Hustý porce od Borce
UPOZORNĚNÍ: Poněvadž pan Hrc. Borec, Drc., Nic. je významnou světovou osobností v oblasti kulturistiky, experimentální gastronomie, interaktivní dietologie, sociologie, konjunkturní objevologie a geologie, redakce ponechává tento příspěvek v původním znění (video se bohužel nedochovalo). Tímto mu také děkujeme, že si na nás udělal čas a přispěl na náš internetový portál.
Nazdárek lidičky,
to čubrníte co, kdo vám to bude dneska kuchtit. Menuju se Borek, ale vod tý doby, co sem začal chodit do posilky, byly mi asi tři roky, mi už nikdo neřek jinak než Borec. Mimochodem, tátoj říkali Bijec... No, ale to bych úplně odbočil vod toho, proč sem vlastně tady. Jelikož sem zcestoval naši planetku křížákem krážákem, ovládám asi třináct světovejch jazyků, voskoušel sem všechny druhy tréningů, dyjet a mám skušenosti s mnohama mlsnýma jazýčkama, obzvlášť s těma dámskejma... he, he, he... tak sem byl požádanej redakcí, abych se s váma podělil vo nějaký spešl recepty. Prej ty recepty vod čtenářů se vám nelíběj, bo co? Takže to teť musíme spolu napravit!
Mám tu pro vás připravený tři maxibrutálkrutopřísný recepty: první je vod kámoše Macuka z Japoncka - Velryba na grilu. Svoji první velrybu sem ulovil... v devadesátým pátým, když sem se s Macukem seznámil. Naučil mě spoustu hustejch věcí a fíglů. Jedna věc byla právě lov velryb z lodě, katanou. Hey, fakt nářez - hah, huáá, hííía... kostice jen lítaly, byste čučeli! Nebudu ale vodbočovat. Takže budeme potřebovat velrybí stejk... co? Cože, jako že co? Vy tu nemáte velryby? No, tak to je fakt kůl. Jak pak tu mám něco uvařit?! Fakt mě překvapujete, lidičky. No nic, ještě že tu mám další vostrej receptík! Plněné velbloudí hrby. Tuhle pecku mám vod kámika Ašrama ze Súdánu, hele, vařil mi to přímo u těch pyramid, ne... ne, ani mi nezkoušejte tvrdit, že tu nemáte velbloudy. Si ze mě už děláte fejsbuk, ne?! To se mi fakt nelajkuje todle, mi neříkejte, že na íbeji nekoupíš dvě kila obyčejnýho velblouda! Nebo se zkuste zeptat, až bude projíždět cirkus! No, když vidim ty vaše znechucený výrazy, tak rači přejdem k dalšímu receptu, ale už se bojim, jestli máte vůbec na čem doma vařit...
D lást recept je na přípravu pčtrosích prsíček s gainerovou omáčkou. Pčtrosi máte? Hurá! Aspoň něco. Sem si teda vodfouk... Kdo by chtěl vědět nutriční hodnoty, tak pčtrosí maso má ve sto gramech dvacet šest gramů bílkovin a sto štrnáct gramů kalorijí. Nedoporučuju tohle maso vůbec vařit, teda pokud nechcete jíst bláto, jedině ho pečte! Maso nasolíme, okořeníme rozmarýnem, nastrouháme na něj pomerančovou kůru - a nechtějte mě naštvat tim, že tu nemáte pomeranče?! Máte, no tááák! Zprudka masínko opečeme na pánvičce s čerstvým palmovým olejem, ale bacha,
ať se nepropeče skrz na skrz, ať zůstane hezky šťavnatý! Mezitím si vedle v hrnci připravíme gainerovou vomáčku - recept na přípravu si můžete stáhnout u mě na webu: vévévé tečka borecworld tečka kom za čtyry USD, nebo si ji koupit v instantní podobě (stačí jen zalít horkou vodou). Pak to všechno dáme altugedr a servírujeme. A teď přijde ta bomba... jelikož máme k masu tu gainerovou vomáčku plnou kvalitních sacharidů, nepotřebujeme už žádnou přílohu! Muhahá, jídlo jednadvacátýho století vod Borce.
Přeju brou chuť a já frčim balit. Zejtra vodlítám na lof tuleňů do Atlantýdy.
P. S.: Recept určitě dovezu.
P. P. S.: Dovezu i maso, páč ho tu určitě nemáte k sehnání.
Loučí se s váma Borec.
Martin Novák tvoří pod nickem Maty. Vystudoval střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou a nyní studuje na TUL tělocvik a češtinu. Jeho největším koníčkem je sport, ale umělecká tvorba mu přesto velmi chybí. Proto když má čas, usedne doma ke stolu, chopí se tužky a kreslí, co ho zrovna napadne. A jelikož má rád humor, jsou to právě vtipy...