Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Ohlédnutí za čtvrtečním
děním na Mr. Olympia 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Letošní Olympia Fitness & Performance Weekend Joea Weidera je v plném proudu! Profesionální kulturisté, kteří se v rámci akce zúčastní devětačtyřicátého ročníku Mr. Olympia a šestého ročníku Olympia 212 (202) Showdown, za sebou mají středeční prezentaci i včerejší tiskovou konferenci a setkání s fanoušky. Právě ke čtvrtečnímu dění na Olympia Weekendu 2013 se dnes vracíme prostřednictvím desítek fotografií, několika videozáznamů i textového ohlédnutí.


Tisková konference

Tiskové konference se vůbec poprvé zúčastnili i kulturisté, kteří v rámci Olympia Weekendu nastoupí na pódium Olympia 212 Showdown. Dříve, než je vyzpovídal hlavní moderátor akce Bob Cicherillo, absolvovali také nezbytné vážení. To naznačilo, že nejlehčím borcem na pódiu s hmotností pod 90 kg bude šestačtyřicetiletý Tricky Jackson, který si vloni ze soutěže odnášel šesté místo. Do limitu kategorie, který činí 212 liber (96,2 kg), se však poměrně pohodlně vtěsnalo i všech dalších jedenáct účastníků soutěže.

O největší slovní přestřelku se v rámci tiskové konference napříč oběma kategoriemi postarali předcházející dva šampióni Olympia 212 (202) Showdown Kevin English a James "Flex" Lewis. Čtyřicetiletý English během ní například řekl, že vloni Lewis zvítězil jen díky tomu, že on na soutěži nebyl.

O další pozdvižení se pak zasloužil Kai Greene, jenž se během středeční prezentace na plakát účastníků soutěže podepsal jako vítěz Mr. Olympia. Úřadující šampión závodů Phil Heath to právě během tiskové konference ironicky označil za něco "k popukání", ale dodal, že je mu to jedno, protože to bude on, kdo si v sobotu ze soutěže odnese třetí titul.

Podrobněji se předsoutěžním vyjádřením některých účastníků Mr. Olympia a Olympia 212 Showdown nejen z vlastní tiskové konference budeme věnovat v závěru článku.


Čísla ze čtvrtečního vážení účastníků Olympia 212 Showdown

  • Raul Carrasco - 94,08 kg (v bundě, kalhotách a botách)
  • Guy Cisternino - 94,08 kg (v šortkách a bundě)
  • Tricky Jackson - 89,72 kg (v šortkách, bundě a botách)
  • Al Auguste - 97,34 kg v oblečení, po sundání některých jeho částí 94,44 kg
  • Troy Alves - 94,89 kg (v teplákové soupravě)
  • Mark Dugdale - 96,43 kg v bundě, kalhotách a botách, po sundání bundy 95,62 kg
  • Eduardo Correa - 94,71 kg (v tričku a spodkách)
  • Sami al Haddad - 95,25 kg (v teplákové soupravě)
  • Jose Raymond - 95,62 kg (v bundě a šortkách)
  • David Henry - 92,53 kg (v šortkách, botách a bundě)
  • Kevin English - 94,98 kg (v bundě, kalhotách a botách)
  • James "Flex" Lewis - 95,53 (v šortkách a bundě)

Atmosféru tiskové konference Vám přiblíží následující fotogalerie. První je tvořena snímky z objektivu českého fotografie Ondřeje Čečetky, druhá pak sestává z obrázků pořízených našimi kolegy z partnerského slovenského webu EastLabs.sk.


Tisková konference očima Ondřeje Čečetky


Tisková konference očima kolegů z magazínu EastLabs.sk


Tisková konference účastníků Olympia 212 Showdown 2013 (video)

Tisková konference účastníků Mr. Olympia 2013 (video)


Setkání závodníků s fanoušky - fotogalerie


Řekli před Olympia 212 Showdown 2013

James "Flex" Lewis

Úřadující šampión soutěže James "Flex" Lewis během prvních okamžiků strávených v Las Vegas prozradil, že ví, že udělal vše pro to, aby vyhrál. V úspěch věří i přesto, že očekává nejlepší závod v lehčí váze v historii. V přípravě podle svých slov sice hodně cestoval, ale i u toho tvrdě dřel a při stejné nebo lepší formě bude větší než vloni. Za největší soupeře považuje Davida Henryho a Kevina Englishe, ale ve startovním poli vidí i několik černých koní.

David Henry

Jeho cílem je vypadat jako postava z komiksu. Na letošním ročníku Olympia 212 Showdown by proti tomu loňskému měl být ještě tvrdší, separovanější a měl by mít více detailů.

Sami al Haddad

Také on očekává nejlepší startovní pole v historii soutěže. Vrátil se k loňské sezóně, kdy mu kvalifikace na soutěž prostřednictvím žebříčku těsně unikla. Uvedl, že z místa, odkud pochází (Bahrajn), jednoduše není možné často cestovat a absolvovat hodně soutěží. Let do Spojených států mu totiž trvá 25 až 26 hodin.

Kevin English

V přípravě letos dělal vše zcela jinak než v minulosti a také od něj prý můžeme očekávat zcela jinou postavu. Je kompletnější, jeho svaly jsou kulatější, má lepší separaci i více detailů. Jeho cílem není jenom zvítězit, ale dominovat. Připomněl, že jarní profesionální show v New Yorku vynechal kvůli problémům s dehydratací.

Jose Raymond

Je si před soutěží sám sebou jistý. Poznamenal, že sice nebude nejlíbivějším borcem na pódiu, ale zato bude pořádné monstrum. "Lidé nechodí do cirkusu, aby se tam dívali na krásné dívky. Chtějí vidět vousaté dámy. Já jsem ta vousatá dáma," řekl. Dodal, že pokud by se Kevin English letos ukázal na soutěži v New Yorku, porazil by jej.

Eduardo Correa

Připomněl, že na soutěži byl třikrát třetí a nemělo by se na něj zapomínat.

Troy Alves

Je rád, že může být členem tak skvělého startovního pole. Vnese do něj estetiku, tvrdost i detaily a myslí si, že jeho postava je lepší než před deseti lety, když jsou nyní jeho svaly vyzrálejší.

Mark Dugdale

Naposledy se soutěže zúčastnil ještě v době, kdy se na ní závodilo v kategorii do 202 liber. Nový hmotností limit mu sedí více. Poslední rok a půl trénuje pod vedením trenéra Johna Meadowse. Tréninky absolvuje sedm dní v týdnu, což je něco co nedělal léta a dovoluje mu to vůbec neprovádět kardio.

Tricky Jackson

I při tiskové konferenci zopakoval, co již říkal v předsoutěžních videozáznamech. Na soutěž přijel zvítězit.

Al Auguste

Na soutěži by nebyl, pokud by necítil, že své soupeře může porazit. Upozornil, že od svého přestupu k profesionálům se s každou soutěží zlepšuje a uvidíme to i o tomto víkendu.

Guy Cisternino

Na klání se připravoval s pomocí Chrise Aceta a Charlese Glasse. I on ocenil kvalitu letošního startovního pole soutěže.


Řekli před Mr. Olympia 2013

Phil Heath

Je zde, aby zvítězil. Myslí si, že to bude největší a nejlepší Olympie v historii, když se na jednom pódiu sejdou tři vítězové této soutěže a čtyři vícenásobní šampióni Arnold Classic. Před soutěží se stará zejména o to, aby vybojoval třetí titul a zbořil sny všech ostatních.

Jay Cutler

Netají se, že je vděčný za to, že je zdravý a schopný závodit. Soutěžení mu chybělo, motivací k návratu na pódium mu byli i jeho fanoušci, kteří jej chtěli vidět zpátky v soutěžních plavkách. Má v úmyslu přinést si domů pátou sošku Sandowa. Vzpomněl také, že se letos Olympie poprvé odehraje bez zesnulého Joea Weidera a sobota, kdy se uskuteční finále soutěže, bude pro všechny příležitostí, aby mu vzdali hold.

Kai Greene

Při tiskové konferenci tradičně působil poněkud ospale. Vzpomínal na přípravu na loňský ročník, kdy se zároveň účastnil natáčení dokumentu Generation Iron. Chce dokončit, co se mu vloni nepovedlo, a zvítězit.

Shawn Rhoden

Na závody přijel zvítězit. V červnu opustil svůj domov a přicestoval do Kalifornie, kde trénoval pod vedením Charlse Glasse a zaměřil se na vylepšení drobných slabin.

Dexter Jackson

Dexter za sebe prý nechá mluvit svou postavu. Upozornil, že mezi borci ze současné špičky nejsou příliš velké rozdíly, a pokud přijdete trochu z formy, můžete být poraženi.

Victor Martinez

V souvislosti s tím, že se někteří v uplynulých týdnech vyjadřovali tak, že na návrat na pódium Mr. Olympia nemá, uvedl, že je mu úplně fuk, co kdo říká. při tiskové konferenci řekl, že je ze všech borců v místnosti nejšťastnější a je jako virus Olympie, který se nepřestává vracet.

Branch Warren

Branch Warren se před Mr. Olympia jako již několikrát v kariéře setkává s tím, že jej někteří podceňují. Dokáže jim prý, že se mýlí.

Essa Obaid

Slibuje, že bude ještě v lepší formě než na Europa Supershow, kde sporně podlehl Stevu Kuclovi.

Mamdouh Elssbiay

Je pro něj ctí, že může být na soutěži s nejlepšími a bojovat o dobrý výsledek. Během přípravy se soustředil na to, aby na pódium přinesl ještě lepší formu než při vítězném profesionálním debutu na letošním New York Pro.

Dennis Wolf

Návštěvníky tiskové konference pozdravil v angličtině, němčině i ruštině. Jestli splní svůj cíl a konečně se dostane do nejlepší trojice, se podle něj ukáže při semifinále. Uvedl, že měl skvělou objemovku, když byl na dovolené, strávil čas s rodinou a vlastní příprava pak šla skvěle.

Toney Freeman

Toney se v sedmačtyřiceti letech cítí zdravěji než dříve. Poté, kdy na přelomu loňského a letošního roku absolvoval dvanáct soutěží v osmi měsících, si dopřál trochu odpočinku a na Olympii je prý připraven!

Evan Centopani

Příprava na Olympii pro něj prý byla lehká. Proste si jen držel formu od svého vítězství na PBW Championships a za posledních sedm týdnů absolvoval snad jen třikrát kardio.

Steve Kuclo

Nejmladší účastník soutěže chce být v životní formě a jeho cílem je umístění v první desítce.

Cedric McMillan

Je rád, že na Olympii vůbec může být, a chce ukázat, že tréninku a kulturistice se lze věnovat i při práci a péči o rodinu.

Robert Piotrkowicz

Soutěže se zúčastní i přesto, že před šesti týdny absolvoval operaci zraněného tricepsu a přes loket se táhne dlouhá jizva.

Dennis James o Mamdohu Elssbiayovi v předsoutěžním videu:

Do tří let se stane vítězem Mr. Olympia.


Startovní čísla účastníků Mr. Olympia 2013

Náš souhrn věnovaný čtvrtečnímu dni letošního Olympia Weekendu zakončujeme přehledem startovních čísel účastníků Mr. Olympia. První před rozhodčí předstoupí Branch Warren, poslední úřadující šampión Phil Heath. Semifinále soutěže začne v sobotu ve 4:00 našeho času.

    1. Branch Warren
    2. Cedric McMillan
    3. Roelly Winklaar
    4. Evan Centopani
    5. Lionel Beyeke
    6. Victor Martinez
    7. Dennis Wolf
    8. Toney Freeman
    9. Steve Kuclo
    10. Mamdouh Elssbiay
    11. Johnnie Jackson
    12. Brandon Curry
    13. Baitollah Abbaspour
    14. Dexter Jackson
    15. Robert Piotrkowicz
    16. Shawn Rhoden
    17. Essa Obaid
    18. Jay Cutler
    19. Kai Greene
    20. Phil Heath


Zdroje:
www.musculardevelopment.com
www.youtube.com

Foto:
Ondřej Čečetka
www.eastlabs.sk
www.team-andro.com



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

27.09.13:23kepasa - chválím redakciu za fantastický článok. A nejak sa mi nezd..+3
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie