Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Milan Obořil - rozhovor
a aktuální forma před Arnold
Classic Europe 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2013 - 11. - 13. 10. 2013, Španělsko
Příprava Čechů na Arnold Classic Europe:
Vjačeslav VinogradovVojtěch KoritenskýTomáš Kašpar Michal Sitter
Češi před Arnold Classic Europe:
Vojtěch KoritenskýJakub ŠubrtPetr KovářMichal SitterPavel BretšnajdrTomáš Kašpar
Vjačeslav VinogradovJakub CahaRené GorolMilan Obořil • Denis Štěrba • Jaroslav Paseka
Martin Mester (4 dny) • Štěpán GinzelDmytro RublovJakub KiovskýJiří VilímekPetr Polák
Šárka DědkováMargita ZámolováMilan BodlákMarek Vomáčka • Jana Bendová
Před Arnold Classic Europe:
odlet české výpravy
Z AC očima naší reprezentace:
očima Martina Mestera
Info z Arnold Classic Europe:
z místa děníprezentacevýsledky a foto (I.) - 3 medaile! výsledky a foto (II.)výsledky a foto (III.) - stříbro!
video Gorol momentyzákulisízákulisí II.kompletní výsledky s body

Milan Obořil se již o tomto víkendu postaví na soutěžní prkna španělského Arnold Classic Europe, aby změřil síly se svými krajany Reném Gorolem a Denisem Štěrbou i ostatními juniory v kategorii open. Co prozradil jen krátce před závody a jakou formou se mohl pochlubit?



Milan Obořil týden před Arnold Classic Europe 2013
Milane, ty už jsi svou původně neplánovanou účast na Arnold Classic Europe osvětlil ve svém videologu zde na Ronnie.cz, ale pro případ, že by tu informaci někdo přeslechl, se tě zeptám, co způsobilo tak radikální změnu v tvých soutěžních plánech?

Já už to psal na Facebooku, na stránkách sponzora Extrifit a i tady ve videologu. Takže hlavním důvodem byla extrémní finanční zátěž způsobená příliš dlouhým pobytem a vízy. Zároveň mě vyděsila cesta, která vzhledem k malému počtu spojů do Mongolska čítala nějakých 26 - 28 hodin. Nebyl jsem přesvědčen, že za tu dobu čekání na letištích, přespávání v Istanbulu a transportu v Mongolsku bych o tu těžce nabytou formu nepřišel, a tak jsme s trenérem Vláďou Pajičem zvážili na poslední chvíli start na Arnold Classic Europe jako adekvátní náhradu za mistrovství světa. Je to finančně neporovnatelné, ale zase to budu muset za tu chvíli sedřít, co to půjde, a udělat adekvátní formu.

O kolik se ti tedy zkrátila příprava a co to tedy bude obnášet pro tebe?

Zkrátilo se mi to o 3 týdny. Já už měl velmi solidní formu minulý týden, ale to bylo pro změnu dost v předstihu vzhledem k MS. Obávali jsme se, aby se to ve finále příliš nespálilo. A proto jsem měl nakázán den před nominací tzv. prasečí den, kdy jsem to měl totálně zprasit a trochu to zpomalit. Musím dodat, že se mi to docela povedlo. (úsměv) Na nominaci jsem přišel dost zalitý a zatažený. Jenže to jsem ještě neznal ty okolnosti cesty na MS. Kdybych to věděl, tak to samozřejmě nedělám a už tu formu podržím. Takže jsem měl necelé dva týdny, abych to dal zase do pucu. Tento týden (pozn. red.: rozhovor proběhl v pátek, 4. 10.) jsem měl tedy dost pekelný. Od neděle do čtvrtka jsem byl na nule cukrů při tvrdých, každodenních trénincích a 2x 45 minutách kardia. To vše bez pauzy až do čtvrtka.

Jak hodně blbě ti bylo, Milane?

(smích) Jo, glykemické záchvaty jsem měl po každém kardiu, kdy jsem se třepal jak ratlík v zimě. Ale mám motivaci, jsem bojovník, tak to prostě musí jít.

Co říkají na tyto stavy rodiče? Nebojí se o tebe trochu?

Já s rodiči nebydlím. Bydlím s prarodiči a oni vědí, že na mě v dietě nemají mluvit. Jsme tak domluvení, protože mi to vadí, když mě někdo otravuje s blbostma, které mi v tu chvíli připadají nepodstatné. A navíc jsem to s nimi moc neřešil. Prostě se mi posunuly závody a mně se ztratila rýže z talíře. Nenaříkám a oni mi zase neříkají, co mám dělat a co ne.

Když se bavíme o zintenzivnění tréninku. Používáš stejné váhy, nebo jsi ubral zátěž?

Ani ne. Co se týká silové části tréninku, tak tam žádné změny nenastaly. Pořád se snažím cvičit s co nejtěžšíma váhama a co nejtvrději. Akorát mám teď nějaký zánět šlach v ruce, takže je to o něco těžší, protože se mi to blbě tahá. Biceps jsem odcvičil až teď, zhruba 2 dny zpátky, prostě přes bolest, kdy jsem u toho skoro brečel. To bylo blbý.

Dělá ti ten zánět šlach problém při pózingu?

Při některých pózách jo, ale dá se to. Při pózách dvojitý biceps, široký sval zádový atd. jsou v pohodě. Mně spíš vadí tah než kontrakce svalu. Třeba trénink ramen, prsou atd. je úplně v pohodě.

Nicméně na MS jsi měl jet jako jediný junior z ČR, ale teď ti nenadále vyrostli hned dva krajané coby soupeři. Dany Štěrba a René Gorol. Co na to říkáš?

Dany Štěrba dorazil na nominaci nachystaný, vynikající. Tak, jak by to na nominaci mělo být. Moc se mi líbil. René kvůli těm nepodařeným závodům v Rakousku nedorazil, takže nevím, jak vypadá. Ale podle fotek to je brutální, zajímalo by mě, kolik má kilo. Uvidím, jak bude vypadat ve skutečnosti, ale oba dva to jsou moji soupeři, protože tam je jenom 1 open kategorie, a já k nim chovám respekt.

To bude pro českého fanouška určitě zajímavá kategorie. Jak se na to cítíš?

No, jak se na to cítím? To je těžká otázka. Nevím, každý jezdí na závody vyhrávat. I já bych chtěl vyhrát, ale zase stojím nohama na zemi a mám svou soudnost. Když někdo bude lepší, tak holt bude lepší. S tím já moc nenadělám. Já tam jedu s vědomím, že jsem pro svou formu udělal maximum.


Milan Obořil týden před Arnold Classic Europe 2013
Ty jsi na začátku přípravy získal silného sponzora, firmu Extrifit. Jak jsi spokojený se spoluprací a s jejich výrobky? Myslíš si, že to byla velká pomoc v přípravě?

Velká ani ne. Byla to obrovská pomoc! A zároveň obrovská motivace mít tak silného sponzora v zádech, protože to už je určitý závazek, protože mu musíš neustále dokazovat, že jsi hoden být v tak silném týmu, jaký momentálně Extrifit má. To má na motivaci při tréninku a dietě nepopsatelný vliv. A druhá věc jsou jejich produkty. Já všude, i v osobních rozhovorech, tvrdím, že jejich produkty jsou prostě TOP. Navíc to, s čím došli teď, s těma novýma věcma, to jsou prostě bezkonkurenční věci. Já ještě před sponzoringem Extrifitu říkal, že se mi na nich líbí, že oni nedělají doplňky pro cyklisty, běžce nebo tak něco… Oni to prostě valí pro kulturisty a je to na té účinnosti vidět. Nic se nemusí přehánět, nic se nemusí zdvojovat, násobit, prostě to šlape tak, jak má. Teď v dietě tam mám obrovský výběr všeho možného a mně nic momentálně nechybí.

My teď děláme tento rozhovor při příležitosti focení pro Extrifit. Takže jsi momentálně mezi těmi nejlepšími kulturisty v ČR. (pozn. autora: přítomni byli Hájek, Koritenský, Kašpar, Bednář) Jak se ti to líbí?

No, je to rozhodně dobrá zkušenost. Líbí se mi to. Je to takové motivační a demotivační zároveň. Motivační je to z toho pohledu, že bych taky takový chtěl být a demotivační je to v momentě, kdy si mám vedle nich stoupnout. To si připadám jak fitnesska na prvním tréninku. U nás ve fitku mi každý klepe na ramena, jak jsem obrovský a kdesi cosi, protože tam moc větších lidí nezabloudí, ale tady jsem nejlehčí, nejmenší, ale ne, že bych byl lehčí o pět kilo, ale tady je to rovnou o 30 kilo. (úsměv) Takže mám v sobě takové zajímavě smíšené pocity.

Dobře, Milane. Doufejme, že i přes ty změny se podaří naladit ta správná forma, kluci z Extrifit Teamu ti jistě taky pomůžou a ty se tam předvedeš v tom nejlepším světle. Těšíš se na to?

Jo! To každopádně. Těším se, že už bude po všem, že už se pořádně najím a že si zazávodím. Možná to tak mělo být. Možná, že jsem šel do formy rychle právě proto. Možná, že s tím zánětem šlach bych ty 4 týdny do mistrovství světa třeba ani nedokázal absolvovat, když půlku tréninku neudělám pořádně. Takže možná to tak skutečně mělo být. Kdo ví…


Milan Obořil týden před Arnold Classic Europe 2013




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

09.10.12:29obinho_22 - Děkuji Vám za podporu, vážím si toho *1*
09.10.09:46Č174 - S Milanem jsem měl tu čest krátce hovořit a je to skromný ..+3
09.10.05:06Petr Prielozny - Milane, znis jako rozumnej a skromnej kluk a proto ti drzi..+3
08.10.16:47karlkanas - Sakra ta poslední fotka*79* *79* *79* *79* *79* +1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie