Reklama:
DNES KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Akce nebude prodloužena! Více zde.

Jan Kubík podepsal smlouvu
o účasti na EVL’s Prague Pro 2013!

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


Pro zakoupení vstupenek klikněte zde.


Jan Kubík - mini profil českého účastníka EVL’s Prague Pro 2013

Čerstvě čtyřicetiletý profesionální kulturista Jan Kubík se stal prvním českým závodníkem, který s pořadateli EVL’s Prague Pro podepsal smlouvu o účasti na letošním ročníku této prestižní soutěže! Pro úspěšného kulturistu, který za svou amatérskou kariéru vybojoval titul absolutního mistra republiky a titul mistra Evropy v kategorii do 80 kg, nadcházející soutěž bude představovat vůbec první profesionální start.

Jan Kubík (foto: Jaroslav Trnka)

Jan, který do profesionálního tábora zamířil na začátku letošního roku, tak na klání zahájí další etapu své dlouhé kulturistické cesty, jíž začal už v první polovině devadesátých let. Tehdy poprvé výrazněji upoutal na Mistrovství České republiky v kulturistice juniorů 1994, kde vybojoval vítězství v kategorii do 70 kg. V dalších sezónách již závodil mezi muži a i zde sbíral zajímavá umístění, mezi něž se dají počítat například výborná druhá příčka z Grand Prix PEPA Opava 2002, titul mistra Moravy z roku 2003 nebo stříbro z následného mistrovství České republiky. Ve stejném roce si Jan Kubík připsal i svůj první start na mistrovství Evropy, z kterého si dokázal odnést dobré páté místo. V sezóně 2005 Jan dosáhl na svůj vůbec první titul mistra republiky v kategorii mužů a svou formu zúročil i při startu na evropském šampionátu v Rumunsku, který mu vynesl v úvodu článku zmíněné zlato.

Také v dalších letech Honza reprezentoval Českou republiku na soutěžích v zahraničí. Nasbíral dva starty na Světových hrách a dvakrát si zkusil i prestižní Arnold Classic Amateur v USA. Krátce po své poslední účasti na americké soutěži v roce 2011 vybojoval i titul absolutního národního šampióna.

Na EVL’s Prague Pro 2013 se Jan Kubík, kterého před nedávnem začal sponzorsky podporovat internetový magazín Ronnie.cz, octne ve zcela novém světě. Na klání, které budou v sobotu 19. října hostit pražské haly Incheba Arena a Tipsport Arena v kategorii do 212 liber nastoupí na jedno pódium s loňským šampiónem Olympia 212 Showdown Jamesem "Flexem" Lewisem nebo hvězdou z Bahrajnu Samim al Hadddem. Svým startem na nadcházející soutěži se Jan zároveň stane vůbec prvním českým kulturistou, který svůj profesionální debut absolvuje na území České republiky.

Při příležitosti potvrzení Honzovy účasti na EVL’s Prague Pro 2013 jsme jej požádali o odpovědi na několik otázek, které se pojí k jeho přípravě. Vznikl tak krátký rozhovor, jenž uzavírá dnešní článek.

Za poskytnuté odpovědi začínajícímu českému profíkovi děkujeme a přejeme hodně sil a štěstí do předsoutěžní přípravy!


Jan Kubík - rozhovor o účasti na EVL’s Prague Pro 2013

Honzo, od profesionálního debutu vás v tuto chvíli dělí nějakých čtrnáct, patnáct týdnů a do deseti neděl před závody, kdy plánujete začít s předsoutěžní dietou, již příliš času nezbývá. Jak jste spokojený se zlepšeními, kterých se vám podařilo dosáhnout, a na čem jste v uplynulých měsících zapracoval nejvíce?

Spokojen jsem asi z 80 %, protože jsem chtěl mít ještě asi o 3 kila navíc, ale to zase není tak důležité. Zranění se mi dodnes vyhýbala, jen jsem možná chytal ponorkovou nemoc z kulturistiky a té hromady jídla každý den. Mým cílem bylo prostě všude přibrat a to se tedy povedlo.

Jan Kubík (foto: Jaroslav Trnka)

Přípravu jste původně zacílil na říjnové soutěže Sheru Classic a EVL’s Prague Pro. Od 20. června Sheru Classic ale již nefiguruje v kalendáři profesionálních soutěží a v tuto chvíli je pravděpodobné, že se spíše neuskuteční, než aby tomu bylo naopak. Nakolik je pro vás případné nekonání indické soutěže nepříjemné a jak v tomto ohledu funguje profesionální divize IFBB? Dostal jste od jejího vedení nějakou zprávu o tom, zda soutěž bude, nebo nebude, a nebo se musíte spokojit s informacemi, které najdete na internetu?

To, že se zrušila soutěž v Indii, mě samozřejmě mrzí. Je to už druhá soutěž z podzimního kalendáře, která se zrušila. Nevím přesnou příčinu, ale myslím, že IFBB by si tohle měla lépe ohlídat, jak kvůli závodníkům, fanouškům, tak ale také kvůli sponzorům jednotlivých závodníků. Zrušit soutěž tři měsíce před konáním je přinejmenším neslušné a já jsem se to dozvěděl z internetu. IFBB by měla mít s těmito pořadateli zřejmě lépe sepsané smlouvy, třeba i s případnou kaucí.

S jakým cílem půjdete na EVL’s Prague Pro na pódium? Máte ambici na nějaké konkrétní umístění, například v první šestce nebo desítce?

Na soutěž EVL’s Prague Pro se nesmírně těším. Byl jsem se podívat na její první ročník a tam už jsem byl rozhodnut, že jdu do profi, nebo nic. V koutku duše jsem si říkal, že tady za rok možná budu startovat. Těším se nejen proto, že je to u nás, ale ruku na srdce, nejlepší soutěže na světě dělají jen Češi a Slováci! Chtěl bych se dostat do první desítky, ale samozřejmě chci být v nejlepší formě.

V posledních týdnech se čtenáři na Ronnie.cz mohou dočíst o připravované jarní slovenské profesionální soutěži Mozolani Pro Classic. Pořadatelé Vás zmiňují jako jednoho ze závodníků, které by na soutěži rádi přivítali. Dokážete už nyní říci, zda budete závodit i na jaře, nebo je ještě předčasné o tom hovořit?

Ano, je předčasné o tom hovořit, ale samozřejmě, že mě to láká. Žilina je sto kilometrů od Ostravy a pak - bude zřejmě více závodů v tomto termínu. Vše bude záležet na zdraví a na spolupráci s Ronnie.cz. Je logické, že čím více závodů, tím větší rozpočet. Zároveň si velmi cením, že si na mě pořadatelé vzpomněli. Asi těžko můžou být profi závody blíže mému domovu než tyto v Žilině a už teď se někteří mí fanoušci chcou jet na mě podívat do Žiliny!

S pozdravem,
Honza Kubík


Jan Kubík - exhibice
na Mistrovství České republiky dorostu a juniorů (25. května 2013)


Účast na EVL’s Prague Pro 2013 zatím potvrdili:

Kulturistika mužů open:

Kulturistika mužů do 212 liber:

Bikini žen:


EVL’s Prague Pro 2013
Kdy: 19. října 2013 v 9:00
Kde: Incheba Arena (semifinále a EXPO) a Tipsport Arena (finále), obě Praha 7 - Holešovice
VIP vstupenky: www.evlspraguepro.com/cz/vipticket
Vstupenky: www.ticketportal.cz
www: www.evlspraguepro.com
Facebook: www.facebook.com/EvlsPraguePro
Twitter: twitter.com/EVLSPraguePro

Pro zakoupení vstupenek klikněte zde.


Foto:
Jaroslav Trnka



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

12.07.13:37ZdenekRazic - good luck..*79*
11.07.20:49utan - Tak to jsem v té konkurenci hodně zvědavej.. +1
11.07.20:47naazgul3 - Verim ze pride vysekany na kost a natrhne im prdel-2
11.07.10:43Č174 - hodně štěstí *79* +1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie