svět a Universe.

Kromě toho, že své úsilí vkládáte do přípravy na letošní soutěže, provozujete v Pardubicích také vlastní posilovnu Fine Fitness. Jak pro vás letos bylo náročné skloubit přípravu s prací?

Podařilo se to dobře, myslím. Hlavním problémem minulých let bylo, že jsem měl lékárnu na plný úvazek a pak profi přípravu a práci ve Fine Fitness k tomu. Taková byla i příprava na Belfast a tenkrát mi tělo jasně dalo najevo, že to tak dál nejde. A to je právě o té komunikaci s tělem. Moc dobře jsem ho slyšel, že je na dně a že to musím řešit, pokud chci jít dál. A já vážně chtěl. Zkrátil jsem lékárnu na půl úvazku, jsem více ve Fine a mám lepší podmínky pro regeneraci i přípravu, i když jsem stejně pořád plně vytížen. Ale dělám, co mě opravdu nadmíru baví.

Připravovat se na profesionální soutěž v kulturistice by bez pomoci nejbližších a podpory sponzorů jistě bylo velmi obtížné. Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?

Tak o tom není nejmenších pochyb. Na mém úspěchu má obrovský podíl moje milovaná polovička Magdalenka, která se mnou jde roky každý den a pomáhá mi ve všech směrech, jak jen dokáže. A dokáže opravdu hodně. Zná mě už, ví, jak se cítím, ví, jak mi pomoct, jak mě podpořit. Vlastně až vedle ní jsem začal stoupat na světových pódiích a věřím, že to ještě není konec. I v tom šíleném závěru zatne se mnou zuby a táhne to se mnou až do konce. Má veškerý můj obdiv a patří jí obrovský dík. Je to i její úspěch! Stejně tak musím poděkovat svému mnohaletému sponzorovi Františkovi Nádvorníkovi a jeho Extrifitu. Nejenže mám už dlouhé roky ty nejlepší suplementy, které na trhu vůbec existují, ale celá parta kolem Extrifitu a celý tým je úžasná motivace a motor pro ty nejlepší výkony, kterých jsme schopni dosáhnout. V neposlední řadě zde musím zmínit i svého nového sponzora, kterým je společnost Ewopharma a její vynikající produkt Perskindol.

Díky jim všem a i všem lidem, kteří mi fandí, dávají mi to moc najevo a věří mi. I vy mi dáváte sílu a motivaci jít dál! Díky!


Slavoj Bednář 8 dnů před Lee Priest Classic Pro 2015




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie