Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Mezinárodní mistrovství Slovenska
v kulturistice 2011 - tisková zpráva

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Níže Vám přinášíme v originálním znění tiskovou zprávu k Mezinárodnímu mistrovství Slovenska v kulturistice 2011, vydanou 9. března v Bratislavě. Na mistrovství se závodníci zároveň budou nominovat na letošní ME.

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v kulturistike sú najvyššia Slovenská kulturistická súťaž a zároveň sú to nominačné preteky na majstrovstvá Európy, ktoré sa konajú krátko po nich.

Slovenská asociácia kulturistiky, fitness a silového trojboja, ktorá má na Slovensku najdlhšiu tradíciu, najväčšie pretekárske zázemie a najlepšie výsledky, zorganizovala prvé majstrovstvá, vtedy ešte Československa, už v roku 1968, od kedy ich tradícia trvá. Prvým víťazom bol legendárny Juraj Višný, ktorého organizátori pozvali ako čestného hosťa v roku 2010.

Kulturistika bola v svojich začiatkoch hlavne o nadšení a toto nadšenie sa opäť podarilo preniesť do súčasných podmienok. Vďaka usilovnej práci, zápalu a láske ku kulturistike sa minulý rok konali na terajšiu dobu nevídané majstrovstvá Slovenska konečne po dlhých rokoch v Bratislave a zožali mimoriadny úspech. Úrovňou organizácie sa hravo môžu porovnávať so špičkovými športovými podujatiami nielen v našich končinách ale aj celosvetovom meradle.

Organizátori neponechali nič náhode a skromnosť rozhodne nebola mottom. Najväčším lákadlom sa stal hosť podujatia - kulturistická legenda Ronnie Coleman, 8 násobný Mr. Olympia, čo je v kulturistike najvyšší titul, ktorý sa dá dosiahnuť a 8 násobný víťazi sú iba dvaja v histórii. Jeho prítomnosť vyvolala obrovský mediálny a divácky záujem, jeho vystúpenie si prišli naživo pozrieť aj fanúšikovia z okolitých krajín, čím minuloročné majstrovstvá presiahli hranice nášho územia. Priamy prenos vysielala STV 3 a Huste.tv, Ronnie Coleman bol hosťom v TA 3 a poskytol interview viacerým médiám - TV Markíza, STV a iné. Do dejiska majstrovstiev - na Pasienky si jeho a ďalších športovcov prišlo pozrieť viac ako 2.500 fanúšikov kulturistiky.

Vďaka výnimočnému úspechu sa aj tento rok tí istí organizátori rozhodli, že budú v nasadenej úrovni pokračovať a opäť prinesú divácky atraktívne podujatie nie len pre skalných fanúšikov ale aj širokú verejnosť. Slovenská asociácia kulturistiky (SAKFST) im s radosťou dala požehnanie a prípravy na tohtoročné podujatie sú v plnom prúde.

Azda najväčším lákadlom bude vystúpenie Phila Heatha, špičkového profesionálneho kulturistu, ktorý je považovaný za budúceho Mr. Olympia a jedného z najtalentovanjších kulturistov poslednej doby. Za svoje obdivuhodné športové výsledky v pomerne krátkej kariére si vyslúži prezývku „The Gift“ (talent alebo dar).

Phil „The Gift“ Heath totiž začal so súťažením v kulturistike po tom, čo ukončil kariéru basketbalistu v roku 2003 a prvých 7 súťaží (z celkových 15), ktorých sa zúčastnil (vrátane profesionálnych) suverénne vyhral a rozhodne nešlo o druhotriedne preteky.

Už o dva roky po začatí súťažnej kariéry (v roku 2005) získal titul profesionálneho kulturistu a suverénne sa zaradil medzi svetovú špičku profesionálnej kulturistiky, porážajúc dlhoročné kulturistické stálice. Z týchto profi súťaží skončil dva krát piaty, raz tretí, trikrát druhý a trikrát vyhral. V jeho kariére skončil v každej súťaži vo finále a iba dva razy nestál na stupni víťazov!

Phil Heath je známy svojim inteligentným a sympatickým vystupovaním a spolu s obdivuhodnými športovými výkonmi si získal tisíce fanúšikov po celom svete. Odborníci sa zhodujú, že je ideálnym predstaviteľom svetovej kulturistiky a predstavuje nádej pre obraz a smerovanie kulturistiky do budúcnosti.

Jeho návšteva na Slovensku je opäť sledovaná za hranicami Slovenska. Najprestížnejšia stránka o kulturistike www.bodybuilding.com už avizuje jeho príchod na Slovensko, tak isto aj v rozhovore pre prestížny časopis „Flex“ sa vyjadril, že sa veľmi teší na našich fanúšikov. V strednej Európe bude po prvý krát a určite priláka mnoho pozornosti zo strany divákov aj médii. Phil Heath zverejnil svoj príchod na Slovensko aj na svojej internetovej stránke phillipheath.com.

Celé podujatie však nie je založené iba na „one man show“. Organizácia stavia na pevných základoch - širokom pretekárskom zázemí, ktoré sa prvýkrát v histórii najvyššej súťaže rozšíri o možnosť prihlásenia sa zahraničných pretekárov, čím majstrovstvá Slovenska získali štatút medzinárodnej súťaže. Bohaté odmeny pre víťazov, výborná divácka kulisa a prestíž súťaže sú veľkým lákadlom pre všetkých ambicióznych pretekárov a už minulý rok dosahovali počty pretekárov rekordné hodnoty.

Diváci teda uvidia najlepších Slovenských kulturistov, popredného svetového kulturistu a ďalších hostí. Pripravené je vystúpenie Tiny, Rytmusa a svojou show prispeje aj bleskový a neporaziteľný Roman Volák. Akciu bude moderovať Matej „Sajfa“ Cifra a pozvaný sú viacerí predstavitelia spoločenského života na Slovensku. Opäť bude zaznamenávané televíziami STV 3 a Huste.tv.

Už minulý rok bola hala na Pasienkoch beznádejne vypredaná a tento rok tomu určite nebude inak. Očakávame vyše 2.500 predaných lístkov a veľkú sledovanosť priameho prenosu a záznamu.

S hlavným hosťom Phil Heathom organizujeme aj seminár, kde fanúšikom posilňovania predstaví svoje tréningové metódy, stravovanie aj „tajné“ triky na úspech.

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v kulturistike sa budú konať 30. Apríla v športovej hale na Pasienkoch o 16. hodine.

Predaj lístkov v sieti ticketportal.
Organizátor: BODY Energy club, http://www.body.sk

Michal Mackov
Člen organizačného tímu
michal.mackov@vassal.sk
www.msk2011.sk

Generálny partner akcie:

• BODY Energy club

Partneri akcie:

• TK Promotion, Sheron, Concorde, Ingos, Invagroup, Star Trac, Unicredit Bank, Hugo Club, Nutrend, Mercure Hotel, Fit Plus

Mediálni partneri:

• Areaprint, Zoznam, Huste TV, Akzent media, Muscle&Fitness, Music1, eastlabs.biz, Ronnie.cz, svetkulturistiky.cz

Partneri SAKFST:

• Victory sport, ATP, Kompava, Stanislav a syn, Let’s go, Kohi, Ministerstvo školstva

Zdroj foto:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

14.03.10:25petr m. - No bratia na Slovensku jedou pěkně! A u nás toto nejde? +1
10.03.18:52amoresPE - Už nech to tu je...*79*
Zobrazit všechny příspěvky

Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...

Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie