Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Veronika Javorská v přípravě
na pohárové soutěže 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Veroniku Javorskou jste mohli vídat na soutěžních pódiích mezi závodnicemi kategorie bikiny fitness. Nyní se však bude představovat společně s bodyfitnesskami. Proč se pro přestup do jiné kategorie rozhodla a jak se na tuto novinku připravuje, Vám Veronika sama prozradí v následujícím textu. Nenechte si ujít ani fotografie Filipa Ťoupalíka pod článkem.


[Text: Veronika Javorská] V minulosti jsem se zúčastnila jak mistrovských, tak pohárových soutěží a mezinárodních soutěží v kategorii bikiny fitness, například Mozolani Classic, kde jsem o jeden bod minula finále a skončila sedmá. Hned poté následovala Olympia Amateur Europe.

Má loňská forma zcela neodpovídala dané kategorii. Na bikiny fitness evropského standardu jsem byla příliš osvalená a vyrýsovaná. Mezi ostatními závodnicemi jsem tak působila poněkud mohutně a tvrdě. Tato zkušenost mě přivedla k otázce, zda nezměnit kategorii a nevyužít potenciálu již nabrané svalové hmoty a tyto přednosti dále rozvíjet. Rozhodla jsem se tedy do další závodní sezóny pro bodyfitness. S touto zásadní změnou souvisela i změna trenéra. Mým trenérem je nyní Michal Římánek (trenér Fitness BBC Praha), řekněme poněkud kontroverzní a tak trochu "punk", nicméně jeho výsledky a zkušenosti s přípravou závodníků jednoznačně rozhodly (například Vojta Školník, Irena Wildmannová, Gabriela Petrovajová nebo Eva Klappová).

Příprava do "body" vlastně začala hned po červnové amatérské Olympii, začala jsem velice tvrdě makat, změnila od základů výživu, přibrala v objemové fázi zhruba 8 kg a tvořila to, co je do "bodyn" asi nejpodstatnější a co mi chybělo - a to je šířka zad. Za 4 měsíce jsem ani jednou nevybočila z plánu jak stravovacího, tak tréninkového, tak doufám, že to přineslo alespoň malinko ovoce a že změny budou patrné a na pódiu nebudu teď zase pro změnu působit příliš drobně. :) Co se týče mé aktuální formy, spokojená nejsem. To platí i pro mého trenéra, ale máme reálné cíle a výsledek naší 4měsíční spolupráce budete moci vidět a posoudit sami. Na svou účast na GP PEPA Opava i GP Fitness v Brně pohlížím jako na zkušební závody k porovnání mé formy v pro mě nové kategorii.

Dieta jako taková mi, až na poslední 3 týdny, ani moc nevadila, horší byla spíše únava, neboť tréninky byly velice tvrdé a já vstávám každý den ve čtyři hodiny ráno. Pracuji také jako trenér (ve Fitness BBC Praha) a od 5:40 již obvykle mívám ve fitku své klienty, a to kolikrát až do pozdních večerních hodin. V posledních týdnech mé přípravy mě práce a tréninky zaměstnávaly natolik, že jsem neměla čas ani na rodinu, ani na přátele. Tímto jim děkuji za pochopení a doufám, že na mě nezanevřeli a stále při mně stojí. :)

Především tato příprava je začátek! Po závodech se po krátkém odpočinku vrhneme s Michalem opět do práce a budeme ladit formu na jarní soutěže. To už budeme po Opavě a Brně chytřejší oba. :)


Veronika Javorská - fotogalerie

Foto: Filip Ťoupalík




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

25.10.10:20nommo - Jo, líbí. A, jen tak mimochodem, ve 3. pádu č. j. se píše ..
24.10.17:09Neopol - Ondroid je slušný hrdina, když sem napíše takovouhle &^%$^..
24.10.16:59Petey - a dal?
24.10.16:24Ondroid - Vám se to líbí? Mě ne. Peace-2
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie