Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Kai Greene bude závodit
na EVL´s Prague Pro 2013!

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Pro zakoupení vstupenek klikněte zde.


Pořadatelům české profesionální soutěže EVL´s Prague Pro se pro účast na druhém ročníku jejich klání, které se odehraje již 19. října v pražských Holešovicích, podařilo získat jednu z nejvýraznějších hvězd současné scény. Dnes informovali o tom, že svůj start na závodech potvrdil americký profesionál Kai Greene, který je podle výsledků loňského ročníku Mr. Olympia aktuálně druhým nejlepším kulturistou planety!

V současnosti osmatřicetiletý Greene s tréninkem s činkami začínal již ve dvanácti letech, na soutěžní pódium pak poprvé nastoupil o nějaké dva nebo tři roky později. Své první závodnické krůčky dělal na soutěžích organizovaných pod hlavičkou ANPPC (All Natural Physique and Power Konference), v roce 1994 pak vybojoval absolutní vítězství na americkém národním šampionátu organizace NGA (National Gym Association, Inc.).

Do světa velké kulturistiky (alespoň podle amerických měřítek) začal nahlížet v sezóně 1997, kdy si připsal svůj první start na NPC Team Universe, které dodnes představuje soutěž, na níž závodníci podléhají dopingové kontrole a mohou se z ní nominovat i k účasti na mistrovství světa federace IFBB. To se Greenovi díky absolutnímu vítězství podařilo v roce 1999 a na světový šampionát, který tehdy hostila slovenská Bratislava, nakonec skutečně odcestoval. Při vyhlášení výsledků mu zde v kategorii nad 90 kg patřilo šesté místo, po dodatečné diskvalifikaci zlatého Paca Bautisty se však Kai ve výsledkové listině posunul výše.

Přestože si Greene mezi nejlepšími amatérskými kulturisty světa vlastně vůbec nevedl špatně, byl ze svého umístění zklamaný a na následujících několik let se proto odmlčel. Jednak proto, aby se dal dohromady po psychické stránce, jednak i proto, aby měl dostatek času na potřebné vylepšení své postavy.

Dlouhá soutěžní přestávka se mu vyplatila a v roce 2004 Kai dosáhl na další absolutní vítězství z NPC Team Universe. Na soutěži porazil Trickyho Jacksona i Joseho Raymonda, ověřil, si že má dostatečnou výkonnost na to, aby mohl začít závodit mezi profesionály, a již na nic nečekal. Zamířil mezi elitu a o sezónu později si na New York Pro Championships připsal profesionální debut.

Ačkoliv již při něm zaujal zajímavými tvary, Greenova profesionální kariéra nezačala nikterak oslnivě a diváci, kteří soutěži přihlíželi, jistě nemohli ani tušit, že nakonec čtrnáctý borec startovního pole bude za několik let patřit k nejlepším kulturistům na světě.

Zlomovým rokem v Greenově kariéře byla až sezóna 2007, v níž 173 cm vysoký Kai nejprve vybojoval šesté místo na New York Pro a poté si připsal výborné třetí místo z Keystone Pro Classic, na němž zaujal volnou sestavou, kterou mnozí dodnes pokládají za jednu z nejlepších v historii kulturistiky. Vzrůstající výkonnost Kai potvrdil vítězstvím na Colorado Pro Championships a svým triumfem na klání, které organizoval bývalý profesionální kulturista Shawn Ray, se zařadil do profesionální špičky. Od té doby ji již neopustil.

V letech 2008 a 2011 vybojoval vítězství na New York Pro, v sezónách 2009 a 2010 si pak připsal cenné triumfy z Arnold Classic a Australian Pro Grand Prix. Vloni pak Kai na Mr. Olympia byl více než důstojným soupeřem obhájci titulu Philu Heathovi, a pokud by to před zhruba jedenácti měsíci byl právě on, kdo by zvedl sošku Sandowa nad hlavu, zřejmě by nikdo nemohl nic namítat.

Před vlastním startem na EVL´s Prague Pro Kaie pochopitelně čeká ještě účast na Mr. Olympia, kde se znovu pokusí zaútočit na nejprestižnější titul, jaký kulturistika nabízí. S Greenovou účastí pak počítají také organizátoři španělského Arnold Classic Europe, které se odehraje týden před pražskými závody.

Ty budou hostit pražské haly Incheba Arena a Tipsport Arena a Kai Greene na nich v souboji o podíly z celkové finanční prémie 135.000 dolarů změří síly s Dennisem Wolfem, Alexeyem Lesukovem, Toneym Freemanem nebo českými profíky Daliborem Hájkem a Tomášem Burešem!

Jak se na Kaie těšíte? Přijdete se na něj 19. října do Holešovic podívat?


Kai Greene na Mr. Olympia 2012


Kai Greene - volná sestava na Keystone Pro Classic 2007


Účast na EVL’s Prague Pro 2013 zatím potvrdili:

Kulturistika mužů open:

Kulturistika mužů do 212 liber:

Bikini žen:


EVL’s Prague Pro 2013
Kdy: 19. října 2013 v 9:00
Kde: Incheba Arena (semifinále a EXPO) a Tipsport Arena (finále), obě Praha 7 - Holešovice
VIP vstupenky: www.evlspraguepro.com/cz/vipticket
Vstupenky: www.ticketportal.cz
www: www.evlspraguepro.com
Facebook: www.facebook.com/EvlsPraguePro
Twitter: twitter.com/EVLSPraguePro

Pro zakoupení vstupenek klikněte zde.


Foto:
www.bodybuilding.com / Isaac Hinds
www.ajjawa.com / Andrzej Jaworski

Video:
www.youtube.com



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

04.09.09:25janinho - to je super, ze pride aj borec co tento rok na Mr.Olympia ..-1
02.09.13:56kepasa - cooo?.....tak toto je riadna bomba+1
02.09.12:04jari - ty máš ale super nápady *22* +1
02.09.11:06guruhonza - jari ;) to, co s Correou, uděláme letos i s Kaiem? +1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 42 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie