Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Milan Obořil - rozhovor
a forma 4 týdny před Arnold
Classic Europe 2014

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Sešli jsme se s Milanem Obořilem na soustředění talentované mládeže SKFČR. Toto setkání medailistů mistrovských soutěží je každoročně pořádané SKFČR v severočeském Rumburku a Milan zde vypomáhá s organizací celé akce a zároveň je jedním z trenérů, kteří drtí mladé borce brutálními tréninky. Mimo jiné si zde našel čas pro natočení videologu pro Ronnie.cz, kde mu byl sparing partnerem Petr Března. Poté se nám již naskytl prostor pro krátký rozhovor o nadcházející podzimní sezóně, které se Milan hodlá zúčastnit.

Jak se ti líbí na tomto soustředění?

Já jsem tady každý rok, takže to už znám. Je to tady v pohodě. Akorát jsem už dost unavený v dietě. Na druhou stranu mi to soustředění a práce s klukama umožňují zapomenout na tu dietu.

Jaké se ti zdá být osazenstvo soustředění? Je to silnější ročník?

No to bych řekl. Je to o dost silnější ročník než ten minulý. Vlastně, když to tak srovnám s historií těch soustředění, tak si jsem skoro jistý, že tohle je nejnabitější soustředění za celou dobu pořádání těchto srazů. Všichni kluci jsou tu moc dobří. Moc velcí.

Je to tobě ku prospěchu v této fázi, kdy se připravuješ na závody?

No, jak už jsem řekl, na chvilku zapomenu na dietu, vypadnu ze stereotypu, ale že by to bylo nějak vyloženě mně ku prospěchu, to bych ani neřekl.

Ty jsi juniorský mistr světa, těmito semináři jsi sám prošel, minulý rok jsi ještě startoval za juniory, myslíš si, že můžeš svým skoro vrstevníkům předat něco navíc? Že se na tebe dívají přeci jen jinou optikou?

Nevím, to musí posoudit jiní. Já přijedu rád, jezdím sem každý rok, a jestli si někdo něco odnese z vedení mých tréninků, tak je to jenom dobře. Ale nechtěj po mně, abych si přisuzoval nějakou důležitost. Prostě jen předávám to, co jsem se sám naučil.

Tvou nejbližší soutěží je Arnold Classic za 4 týdny. Jakou plánuješ váhu a kategorii?

Rád bych byl s váhou těsně pod devadesáti kily.

Ty jsi evidentně přibral, ale co mě skutečně zaujalo, je tvůj progres paží. Co jsi změnil? Nebo jak jsi ten nárůst vysvětluješ?

Na paže jsem se soustředil celkově celý rok. Cvičil jsem biceps 3x týdně a triceps 2x týdně. A v kombinaci takové, že jsem jel biceps, triceps a ramena spolu, pak jsem měl biceps a prsa a pak jsem měl ještě triceps s bicepsem dohromady.

Po kolika sériích a opakováních?

Celé jsem to jel formou antagonistů, že jsem cvičil biceps třeba 4 série, pak triceps 4 série, pak zase biceps atd. Šlo mi o to, přelévat tu krev pořád sem tam, ale na malé ploše těla.

Takže jsi používal princip přepumpování?

Ano, správně. Snažil jsem se docílit co největšího efektu napumpování, spíš bych řekl přepumpování, a zároveň v té partii co nejdéle tu krev udržet. V momentě, kdy jsem měl pocit, že už se tam další krev nehrne, tak jsem přestal cvičit. Jednou byl trénink kratší, jindy, pokud jsem tam dokázal nahrnout krev, byl delší. Pokud jsem dokázal pumpovat krev do svalu, pumpoval jsem. V tom mi hodně pomáhaly NO věci. Teď v dietě hlavně Hellgel, který je bez cukru, ale šlape mi parádně.

Ale to asi nepoužíváš velké váhy, nebo ano?

Snažil jsem se mít zařazený jeden cvik, kde jsem se snažil používat co největší váhu, protože to stimuluje růst, ale jinak jsem používal hodně kladky, vrcholné kontrakce a podobné věci.

Budeš v tomto systému pokračovat i po závodech?

Cvičil jsem tak celý rok, nyní v tom budu pokračovat až do závodů, takže dokud to půjde, budu to tak dělat. Protože paže byly mojí slabinou a tohle je doposud to jediné, co se mi na ně osvědčilo.

Těšíš se do Španělska?

Jo. Hlavně na to, že už se budu moct najíst.

No, ještě si asi chvilku počkáš, do závodu zbývají 4 týdny. Co tě v nich čeká?

Teď mě čekají nejtěžší 4 týdny diety, protože jsem tlustý a musím sundat cukry na tak nízkou hodnotu, kterou jsem ještě nedržel. Jsem zvědavý, jak budu zvládat ještě k tomu pracovat jako osobní trenér. Nejde o tu fyzickou stránku věci, ale spíš se snažit být milý na zákazníky a tak. Budu se muset hlídat.

Které doplňky jsou pro tebe v této fázi přípravy top?

Nejvíc teď spotřebovávám BCAA, dávám taky hodně glutaminu, z proteinů Hydro, které asi vyměním za Iso 90 kvůli cukrům, abych jich tam měl co nejméně. Jak už jsem řekl, při mém způsobu trénování se hodně spoléhám na NO produkty, teď v dietě hlavně Hellgel kvůli cukrům, ale jinak to střídám s E.Noxem, Hellnoxem i Actinoxem, pak po každém tréninku tam fouknu Beef Amina, mám taky hodně velkou spotřebu vitamínu C, V52, všech spalovačů, takže Syne, Carnitin, aby mi to pomohlo dopálit ty zbytky sádla, když jedu po ránu kardio… No, vlastně teď jedu všechno, co nemá sacharidy nebo jiné cukry.

A jak prožívá tvoji dietu tvá slečna?

Tak teď si ode mě na víkend odpočine, když jsem tady na soustředění, ale jinak už začínám mít takové ty protivné nálady. Ale ona už to zná a ví, že už to jsou jenom 4 týdny, takže doufám, že to snad vydrží. Jako toleruje mi to, je to mnohem lepší, než to bývalo předtím, ale je jasné, že už by byla taky radši, kdybych to měl už za sebou.

Jak bys chtěl uspět na Arnold Classic?

Nevím, pro mě je úspěch přijet na Arnolda v lepší formě, než tomu bylo naposled, ve formě, za kterou bych se nemusel stydět. Když tam budou borci lepší, tak tam budou lepší, s tím já nic nenadělám, ale důležité pro mě je zlepšit se a posunout se o ten krůček zase dál. Pokud budu vědět, že jsem odevzdal 100 %, možná se úspěch dostaví. A pokud skutečně těch 100 % v přípravě odvedu a budou tam lepší borci, nedá se nic dělat, prohraju, ale vím, že jsem bojoval.


Milan Obořil - aktuální forma 4 týdny před Arnold Classic Europe 2014




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

05.09.12:57Sidic - Proč by měl? Nevím teda jak vypadal když začínal ale od mi..+2
05.09.11:27Nikolai - To nemyslíš vážně...že ne?!:-)
04.09.22:46Pr!nc - Spíš než vzpřimovače mi tam chybí rozvoj spodních látů. Al..+1
04.09.15:28empor - vzpřimovače tam jsou, ale protože kyfotizuje bederní páteř..
03.09.21:44SYMMETRY - Je to neuvěřitelný, s genetikou s jakou začínal, širokej p..-3
03.09.16:50jari - no žádný to bych netvrdil, ono to na světe bude vypadat up..
03.09.15:56maxpoint97 - Genetika je evidentně bitch :)
03.09.15:13agnez - Co ma s temi zády?nema tam vůbec vzprimovace.+6
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 51 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie