Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Ohlédnutí za čtvrtečním
děním na Mr. Olympia 2012

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Ve čtvrtek se toho v Las Vegas, kde se v těchto dnech koná již počtrnácté v řadě Olympia Weekend Joea Weidera, odehrálo mnoho. Na programu byla tisková konference účastníků Mr. Olympia, prezentace borců, kteří nastoupí na pódiu Olympia 212 Showdown, i setkání závodníků s fanoušky. To nejpodstatnější ze včerejšího dění v městě kasin, jsme pro Vás slovem i obrazem shrnuli do následujícího článku.


Tisková konference

Tradiční tisková konference začala v poledne tamního času a o největší slovní přestřelku se na ní postarala trojice Dennis Wolf, Branch Warren a Ben Pakulski. Vášně v jedné z prostor Orleans Hotelu rozdmýchal třiatřicetiletý Wolf, když řekl, že necítí, že jej měl Branch na Arnold Classic 2012 porazit, a to mimo jiné i proto, že je horší pózér. Warren na to odvětil, že se soutěžilo v kulturistice, nikoliv v tanci a že si má Dennis přestat stěžovat, jít do posilovny a tam zlepšit své tělo. Na Arnold Classic měl jedinečnou šanci jej porazit, protože šest měsíců předtím nemohl chodit, když si utrhl kvadriceps, a přesto mu podlehl. Dříve než Dennis stačil odpovědět, vmísil se do hovoru Ben Pakulski, který přilil olej do ohně, když prohlásil, že Branch je sice skvělý kulturista, ale podle něj na Arnold Classic neměl být ani v první trojici. Přestože jej respektuje a respektuje i jeho tvrdou práci, měl by si na Olympii raději dávat pozor. Doplnil také, že by na Mr. Olympia nebyl, pokud by borce z nejužší špičky nedokázal porazit. Branch na to o několik minut později reagoval již jen velmi krátce, když řekl, že Pakulski ještě ani nevyhrál žádnou soutěž a už nakecá víc smetí než všichni ostatní dohromady. Dodal: "Bůh nám pomáhej, pokud někdy vyhraje."

Za nejvýraznějšího showmana konference lze jednoznačně prohlásit Johnnieho Jacksona, který se jako jediný ze všech přítomných borců vysvlékl do půl těla a předvedl několik póz. Později své malé představení okomentoval tak, že chtěl zkrátka s předstihem udělat dobrý první dojem.


Tisková konference očima Ondřeje Čečetky


Tisková konference očima Jakuba Kopčeka


Prezentace účastníků Olympia 212 Showdown

Na prezentaci účastníků Olympia 212 Showdown se poprvé v historii objevili čeští reprezentanti Petr Vaniš a Lukáš Osladil. Zprávy z místa soutěže, které na partnerských internetových stránkách Eastlabs.biz zveřejnil Jakub Kopček, hovoří o tom, že Lukáš dva dny před závody vážil něco málo přes 94 kg a během dneška začne s cukrováním. Petr Vaniš nepřestává usilovat o nejlepší možnou formu ani přesto, že jej trápí zánět močových cest. Další povinnosti účastníky Olympia 212 Showdown čekají již dnes ve 21:30, kdy bude na programu vážení.


Prezentace účastníků Olympia 212 Showdown očima Ondřeje Čečetky


Prezentace účastníků Olympia 212 Showdown očima Rona Avidana


Setkání profesionálních hvězd s fanoušky

V noci na dnešek našeho času v Las Vegas proběhlo také setkání profesionálních hvězd s fanoušky, kde přítomní návštěvníci měli příležitost promluvit s účastníky letošního Olympia Weekendu a získat společnou fotografii nebo cenný autogram.


Setkání hvězd s fanoušky Showdown očima Igora a Jakuba Kopčeka


Setkání hvězd s fanoušky Showdown očima Ondřeje Čečetky


Řekli před Mr. Olympia

Stejně jako vloni Vám nabízíme stručný výběr toho nejzajímavějšího, co účastníci Olympia Weekendu prozradili v nejrůznějších rozhovorech krátce před soutěží.

Phil Heath

Úřadující šampión soutěže Phil Heath se v uplynulých měsících zaměřil se na to, aby jeho postava působila kompletnějším dojmem, a to zejména v uvolněných postojích. Soustředil se také na získání větší svalové hustoty a tvrdosti s cílem udržet si výkonností odstup od svých soupeřů, a to i za předpokladu, že se ostatní zlepší. Věří, že se mu to podařilo a je připraven na bitvu. Na soutěž se jako vždy chystal v denverském Armbrust Pro Gymu, od kterého má dokonce vlastní klíč a může se do něj tak vydat kdykoliv, kdy potřebuje. Během přípravy jako obvykle pečoval o to, aby byl zdravotně stoprocentně v pořádku, když dvakrát týdně chodil na masáže a čtyřikrát týdně docházel k chiropraktikovi.

Branch Warren

Branch věří, že bude v životní formě, a to už jen proto, že osm dní před soutěží měl menší procento tělesného tuku než na Olympii v roce 2009, kde skončil druhý. Udělal prý vše, co bylo v jeho silách a lidských možnostech, aby byl v sobotu večer posledním mužem na pódiu.

Dennis Wolf

Chce porazit tolik soupeřů, kolik jen to bude možné, aby byl co nejblíže Philu Heathovi. Docílit toho chce tím, že bude v lepší formě než kdykoliv předtím. Čtyřiadvacet hodin před soutěží mu ručička váhy ukazovala kolem 120 kg, na pódiu to podle něj může být 118 kg, ale klidně také 122 kg. Vítězstvím by pro něj bylo druhé místo, ale spokojený by byl také s umístěním v první trojici. Na otázku, zda porazí Branche odpovídá: "Jistě!"

Kai Greene

Kai Greene toho jako vždy krátce před soutěží příliš nenamluvil, a tak zmiňme pouze tu nejdůležitější větu, kterou pronesl na tiskové konferenci, a to: "Očekávám, že se letos stanu posledním mužem na pódiu!"

Hidetada Yamagishi

Na srpnových soutěžích se podle svých slov prezentoval v životní formě a tentokrát je ještě lepší! Říká, že zatímco v posledních letech se jeho postava příliš neměnila, tentokrát se změnila hodně. Je mohutnější, tvrdší a sám od sebe očekává, že se probojuje do první šestice. Nikdy neporazil Ronnyho Rockela, ale tentokrát věří, že se mu to může povést.

Johnnie Jackson

Je spokojený s tím, jak vypadá, a věří, že jej na této Olympii rozhodčí na rozdíl od uplynulých let určitě nepřehlédnou. Od evropských soutěží se zlepšil všude, ale nejvíce v oblasti stehen, a je dalším z borců, kteří touží po umístění v první šestici. S přípravou na soutěž mu pomáhal Dennis James, opět samozřejmě také absolvoval společné tréninky se svým tradičním sparing partnerem Branchem Warrenem.

Toney Freeman

Už během přípravy na Olympii si byl vědom, že na soutěži musí být v nejlepší formě a nemůže si dovolit žádné chyby. Na závody se proto chystal s pomocí George Faraha, který celou jeho přípravu zjednodušil, a podle Toneyho to funguje. Celou svou kariéru se snažil, aby byl zezadu o něco lepší než zepředu, a teď se mu to konečně povedlo!

Ronny Rockel

Ronny se opět netají svým cílem dosáhnout na umístění v první šestici. Pomoci by mu k tomu mělo dalších 3,5 kg, jež se mu podařilo v uplynulých měsících na jeho 168 cm vysokou kostru nalepit.

Michael Kefalianos

Z řeckého Kósu za sebou má dlouhý let, ale říká, že v tom nevidí problém a s jeho formou je vše v pořádku. Je šťastný, že na Olympii vůbec může být, ale tentokrát doufá i v dobré umístění.


Foto:
Ondřej Čečetka
Jakub Kopček / www.eastlabs.biz
Ron Avidan / www.bodybuilding.com

Zdroje:
www.musculardevelopment.com
www.flexonline.com
www.bodybuilding.com



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

28.09.22:01Carnivor - ale Henry a Freeman, to jsou ale kuní ksichty *79* *88* +2
28.09.17:32ZkaZZa - Tenhle rok to bude dobrá podívaná *1* .
28.09.17:01EddieCz - Vypada desne servane, moc mu fandim+7
28.09.15:11manko - těším se na letošní MR.O jak na Vánoce !!!! Každej z nic..+3
28.09.14:43The.FleX - ***-7
28.09.14:14guruhonza - 46 ;)+1
28.09.14:1070mMyW!53 - Zajimalo by me jak dlouho jeste muze Freeman tolik svalu u..+7
28.09.14:10Horyn - jakto, že nenastupuješ? :/ Koukal jsem po tobě mezi ostatn..+3
28.09.14:03kidacekfull - *24* *24* Tak snad tendle rok naplní tvé očekávání CIZO *..
28.09.13:43guruhonza - CIZO, na EVL`s budeš někde dávat autogramy? =) +2
28.09.13:02CIZOPASNIK - Poslední roky mě ta Olympie moc nebrala, ale letos budu na..+6
28.09.13:00Dzardas - Lákáš bude ve skvělý formě jak plánoval... Moc se těším a ..+5
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie