Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Štěpán Ginzel - rozhovor
a aktuální forma před Arnold
Classic Europe 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


ARNOLD CLASSIC EUROPE 2013 - 11. - 13. 10. 2013, Španělsko
Příprava Čechů na Arnold Classic Europe:
Vjačeslav VinogradovVojtěch KoritenskýTomáš Kašpar Michal Sitter
Češi před Arnold Classic Europe:
Vojtěch KoritenskýJakub ŠubrtPetr KovářMichal SitterPavel BretšnajdrTomáš Kašpar
Vjačeslav VinogradovJakub CahaRené GorolMilan Obořil • Denis Štěrba • Jaroslav Paseka
Martin Mester (4 dny) • Štěpán GinzelDmytro RublovJakub KiovskýJiří VilímekPetr Polák
Šárka DědkováMargita ZámolováMilan BodlákMarek Vomáčka • Jana Bendová
Před Arnold Classic Europe:
odlet české výpravy
Z AC očima naší reprezentace:
očima Martina Mestera
Info z Arnold Classic Europe:
z místa děníprezentacevýsledky a foto (I.) - 3 medaile! výsledky a foto (II.)výsledky a foto (III.) - stříbro!
video Gorol momentyzákulisízákulisí II.kompletní výsledky s body


Štěpán Ginzel 14 dní před Arnold Classic Europe 2013
Jeho jméno se Vám nejspíše vybaví v souvislosti s vyčerpávajícími Hardcore tréninky. Nyní ho budete moci vidět na pódiu evropského Arnold Classic, které se koná ve španělském Madridu již tento víkend. Štěpán se předvede v kategorii physique do 178 cm. Co bylo impulsem pro rozhodnutí "navléknout šortky" a zkusit si otestovat formu a jak příprava probíhala? To nám Štěpán prozradil v následujícím rozhovoru. Samozřejmě nechybí ani fotky aktuální formy a v závěru článku můžete zhlédnout také video z jeho tréninku.


Štěpáne, naši čtenáři tě budou spíše znát z Hardcore tréninků. Jak se zrodila myšlenka jít na soutěž do kategorie physique?

Šlo to trochu mimo mě, protože na nominaci a následně i závod mě přihlásila 3 týdny před soutěží přítelkyně Veronika Szalayová, mistryně České republiky v kategorii bikini fitness, a tím bylo rozhodnuto. Když dopadla nominace dobře, tak už nebylo co řešit a bral jsem to jako výzvu. Na Arnolda jedu jako úplnej závodní panic. (smích) Já sám neměl nikdy závodní ambice, zúčastnil jsem se za svou trenérskou kariéru několika závodů jako trenér, konzultant nebo jen doprovod, ale sám jsem se na prknech asi jen stěží viděl. Bavila mě ta dřina a příprava od začátku až do konce a sám jsem si jí prošel třeba jen kvůli focení pro Hardcore tréninky nebo kvůli poznání sama sebe. Vždy mi ale dělala problém prezentace na pódiu, protože nejsem moc exhibicionista. U kategorie physique je pro mne ta prezentace ještě nepředstavitelnější, a tudíž ještě větší výzva. Potřeboval jsem si asi i tuhle zkušenost odškrtnout a ročník 79 naznačoval, že je asi nejvyšší čas to zkusit. (smích)

Kam by sis přál, aby se tvoje soutěžní dráha nadále ubírala? Nemáš třeba v plánu nabrat další svaly a jít třeba mezi kulturisty?

Nějaký cílený objem určitě neplánuju, takže do kulturistiky ne. Přemýšlel jsem nad athletic fitness, kde mě baví výkonnostní disciplíny, tedy prověrka funkčnosti a ne jen estetiky. Váhu si držím dlouhodobě téměř na stejných číslech. Běžně mám 82 kg a připravenej 76 kg. To vůbec neznamená, že nepociťuju pokroky, ale soustředím se spíše na zkvalitňování, tvary, funkčnost pohybového aparátu a odstraňování nedostatků.

Svou přípravu směřuju tak, aby tělo zvládalo co nejlépe to, co od něj vyžaduju, a aby vypadalo alespoň trochu kulturně... (smích) Například nohy jsem nikdy necvičil pouze objemově, ale spíše dynamicky, vytrvalostně a rychlostně, což jsem potřeboval pro hokej, který jsem dlouhá léta hrál. Pokud jsem je cvičil jinak, tak mi to nebruslilo.

Co očekáváš od evropského Arnold Classic?

Očekávám, že si mě tam rozhodčí třeba ani nevšimnou a po prejudgingu skončím. Je to show a já moc showman nejsem. Co jsem měl možnost vidět například na MS, tak tam vyhrál vedle připravenosti hlavně afektovaný projev závodníků a to ze mě asi nikdo a nic nevytáhne. Mám rád přirozenost. Jedu si to tam zažít, užít, odměnit sám sebe a zas se trochu zdravě namotivovat. Co bude navíc pozitivního, nebo negativního, to se uvidí.


Štěpán Ginzel při tréninku
Nezanedbával jsi trochu kvůli přípravě Hardcore tréninky? Jak vlastně příprava probíhala a co jsi musel v dosavadním režimu změnit?

Jak jsem už řekl, tak pro účast na Arnoldu jsem se rozhodl 3 týdny před soutěží. Jsem v přípravě vlastně neustále, takže změny přišly až teď. Tréninkový cyklus zůstal v zavedených kolejích a projdu si klasickou superkompenzací, kterou plánuji dvakrát za sebou, aby mi ta první ukázala, co bych měl případně v té druhé udělat jinak. Takže cvičím režimem 3+1, někdy dvoufázově i třífázově v kombinaci s Hardcore kruháčem nebo Hardcore pumpou. Hardcore tréninky jsou moje srdeční záležitost a rozhodně jsem je jako trenér nezanedbával. To bych si k těm, co k nám choděj makat a věří nám, nikdy nedovolil. Naopak i kvůli nim jsem měl o motivaci každý den postaráno.

A co dieta? Proběhla? Co pro tebe bylo celkově nejtěžší v tomto období?

Žádná drastická dieta a žádný kardio. Musím říct, že se mi za ta léta celkem slušnýho stravování podařilo metabolismus trochu zkrotit. Stačilo ještě víc máknout v posilovně i na Hardcore trénincích a stáhnout večer sacharidy, pak už jen ty superkompenzace a voda. Nedělá mi to tedy zatím větší problém. Až na to pózování, s kterým se trochu peru. (smích)

Kdo ti pomáhal s přípravou a komu bys chtěl poděkovat?

Jsem zvyklý cvičit převážně sám a vyhovuje mi to tak, ale motivaci potřebuju vždycky. Za tu děkuju všem na Hardcore trénincích, kolegovi a kamarádovi Jirkovi Nečáskovi, Tomášovi Burešovi za rady, trpělivost a vstřícnost těsně před soutěží a za možnost cvičit v Olympia Fitness, Zdeňce Razýmové, Monice Šlosrové a nejvíce asi Veronice.

Díky za rozhovor, Štěpáne, a přeju, aby ti Arnold přinesl jen ta pozitivní překvapení a motivaci.


Štěpán Ginzel - forma 14 dní před Arnold Classic Europe 2013

Štěpán Ginzel - focení pro Hardcore tréninky


Štěpán Ginzel - video z tréninku




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

08.10.11:58Dr.Manhattan - Stejne tenhle rachitik az tak nikoho nezajima jak vidno....
08.10.07:27myš - Tak fotky `v bordelu` jsou samozřejmě ilustrační, dle mého..
07.10.16:28ALKAPONE - jn v ty plisni se mu musi suprove cvicit..+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie