Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Petr Vaniš: rozhovor
po New Zealand Pro 2014!

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Český profesionální kulturista Petr Vaniš v sobotu 15. března po vynechané loňské sezóně prožil úspěšný návrat na soutěžní pódium. Na New Zealand Pro 2014 pořádaném bývalým profesionálním závodníkem a současným prezidentem novozélandské IFBB Moem Elmoussawim vybojoval fantastické druhé místo, když nestačil pouze na favorizovaného Joseho Raymonda z USA. Jak je spokojený se svým umístěním, jak se mu líbí Nový Zéland nebo jak hodnotí vlastní organizaci soutěže, nám Petr prozradil hned druhý den ráno po závodech v následujícím rozhovoru!


Petře, máte za sebou svou čtvrtou profesionální soutěž a z ní druhé místo, čímž jste mezi profíky překonal své maximum z roku 2011. Jak jste s umístěním i formou z New Zealand Pro spokojený?

Petr Vaniš na pódiu New Zealand Pro 2014

Samozřejmě, že jsem spokojen. Náš úkol, pro který jsme s Pavlem Provázkem a jeho synem Lukášem na Nový Zéland jeli, je splněn!! Padlo i jedno pivko a neodmyslitelný rohlík s máslem, marmeláda a bílé, pořádně sladké kafe.

Jak šla semifinálová i finálová vyvolávání, napovídalo to, že se souboj o první dvě místa zúžil mezi vás a Joseho Raymonda. Byl Američan k poražení? Co jste viděl jako jeho největší přednosti?

Na Joseho jsem si možná trochu věřil, ale jen do té doby, než přišel. :o) Byl neskutečnej! Není čtvrtý z Olympia 212 Showdown 2013 náhodou. Dál nebylo co řešit, jen bojovat o co nejvíce bodů, pro které jsme si přijeli.

New Zealand Pro je z letošních profesionálních soutěží přeci jenom tou menší. Jak hodnotíte její organizaci?

Organizátor soutěže Moe Elmoussawi vše zvládl na podtrženou jedničku. Hezké závody, užíval jsem si je. Jen je škoda, že mi pustili špatnou hudbu na volnou sestavu, publikum bylo suprové, pěkně bych si s ním na svou volnou sestavu pohrál.

Všude jinde jezdí závodník na vážení, jen tady v Aucklandu přijel promotér s váhou za námi na hotel!

Vyhovuje vám, že se vše odzávodilo v jednom bloku a soutěž nebyla rozdělena na dopolední a odpolední část, jak bývá někdy zvykem?

Když mluvím za sebe, mně osobně tento způsob vyhovuje více než rozdělený závod ráno semifinále, večer finále. Jedno rozcvičení odpadá, večerní natírání odpadá a finále se povětšinou už rozhodne ráno v semifinále. I když ne vždy a mně osobně se to stalo osudné. Když bylo finále večer na Iowa Pro 2011, po semifinále jsem vedl nad Angelem Vargasem o čtyři body, což je skoro nesmazatelný rozdíl. Já ho ale promarnil a prohrál o bod.

Kdo vás na soutěž doprovázel a jak důležité pro vás je mít na závodech s sebou někoho, kdo vám bude pomáhat se vším, co je potřeba?

Na Nový Zéland se mnou jel trenér Pavel Provázek a jeho syn Lukáš, kteří pro můj úspěch oba tvrdě makali! Lukáš se věnoval komunikaci a zařizování všeho, co se týká závodů, ubytování, cestování, atd. Pavel jako trenér dohlížel na všechno, co se týkalo vyladění hmotnosti pro vážení, naladění formy, stravování a vůbec se staral o vše, o čem v posledním stádiu přípravy závodník povětšinou nedovede sám za sebe rozhodnout. Jsme super tým. Kluci, moc děkuji!

Petr Vaniš na cestě lodí do dějiště soutěže

Měl jste už možnost vidět kousek Nového Zélandu? Jak se vám líbí Auckland a země vůbec?

Na Nový Zéland jsem se moc těšil. Viděl jsem před odjezdem i dokument v televizi a o to se má očekávání ještě umocnila. A co jsem měl zatím možnost zhlédnout, mě nezklamalo! Mám za sebou přibližně sedmdesát závodů, ale nikdy (a myslím, že málokdo z vás, kteří to čtete) jsem na závody místo autem, městskou hromadnou dopravou nebo taxi nejel lodí. :o) A poznali jsme i to, jak je zeměkoule malá. Na závodech soutěžila holčina z Brna a nebyli to jediní Češi a Slováci, které jsme tam potkali. Hlásilo se jich k nám hodně. Divili jsme se, kolik jich na Novém Zélandu je.

Dovolíte si nyní v dietě několik volnějších dnů, anebo se hned pustíte do přípravy na Mozolani Pro Classic?

Na tohle jsem se Pavla zeptal ještě před závody. :o) Jestli dostanu nějaké volnější dny. Jeho odpověď k mému potěšení zněla, že zvýšíme cukry na čtrnáct dnů minimálně na 400 g za den. Budu moci i ovoce a už se moc těším! Potom začneme opět tvrdě makat v přípravě na pro mě domácí závody, protože jeden z mých největších sponzorů NEBBIA.sk je přímo ze Žiliny a pojede mě tam podpořit od nás ze Sedlčan velká fanouškovská enkláva, včetně všech sponzorů.

Příprava na profesionální závody by bez podpory sponzorů a nejbližších jistě byla velmi obtížná. Chtěl byste někomu poděkovat?

To je neskutečná pravda! Cesta do Aucklandu byla velmi nákladná, ale stála za to. ;o) Obrovské poděkování patří dlouholetému kamarádovi Luďkovi Hošnovi ze společnosti SILMET, který stojí svou podporou za mými největšími úspěchy a vždy mi dovede správně poradit jak v osobním, tak podnikatelském životě. Nově to je firma Extrifit. Všem doporučuji! Po naší tříměsíční spolupráci jsem zářným důkazem toho, že jejich produkty fungují!

Petr Vaniš s profesionální kartou pro rok 2014

Dále také děkuji společnosti Aveo Engineering Chrise Nielsena, se kterým jsme se stali i obchodními partnery a od září 2014 spolu budeme provozovat PeVan Gym USA na Floridě v jeho továrně na LED osvětlení. Již zmíněné firmě NEBBIA, která mě obléká a před odjezdem na Nový Zéland jsme pro ně fotili novou kolekci oblečení. Máte se fakt na co těšit - jsou luxusní! Dále jsou to Gigantic, firma, která mi dovybavuje fitness centra stroji. Teď zrovna pro sedlčanské fitness centrum dělá kombinovaný stroj pro přítahy na záda + tlaky na prsa. Mrkněte na mé facebookové stránky, je tam foto!

Děkuji i poradenské firmě Bonanza. Na jejich přístroji Jawon IOI 353 Professional si kontroluji stav svalstva, podkožního tuku, vody v těle, atd. Pavlu Schneebergovi, který vybavuje naše fitness centra nábytkem, dále nábytkářské společnosti Ladislav Pešek, čalounictví Martin Barták, od kterého máme v PeVan Life Karlín nádherné kožené sedačky.

A v neposlední řadě děkuji manželce Zdeňce, která je můj hromosvod a vždy odnese mé nálady, ale vždy stojí při mně. Všem vám moc, moc, moc děkuji za podporu. Moc si jí vážím!

PeVan


Fotogalerie




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

16.03.20:14Zlobr1 - Petře je to super. Je vidět, že Sedlčany kulturistikou a s..
16.03.11:01Pan cinka - Dobry vysledek. Jeli tam pro co chteli, mise splnena na..
16.03.10:44MirekF - Na Joseho jsem si možná trochu věřil, ale jen do té doby, ..+6
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 63 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie