Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Marie Mikšová
- rozhovor a aktuální forma
před MS žen a fitness mužů 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


MS ŽEN A FITNESS MUŽŮ 2013 - 13. - 16. 9. 2013, Ukrajina
Češi před MS žen a fitness mužů:
Marie MikšováMaria PomerantsevaAlena BurešováRadka PráškováMargita Zámolová
Blanka LovasováKateřina KyptováLadislav NovýMartin Mester
sraznominacestartovkyodlet české výpravy
Info z MS žen a fitness mužů:
z místaprezentacesemifinálevýsledky - stříbro!
kompletní výsledky s body
Z MS očima naší reprezentace, rozhovory:
Martin Mester

Marie Mikšová je závodnicí, která již nasbírala zkušenosti na mezinárodních závodech, a zároveň je také trenérkou, jejíž svěřenkyně Maria Pomerantseva získala tento rok titul mistryně republiky. Jak probíhala její letošní příprava na mistrovství světa, které se uskuteční již za několik dní v Kyjevě na Ukrajině, se dozvíte v následujícím rozhovoru.


Patříte mezi závodnice, které už nasbíraly řadu zkušeností nejen na domácích, ale i na velkých mezinárodních soutěžích. Kdybyste měla jmenovat soutěž, kterou jste si dosud nejvíce užila, která by to byla a proč?

Ano, na mezinárodních pódiích jsem již stála a musím konstatovat, že nejkrásnější závody byly právě u nás v Praze - EVL´s Prague Pro 2012. Úžasná atmosféra, perfektní zázemí pro závodníky, organizačně zvládnuté na jedničku. Nemám vůbec nic, co by se dalo vytknout, což se nedá říct například o Arnold Classic v Madridu, kde vše probíhá v časovém presu a o šatnách a zázemí, které jsme ani nedostali, ani nemluvím.

Jak probíhala vaše příprava na MS? Držela jste se postupů, které se vám osvědčily v minulosti, nebo jste zkoušela něco nového? Zkuste popsat váš trénink a dietu, které předchází startu na soutěži.

Má příprava na podzimní sezónu probíhala v úplném poklidu, snad proto, že je to má již třetí příprava po sobě. Bude to i tím, že jsem úplně změnila styl stravování - nyní si vybírám potraviny a suroviny, z kterých vařím, dbám na jejich původ a kvalitu. V supermarketech potraviny už skoro nekupuji, ovoce a zeleninu odebírám z biofarem, vejce mám domácí, maso z malochovů nebo domácích chovů. Zamilovala jsem se do tzv. superfoods, začala jsem jíst např. quinou, polentu, červenou čočku, chia semínka, klíčím si mungo, adzuki fazolky, cizrnu. Piju zelený ječmen, matcha čaj, sójové mléko atd. Můj jídelníček již není tak fádní jako dříve, kdy jsem se stravovala klasikou - kuřecí prsa s rýží nebo Racio chlebíky. Cítím se naprosto skvěle a musím konstatovat, že jsem lepší předzávodní dietu nikdy neměla. :) Doporučuji všem vyzkoušet. Tréninkové schéma jsem si také upravila a mám jiný styl tréninků než v minulých přípravách.

Trendy v bikiny se poměrně rychle mění a nevypadá to, že by se v dohledné době ustálily na nějakém standardu. Snažíte se jim přizpůsobit, nebo se raději soustředíte na to, abyste se přiblížila formě, kterou vy sama považujete za ideální a nejlépe vystihující tuto kategorii?

Položme si otázku, co je vlastně "trend v bikinách"? Není jeden trend, nebo co jsem měla možnost vypozorovat - každá holka vypadá úplně jinak. Jednou vyhraje závodnice s malým pozadím, o týden později závodnice s velkým pozadím. Jednou rozhodčí preferují vyhublé holky, v jiné zemi se líbí plnější tvary. Evropanka vyjede na závody do Států a tam ji úplně odstřihnou a naopak. Nedávno proběhly závody Nordic Pro, Američanky měly naprosto úžasné formy (dle mého názoru) a skončily na posledních místech. V této kategorií je velmi těžké říct "toto je trendy, tak chci vypadat".

Já osobně se snažím, aby má postava byla vyrovnaná a symetrická, ne příliš hubená a ne příliš oplácaná, ale samozřejmě dost záleží na genetických dispozicích, kterými jsme vybaveni. U mých závodnic apeluji na lehký nádech osvalení s jasnou definicí ramene, břišních svalů, úzký pas a v neposlední řadě to nejdůležitější - hamstringy, gluteální část a vnitřní strana stehen.

Jste nejen závodnicí, ale také úspěšnou trenérkou, protože Maria Pomerantseva pod vaším vedením získala titul mistryně republiky. Jak vlastně vypadá vaše spolupráce? Trénujete společně, nebo se Maria jen řídí vaším doporučením diety a tréninku?

Jak vypadá naše spolupráce? Ona je závodnice a já jsem trenér - tak to platí ve fitku. Samozřejmě spolupracujeme již dlouho a z tohoto vztahu vzniklo přátelství. Nyní je to skvělá kamarádka a přítelkyně, které si nesmírně vážím. Musím říct že je to dříč, opravdu na 100 % dodržuje dietní předzávodní plán - který neustále upravujeme dle formy a toho, jak se cítí. To platí i o trénincích. Tělo není stroj a člověk není robot, jsou dobré dny a špatné dny, jde to nahoru a dolů a s tím pracujeme.

Kdo vás v přípravě nejvíce podporuje a pomáhá vám?

Svou přípravu si řídím sama, znám se, vím, co na mě zabírá, a z toho vycházím. Nyní jsem klidnější, už se nikam neženu, jde mi o to, abych se já cítila dobře a byla se sebou a svou prací na sobě spokojená. Samozřejmě vždy je co vylepšovat a zlepšovat, jsem docela sebekritická - nikdy se nestane, že bych se koukla do zrcadla a řekla "tak a teď vypadám dokonale", to opravdu ne. (smích) Ale je pro mě důležité cítit se dobře.

A kdo mě podporuje? Maminka mi chodí prát, venčit pejsky a táta sekat trávu. :) Ne, to je s nadsázkou, ale rodiče mi opravdu usnadňují spoustu věcí, jako jsou třeba tyto. Jinak jsem ráda zrovna za Mayu Pomerantsevu, s kterou jsme na stejné lodi a trávíme spolu většinu času.

Děkuji vám za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na soutěžním pódiu!


Marie Mikšová v přípravě na MS žen a fitness mužů 2013




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

10.09.21:30TheNaturalWay - ciernovlaska pis, volaj, faxuj ;)
10.09.13:23refi - Moc se mi líbí její přístup... připravit se na dá i v poho..
10.09.12:41LUC - ať v den `D` vyjde všechno jak má. Hodně štěstí na MS! :)+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie