Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Historie světové kulturistiky:
Období 2006 - 2013

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

Psal se rok 2006 a svět za posledních 22 let poznal jen 3 jména vítězů Mr. Olympia. V podstatě
už od roku 2001 dominovalo světu duo Coleman - Cutler. Jay Cutler v tomto období, kterému se věnoval
předešlý díl, získal 3 vítězství na Arnold Classic a 4 stříbra na Olympii, vždy za vítězným králem té doby Ronniem Colemanem. Cutler od roku 2001 prohrál jen jednou s jiným soupeřem, než byl Ronnie Coleman.
Bylo to v roce 2003 na Show of Strength Pro Championships, kde našel přemožitele v Dexteru
Jacksonovi. Když v roce 2001 začala tato největší rivalita v historii kulturistiky mezi Colemanem
a Cutlerem, rozdíl mezi oběma borci byl velký, ale již poslední dva ročníky byly,
co se týče oprávněnosti vítězství Colemana, velmi diskutované.

V našem historickém žebříčku se po roce 2005 držel ve vedení stále Arnold Schwarzenegger, ale Ronnie Coleman byl již jen bod za ním. Jay Cutler, druhý nejúspěšnější kulturista z let 1998 - 2005, byl v žebříčku sedmnáctý.

2006

V průběhu sezóny získal druhý titul na Arnold Classic Dexter Jackson před Branchem Warrenem a Victorem Martinezem. V New Yorku se vítězstvím mezi profesionály uvedl Phil Heath. Ronnie s Jayem byli o krok dál před zbytkem absolutní špičky, kterou tehdy tvořili Dexter Jackson, Gustavo Badell, Günther Schlierkamp a Chris Cormier. Chris Cormier už byl v roce 2006 ze hry venku, Günter Schlierkamp se na Olympii 2006 rozloučil desátým místem se svou kariérou. Gustavo Badell po dvou bronzech skončil až na šestém místě a byl to jeho poslední kontakt s absolutní špičkou. Překvapením bylo třetí místo Victora Martineze, který se tímto dostal mezi nejlepší, když porazil i čtvrtého Dextera Jacksona.

Historický žebříček do r. 2006
1. Ronnie Coleman 95
2. Arnold Schwarzenegger 91
3. Lee Haney 77
4. Kevin Levrone 73
5. Frank Zane 70
6. Dorian Yates 62
7. Flex Wheeler 58
8. Robby Robinson 54
9. Albert Beckles 53
10. Jay Cutler 52
Ve vzduchu visela otázka, zda se Ronnie Coleman stane největším rekordmanem historie kulturistiky. V tento moment měl Ronnie 8 sošek Sandowa stejně jako Lee Haney. Ronnie byl stále lepší v zadních pozicích, ale rozdíl už byl malinký. Naopak Jay dominoval zepředu. Tento dojem nebyl až tak nový, protože to již mnozí říkali třetí rok. Co nakonec rozhodlo o tom, že největší šampión byl zastaven? Byla to tvrdost svalů, kterou nabízel Jay Cutler. To, čemu se vyhnul Scott, Schwarzenegger, Haney a Yates, neminulo Colemana. Šampión byl poražený. Žádný jiný vítěz Mr. Olympia než Jay Cutler se ale nemusel tolik let snažit, aby svou vysněnou sošku Sandowa získal… Pět let figurovalo Cutlerovo jméno ve výsledkových listinách stále pod jménem Ronnieho Colemana. Nyní byl ale Jay právoplatnou jedničkou!

V historickém žebříčku, který provází tento seriál článků o historii kulturistiky, se posunul Ronnie Coleman na první místo před legendárního Arnolda Schwarzeneggera. Do TOP 10 vstoupil čerstvý držitel titulu Mr. Olympia Jay Cutler. Z kulturistů té doby figuroval vysoko ještě Dexter Jackson - na 23. pozici.




Mr. Olympia 2006


2007

Dexter Jackson, Victor Martinez a Jay Cutler
V roce 2007 potvrdil své postavení v té nejužší špičce Victor Martinez, když získal titul na Arnold Classic před Dexterem Jacksonem, který byl jen krůček od zopakování hattricku Jaye Cutlera. Bronz v Columbusu získal Toney Freeman. V New Yorku zvítězil Branch Warren před Dennisem Jamesem a Dennisem Wolfem.

Historický žebříček do r. 2007
1. Ronnie Coleman 98
2. Arnold Schwarzenegger 91
3. Lee Haney 77
4. Kevin Levrone 73
5. Frank Zane 70
6. Dorian Yates 62
7. Jay Cutler 60
8. Flex Wheeler 58
9. Robby Robinson 54
10. Albert Beckles 53
Po Olympii 2006 jsem očekával, že Ronnie ukončí kariéru, ale Ronnie nechtěl složit zbraně a chystal se na odvetu s Jayem Cutlerem. Coleman ale přišel v horší formě než v předešlém roce, a tak před sebe pustil ještě dva borce a skončil čtvrtý. Dexter Jackson stejně jako na Arnold Classic a předešlé Olympii svedl souboj s Victorem Martinezem, ale opět prohrál a získal bronz. Victor se posunul oproti roku 2006 o stupeň výše na stříbrnou pozici. Jay dalším zlepšením potvrdil svou těžce dobytou pozici jedničky a zdálo se, že by mohla začít další éra jednoho muže. Pro fanoušky byl příslibem budoucnosti Victor Martinez a například pátý Dennis Wolf. I když se Victor držel ve špičce, již nikdy se nedostal do role kandidáta na titul, rok 2007 byl pro něj zatím tím nejlepším.

V historickém žebříčku uzavřel svůj účet vedoucí Ronnie Coleman na 98 bodech. Jay Cutler se dostal před Flexe Wheelera na 7. místo, těsně za Doriana Yatese. Dexter Jackson trpělivě sbíral body, které ho vynesly již na 18. místo.




Mr. Olympia 2007


2008

Vítězný Dexter Jackson, Toney Freemen a Ben Weider
Dexter Jackson vstoupil mezi profesionály v roce 1999 a od té doby rok co rok startoval i na Arnold Classic. Ročník 2008 byl tedy jeho jubilejní a rekordní 10. start, který proměnil ve třetí vítězství před Philem Heathem, Kaiem Greenem a Branchem Warrenem.

Kai Greene zvítězil v New Yorku, ale start na Olympii ještě odložil. Ke svému premiérovému startu na Mr. Olympia se chystal Phil Heath. Naopak start Victora Matineze byl kvůli zranění kolene vyloučen. Vedle Jacksona a Cutlera se očekávalo, že do hry o titul může vstoupit i Dennis Wolf, který se celý rok soustředil pouze na Olympii.

Historický žebříček do r. 2008
1. Ronnie Coleman 98
2. Arnold Schwarzenegger 91
3. Lee Haney 77
4. Kevin Levrone 73
5. Frank Zane 70
6. Jay Cutler 65
7. Dorian Yates 62
8. Flex Wheeler 58
9. Dexter Jackson 57
10. Robby Robinson 54
Souboj tohoto kvarteta byl až neuvěřitelně vyrovnaný. Dennis se zlepšil a potkal se se skvělou formou, ale stačilo to pouze na 4. místo. Phil Heath získal bronz, i když stejně jako Dennis mohl vcelku oprávněně pomýšlet i na stříbro. Očekávalo se, že aura vítěze Olympie pomůže Jayovi Cutlerovi v boji o třetí titul, ale Jay nepřišel v perfektní formě. Kladl důraz na nabrání nových svalů, ale nestačil je zpracovat. Naopak ve své životní formě přišel Dexter Jackson. Dexter je kulturista bez zjevné slabiny. Jediné, co ubírá na dojmu, jsou úzká ramena. Tentokrát byl Dexter skutečně perfektně připravený, co se týče kvality, vyrýsovanosti a odvodnění. Společně se svými skvělými objemy a symetrií byl Jackson nejlepším mužem na pódiu. Jay Cutler si tak připsal již páté stříbro z Olympie a překonal tím rekord Kevina Levroneho.

V žebříčku měla tehdejší špička dvojnásobné zastoupení v TOP 10. Jay Cutler na šestém místě přeskočil Doriana Yatese. Dexter Jackson se díky své životní sezóně posunul na 9. místo. Byla to sezóna, kdy získal dva nejcennější tituly, jaké jde dnes získat (Mr. Olympia a Arnold Classic), což se povedlo v roce 2001 i Ronniemu Colemanovi. V tomto roce se také uskutečnila první Mr. Olympia lehčí kategorie, kterou vyhrál David Henry. Výsledky této kategorie nejsou do historického žebříčku započteny.




Mr. Olympia 2008


2009

Vítězný Jay Cutler a Joe Weider
Na Arnold Classic se chystal po svém zranění Victor Martinez a toužil po vítězství, které získal v roce 2007, aby se opět pasoval do té nejužší špičky borců, která může pomýšlet na titul nejvyšší. Do cesty se mu postavil Kai Greene, který zvítězil v senzační formě, která ho mezi kandidáty na titul jednoznačně zařadila. Bronzový skončil Branch Warren. New York v roce 2009 dobyl Evan Centopani.

Vyrovnaný souboj na minulé Olympii mezi Wolfem, Heathem, Cutlerem a Jacksonem dával mnoho otazníků. Celé toto kvarteto soustředilo svou přípravu jen na jeden vrchol v podobě Mr. Olympia. Kai Greene se kvalifikoval již na předešlé dva ročníky Olympie, ale uvažoval stejně jako před ním například Phil Heath a stále svůj start mezi absolutní elitou odkládal, dokud necítil, že má na boj o příčky nejvyšší. Nyní už dozrál čas postavit se mezi nejlepší. Victor Martinez toužil po znovudobytí své pozice z roku 2007.

Z těchto šesti jmen vypadl hned na první pohled Dennis Wolf, který doplatil na svou touhu po objemech. Přišel sice o pár kilo těžší, ale formou a kvalitou se nemohl rovnat. Nedostal se ani do první patnáctky! Victor Martinez se nepřiblížil svému maximu a skončil šestý. 100% forma nepotkala ani pátého Phila Heatha a čtvrtého Kaie Greena.

Historický žebříček do r. 2009
1. Ronnie Coleman 98
2. Arnold Schwarzenegger 91
3. Lee Haney 77
4. Jay Cutler 73
5. Kevin Levrone 73
6. Frank Zane 70
7. Dorian Yates 62
8. Dexter Jackson 61
9. Flex Wheeler 58
10. Robby Robinson 54
O titul bojovali dle očekávání Jackson a Cutler. K překvapení všech se do hry dostal Branch Warren, který nastoupil na pódium Mr. Olympia v životní formě. Branch dokázal zkrotit své obrovské objemy do perfektní kvality, která nepostrádala tvrdost a žilnatost. Skvělá forma byla znát i na jindy slabších zádech. Dexter Jackson byl malý krok vzad od své formy, se kterou v roce 2008 slavil vítězství. Naopak Jay Cutler byl úžasný. Objemy, které na sobě měl již v předešlém roce, dokázal zkvalitnit a zhustit a alespoň z mého pohledu byl nejlepší, co kdy byl.

Postavě Jaye Cutlera dominují široká ramena. Jeho postava je vždy nejširší na pódiu. Škoda, že tato šířka ramen není podtržena úzkým pasem. To z Cutlera nedělá estéta, ale masivní tank. V soubojích s Colemanem se mluvilo o slabině v zádových svalech, které ale Jay dokázal během své dlouhé kariéry vylepšit. Další slabiny se hledají těžko, stejně tak je těžké najít partii, která by o stupeň převyšovala ostatní soupeře. Spojení symetrie a ohromné masy dělá z Cutlera jednoho z nejlepších kulturistů historie. Medailové pořadí na Mr. Olympia 2009 tedy bylo - 1. Cutler, 2. Warren, 3. Jackson.

V historickém žebříčku se pohybovali z tehdejší špičky v horních patrech pouze Jay Cutler a Dexter Jackson. Jay se třetím vítězstvím dostal již na úroveň Kevina Levroneho a Dexter Jackson poskočil o příčku výš před Flexe Wheelera na 8. místo.




Mr. Olympia 2009


2010

Dexter Jackson, Jay Cutler a Phil Heath
Arnold Classic 2010 měl hvězdné zastoupení. Podruhé v historii si na jeho pódium stoupl Mr. Olympia. Byl jím Dexter Jackson. Nechyběl ani stříbrný z Olympie Branch Warren a Kai Greene s Philem Heathem. Pořadí z Olympie se ale vůbec nezopakovalo. Medailisté z Olympie Warren a Jackson skončili za duem Greene - Heath, které bojovalo o vítězství. Kai Greene obhájil svůj titul z předešlého ročníku Arnold Classic a ohlašoval útok na Jaye Cutlera, který toužil po čtvrtém titulu.

Historický žebříček do r. 2010
1. Ronnie Coleman 98
2. Arnold Schwarzenegger 91
3. Jay Cutler 81
4. Lee Haney 77
5. Kevin Levrone 73
6. Frank Zane 70
7. Dexter Jackson 64
8. Dorian Yates 62
9. Flex Wheeler 58
10. Robby Robinson 54
Kai Greene byl vždy chválen za svou formu z Arnold Classic, ale v den D na Mr. Olympia 2009 mu chyběl krok od top formy. V roce 2010 mu chyběly dva kroky, a tak se musel spokojit se 7. místem před Victorem Martinezem. Dennis Wolf se vrátil do špičky, ale stačilo to jen na 5. místo. Čtvrtý skončil ve své standardní formě Dexter Jackson. Jay Cutler byl opět úžasný a zaslouženě počtvrté zvítězil, když se za ním odehrál vyrovnaný souboj mezi Philem Heathem a Branchem Warrenem. Ze stříbra se nakonec radoval Phil Heath.

V žebříčku poskočilo duo Cutler - Jackson o další příčku výš. Jay Cutler se posunul již před Leea Haneyho na 3. místo, aktivní Dexter pokořil Doriana Yatese a po roce 2010 byl sedmý.




Mr. Olympia 2010


2011

V roce 2011 získal Branch Warren na šestý pokus titul na Arnold Classic před Dennisem Wolfem a Victorem Matinezem. V New Yorku zvítězil podruhé Kai Greene a naznačil, že by se chtěl vrátit do boje o titul Mr. Olympia.

Na Olympii se očekával opět souboj mezi Cutlerem, Heathem a Warrenem, ale přípravu Branche Warrena zastavilo zranění šlachy kvadricepsu, a tak musel své další vystoupení nechat až na rok 2012. Dennis Wolf nebo Dexter Jackson by byli v životní formě také konkurenceschopní. Jay Cutler stál před ziskem své páté sošky Sandowa, ale ve své životní formě se objevil Phil Heath, který se od posledního vystoupení skokově zlepšil. Dokázal nabrat a zpracovat novou masu svalů. Phil je spíš končetinový typ s plastickými svaly. Má trochu užší kostru ramen, ale jeho ruce jsou nepřekonatelné a stehna obrovská. Cutlera jednoznačně porazil a mnoho fanoušků bylo přesvědčeno, že stojíme na začátku nové éry. Heath je na kulturistu stále ještě mladý. Při zisku jeho prvního titulu mu bylo 32 let. Druhému Jayovi Cutlerovi se svou formou přibližoval i bronzový Kai Greene. Umístění zbylé špičky bylo následující: 4. Vicor Martinez, 5. Dennis Wolf a 6. Dexter Jackson.

Jay Cutler byl v historickém žebříčku sice stále třetí, ale postupně smazával obrovský náskok vedoucího dua Coleman - Schwarzenegger. Bilance Jaye Cutlera je neuvěřitelná. Čtyři tituly z Mr. Olympia, tři tituly z Arnold Classic, jeden z Noci šampiónů, sedm dalších vítězství a navíc 6x druhé místo z Mr. Olympia! Od roku 2001 ho porazili jen 3 kulturisté: Ronnie Coleman 4x, Dexter Jackson 2x a Phil Heath 1x.

K roku 2011 si nemohu odpustit ještě jedno připomenutí a tím je fantastický výsledek Jaroslava Horvátha na Mr. Olympia kategorie do 202 liber. Čtvrté místo je nesmazatelným zápisem do historie kulturistiky!




Mr. Olympia 2011


2012 - 2013

Druhý Kai Greene a vítězný Phil Heath
Branch Warren se po zranění těšil na svůj oblíbený Arnold Classic, aby všem dokázal, že s ním se musí stále počítat. Soupeřem mu byl jako v předešlém roce Dennis Wolf. Souboj byl v tomto roce daleko vyrovnanější, ale Branch zvítězil a obhájil tak svůj titul z roku 2011. Bronz patřil Evanu Centopanimu. V New Yorku vyhrál Cedric McMillan, kterému odborníci věští velkou budoucnost. Alespoň jeho stavba těla s širokými rameny a úzkým pasem ve stylu Leea Haneyho dává naději, že by mohl brzy vstoupit do absolutní špičky. Zatím se ale potýká především s problémem správného načasování formy.

Díky suverénnímu vítězství Phila Heatha na Mr. Olympia 2011 a i díky ohlášené neúčasti Jaye Cutlera se očekávala další jasná výhra Phila Heatha. Jaye Cutlera vyškrtl ze hry utržený biceps, který mu neumožnil absolvovat přípravu v takové pohodě, aby mohl Phila Heatha ohrozit. Do Las Vegas přijel ve skvělé formě Kai Greene a naplnil tak očekávání, že právě on jediný krom Cutlera je schopný svést s Heathem vyrovnaný souboj. Phil Heath mu trochu pomohl, protože se objevil v nepatrně horší formě než v roce 2011.

Historický žebříček do 6/2013 *
1. Ronnie Coleman 98 12 8,2
2. Arnold Schwarzenegger 91 9 10,1
3. Jay Cutler 86 12 7,2
4. Lee Haney 77 9 8,6
5. Dexter Jackson 74 15 4,9
6. Kevin Levrone 73 12 6,1
7. Frank Zane 70 13 5,4
8. Dorian Yates 62 8 7,8
9. Flex Wheeler 58 8 7,3
10. Robby Robinson 54 11 4,9
11. Albert Beckles 53 11 4,8
12. Franco Columbu 51 9 5,7
13. Boyer Coe 50 14 3,6
14. Chris Dickerson 49 9 5,4
15. Sergio Oliva 48 7 6,9
16. Rich Gaspari 46 6 7,7
17. Shawn Ray 44 12 3,7
18. Chris Cormier 42 11 3,8
19. Serge Nubret 39 10 3,9
20. Bill Pearl 38 5 7,6
21. Lee Labrada 38 8 4,8
22. Vince Taylor 37 6 6,2
23. Nasser El Sonbaty 36 7 5,1
24. Phil Heath 35 6 5,8
25. Mohamed Makkawy 32 7 4,6
26. Larry Scott 30 5 6,0
27. John Grimek 30 6 5,0
28. Victor Martinez 30 7 4,3
29. Kai Greene 30 5 6,0
30. Harold Poole 29 7 4,1
31. Clarence Ross 28 6 4,7
32. Branch Warren 27 6 4,5
33. Reg Park 26 7 3,7
34. Mike Christian 25 6 4,2
35. Roy Callendar 24 6 4,0
Po vyrovnaném souboji zůstalo držení titulu Philu Heathovi. Na třetí místo se nečekaně, ale zaslouženě dostal Shawn Rhoden, který byl ještě na jaře na pódiu nenápadný, ale v den D porazil celý zbytek startovního pole, včetně čtvrtého Dextera Jacksona, pátého Branche Warrena, který se nepotkal se 100% formou, což lze prohlásit i o šestém Dennisi Wolfovi.

Dennis Wolf si přijel spravit chuť do Prahy na premiérový ročník štědře honorované soutěže EVL’s Prague Pro, jejíž promotérkou je Eva Sukupová. Profesionálové se tak po dlouhých 15 letech vrátili do České republiky. Po vyrovnaném souboji vyhrál Dennis Wolf před Shawnem Rhodenem. Smlouva o pořádání soutěže je uzavřená ještě na další 2 ročníky. Máme se tedy na co těšit.

V roce 2013 jsme byli svědky toho, jak si Dexter Jackson vybojoval svůj rekordní čtvrtý titul na Arnold Classic, čímž se vyrovnal rekordu Flexe Wheelera. Dalším rekordem Dextera je jeho 14 účastí na této soutěži. Od roku 1999 vynechal pouze ročník 2009, když chtěl udělat maximum pro obhajobu svého titulu Mr. Olympia z roku 2008. V Las Vegas se dá očekávat opět souboj mezi Philem Heathem a Kaiem Greenem. Jay Cutler se bude chtít vrátit v tom nejlepším světle, takže se do tohoto boje s největší pravděpodobností taky dostane. Co se stane s Rhodenem, pokud se bude celý rok připravovat jen na jeden vrchol, je otázka. Už v roce 2012 dokázal během půl roku zaznamenat skvělé zlepšení, takže jestli ho zopakuje… Ostatní borci to také nevzdávají. Dexter Jackson, Dennis Wolf, Branch Warren nebo třeba zajímavý nováček z Egypta Mamdouh Elssbiay touží minimálně po finálové účasti a při životní formě mohou vystoupat i výše.


Jaké období se Vám nejvíce líbilo?
Hlasovat mohou
jen přihlášení čtenáři.

2
1937 - 1964

1
1965 - 1969

13
1970 - 1975

5
1976 - 1983

4
1984 - 1991

12
1992 - 1997

3
1998 - 2005

8
2006 - 2013

Celkem hlasovalo 48 čtenářů.
Tato anketa již byla ukončena.

Po započtení bodů za rok 2012 a 2013 získáme pro tento moment konečné pořadí historického žebříčku, který nás provázel v celém seriálu článků o historii světové kulturistiky. Phil Heath je na začátku své cesty a patří mu zatím „jen“ 24. pozice. Po mnoha letech soutěžení je nestárnoucí Dexter Jackson již na 5. místě a 4násobný Mr. Olympia Jay Cutler je za vedoucím duem Ronnie Coleman - Arnold Schwarzenegger na 3. místě. Bodově jsou obě legendy na dosah, ale přesto by k dalšímu posunu potřeboval Jay jen vítězství na Mr. Olympia 2013. Dexter Jackson by potřeboval k posunu před Leea Haneyho bronz z Olympie. Dále se dá očekávat vstup Phila Heatha do první dvacítky. Ve třetí třicítce se nachází i Kai Greene a Victor Martinez. Branch Warren je na 32. pozici.

Do žebříčku jsem tentokrát uvedl ještě další dva sloupce s informacemi o počtu sezón, ve kterých daný borec získal nějaké body, a třetí sloupec, který vyjadřuje průměrný roční bodový zisk. Nejlepší je v tomto směru Arnold Schwarzenegger s nejlepším průměrem 10,1 bodů na sezónu. Vysoké průměry Ronnieho Colemana a Leea Haneyho odpovídají jejich postavení i v bodovém žebříčku, ale všimněte si v nižších patrech žebříčku vysokých průměrů Doriana Yatese (7,8), Riche Gaspariho (7,7), Billa Pearla (7,6), Larryho Scotta (6,0) nebo Kaie Greena (6,0). Vysoký průměr má i Lou Ferrigno, který je až za první třicítkou - na 44. pozici s průměrem 6 bodů na sezónu. Naopak sloupec, který udává počet roků s nějakým bodovým ziskem, je logicky doménou jiných jmen. Rekordmanem je v tomto ohledu Dexter Jackson s 15 lety, což nemusí být vůbec konečné číslo. V tomto směru je za ním Boyer Coe (14 startů), Frank Zane (13), Ronnie Coleman (12), Kevin Levrone (12), Shawn Ray (12) a Jay Cutler, který se chystá bodovat i ve 13. sezóně své kariéry.

Na závěr se jen jednou větou vrátím k úvodu: Žebříček neměl jiného cíle než Vás pobavit. Neberte ho vážně, je to jen hra čísel! Snad se Vám tento seriál článků o historii kulturistiky líbil a třeba za pár let doplním další díl. :)

* Popis sloupců v tabulce: body, počet roků, průměr na rok




Mr. Olympia 2012


Rok Vítěz
Mr. Olympia
Vítěz
Arnold Classic
Vítěz
New York Pro
První z malého žebříčku Vítěz
Ironman Pro*
2006 Cutler J. Jackson D. Heath P. Cutler J. Priest L.
2007 Cutler J. Martinez V. Warren B. Freeman T. Freeman T.
2008 Jackson D. Jackson D. Greene K. Jackson D. Heath P.
2009 Cutler J. Greene K. Centopani E. Samuel S. Samuel S.
2010 Cutler J. Greene K. Winklaar R. Yamagishi H.
2011 Heath P. Warren B. Greene K. Alves T.
2012 Heath P. Warren B. McMillan C. Rhoden S.
2013 Jackson D. Elssbiay M.
* Ironman Pro Invitational - dominantní soutěž malého ročního žebříčku


Zdroje:
www.musclememory.com
www.youtube.com
www.muscletime.com
www.musculardevelopment.com
www.flexonline.com
www.eastlabs.sk
www.musclebase.blogspot.com
www.muscles.com.br
ifbb.ru
www.bbhomepafe.com



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

03.08.21:38jouja - Díky moc za Vaše reakce *1* +1
02.08.21:03Ashok - Diky autorovi za cely serial, opravdu skvele pocteni plne ..+2
02.08.11:40Kebab - To sou zase řeči o dopingu. Tak jasně, kulturistika se pos..+3
02.08.10:28bananmeloun - kazdy tyden jsem se tesil jen na tyto clanky.chtel jsem si..+3
02.08.08:53mehel22 - fotbalisti taky dopují, o tom žádná. i když pochybuju, že ..-1
02.08.08:52vladkoxxl - Je zvlastne, ze skoro na kazdej stranke, kde je pod clanka..+2
02.08.08:48guruhonza - Argument ve stylu `článek v maximu` pohledem `normálního ..+3
02.08.08:39mehel22 - ***-5
02.08.08:12patrikdundych - tak sem nepiš když tě to tak deprimuje,všichni sou na teb..-1
02.08.07:55mehel22 - ano, ve 40 pověsí plavky na hřebík a bude si užívat až do ..
02.08.02:5570mMyW!53 - muj pohled: 2007 Wolf 2010 Heath +2
01.08.23:42Paul5 - I když nejsem zastánce takového šíleného nabírání svalů,mu..+2
01.08.23:28tyboo - Jasne, ze asi neni prdel zit se 140kg hmotnosti. Ale vem s..
01.08.23:18humrak - Mehel22 = dement?+3
01.08.22:33Č174 - V roce 2006 byl Ronnie pořád ještě o třídu lepší než Jay. ..
01.08.21:22mehel22 - ***-5
01.08.21:05guruhonza - ted jsem si dokonce uvědomil, že i každej kontinent včetně..+1
01.08.20:55guruhonza - =) to řekni Toneymu Freemanovi, kterej za poslední rok pro..+5
01.08.20:22mehel22 - ***-5
01.08.16:45Jakub BVB - super práce!+2
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 173 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie